Να, πως να Κάνεις Αποτοξίνωση!

Αρκετά το παρακάναμε με τα γλυκά και τα φαγητά λόγω των εορτών. Είναι καιρός να κανουμε αποτοξινωση για να επανέλθουμε στους κανονικούς ρυθμούς και να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας να συνέλθει από το ξέφρενο πάρτυ της ζάχαρης και της χοληστερίνης! Με πολύ απλούς τρόπους, μπορείς να αποτοξινώσεις τον οργανισμό σου και κυρίως το παχύ έντερο. Σκέψου πόση σημασία έχει αυτό, αφού ο Ιπποκράτης είχε πει όλες οι ασθένειες ξεκινούν από αυτό!

1. Ό,τι ξινό και ό,τι πικρό, είναι φάρμακο για τον οργανισμό μας.
Λεμόνι και γκρέιπφρουτ είναι από τα καλύτερα εσπεριδοειδή που μπορείς να καταναλώσεις. Στίψε όσο λεμόνι αντέχεις μέσα στο μπουκάλι με το νερό σου και πιες τουλάχιστον μισό γκρέιπφρουτ την ημέρα. Μόνο μην το παρακάνεις με το λεμόνι αν έχεις χαμηλή πίεση!

2. Χόρτα. Η καλύτερη σαλάτα για το έντερο. Τρώγονται είτε κρύα είτε ζεστά ενώ μπορείς άνετα να πιείς το ζουμί τους με λίγες σταγόνες λεμονιού. Το ζουμί αυτό έχει μέσα του άπειρες ουσίες και γενικά σου κάνει πάρα πολύ καλό.αποτοξινωση-1-womanoclock
3. Σούπες. Κοτόσουπα, κρεατόσουπα, ψαρόσουπα, λαχανόσουπα και γενικά κατανάλωσε ό,τι σούπα φτιάχνεται με απλά υλικά, πολλά λαχανικά και εννοείται χωρίς κρέμα γάλακτος. Πρόσθεσε ελάχιστο ελαιόλαδο και θα καταλάβεις μεγάλη διαφορά μέσα σου, αλλά και στη ζώνη σου!

4. Γαλακτοκομικά προϊόντα. Φάε όσο γιαουρτάκι μπορείς. Προτείνουμε να το καθιερώσεις ως βραδινό ή απογευματινό. Το έντερό σου θα αποτοξινωθεί, θα αποκατασταθεί η χλωρίδα του και θα λειτουργεί πολύ καλύτερα!
αποτοξινωση-3-womanoclock 5. Αποτοξινωση με ροφήματα. Πράσινο τσάι, τσάι του βουνού, χαμομήλι, δυόσμος, λουίζα κα. Η φύση μας προσφέρει πολλά δώρα που πρέπει να εκμεταλλευτείς. Ειδικά τώρα τον χειμώνα, τα αφεψήματα είναι ό,τι καλύτερο.

6. Φρούτα όπως το σύκο, το αχλάδι, το πορτοκάλι και το μήλο, βοηθούν πάρα πολύ στην καλή λειτουργία και την αποτοξίνωση του εντέρου.