Βρήκες τον Mr Perfect αλλά εσύ… δεν!

Εκεί που έλεγες ότι θα μείνεις για πάντα μόνη και είχες διαλέξει τη γάτα με την οποία θα συγκατοικήσεις για το υπόλοιπο της ζωής σου… ξαφνικά τον γνωρίζεις από το πουθενά!

Δεν είναι ακριβώς αυτό που φανταζόσουν εμφανισιακά, όμως είναι μια χαρά παιδί, σου φέρεται όμορφα, σου δείχνει ότι σε θέλει κι ότι σε θαυμάζει, είναι συγκροτημένος, ξέρει τι ζητάει και κυρίως… δεν σε θέλει μόνο για το κορμί σου! Με λίγα λόγια, μόλις γνώρισες ένα παιδί για σπίτι. Ό,τι ονειρεύεται μια γυναίκα που θέλει να νοικοκυρευτεί δηλαδή!
Όλα φαίνονται ιδανικά, εσένα όμως για κάποιο λόγο σε ζώνουν τα φίδια! Μα τι σου συμβαίνει επιτέλους; Αντί να χαρείς που η ζωή σου έφερε στα πόδια σου ένα κομμάτι μάλαμα, προσπαθείς με όλο σου το είναι να το βγάλεις σκάρτο.

Μήπως είμαι καλύτερα μόνη μου;

Φυσικά είναι σημαντικός παράγοντας το γεγονός ότι για ένα μεγάλο διάστημα είχες να ασχοληθείς μόνο με τον εαυτό σου. Από τη στιγμή που προβλέπεις ότι αυτή η γνωριμία πάει για σχέση, αισθάνεσαι ότι τώρα θα σκέφτεσαι επί δύο. Αυτό από μόνο του, μπορεί να σου προκαλεί φόβο μια και θα σε βγάλει από την καθημερινότητα που είχες συνηθίσει μέχρι σήμερα.

Είμαι ερωτευμένη;

«Κι αν δεν ξαναβρώ ποτέ κάποιον με τόσο θετικά στοιχεία;». Πολλές σχέσεις – για να μην πούμε πολλοί γάμοι – ο-μιστερ-τελειος-2-womanoclockέχουν γίνει γι’ αυτό ακριβώς. Αμέτρητες γυναίκες είπαν το «ναι» στον άνθρωπο που πληρούσε τις
προδιαγραφές για να φτιάξουν τη δική τους φαμίλια. Ενημερωτικά, σου λέμε ότι αυτό δε λέγεται έρωτας.
Απλώς έχεις απέναντί σου έναν άνθρωπο που έχει τα περισσότερα στοιχεία γι’ αυτό που ονομάζεις «ιδανικό άντρα». Θέλεις στ’ αλήθεια η σχέση σου να συγκρίνεται με τη λίστα για τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ; Πού είναι ο ενθουσιασμός και η λαχτάρα να τον συναντήσεις; Εκείνο το γλυκό άγχος που έχεις για το τι να βάλεις; Που το κρεβάτι σου μοιάζει με τους πάγκους του zara γιατί κανένα ρούχο δε σου αρέσει επάνω σου;

Να ξανασκεφτώ με τη λογική;

Από την άλλη, η λογική της «λίστας» δεν μπορεί να παραγκωνιστεί εντελώς. Οπωσδήποτε έχουμε στο μυαλό μας κάποια συγκεκριμένα στοιχεία που θεωρούμε σημαντικά ώστε να προχωρήσουμε σε μια σχέση. Ο άνθρωπος που γνώρισες έχει κερδίσει τα περισσότερα «τικ» όμως εσύ εξακολουθείς να μην είσαι τόσο ενθουσιασμένη με την νέα σου γνωριμία. Αχ, τι θα σε κάνουμε! Όχι τίποτ’ άλλο… έχεις και τις φίλες σου που σου τα ψέλνουν κανονικά μια και είσαι τόσο αχάριστη. Βρε μήπως αυτό το αγόρι είναι το ιδανικό και δεν θέλεις να το καταλάβεις;

Βρες την απάντηση μέσα σου:

Η απάντηση σε όλα τα παραπάνω είναι πολύ απλή: μόνο ο χρόνος θα δείξει. Μην ξεχνάς, ότι δεν δίνεις στον άλλον την ευκαιρία για να σου αποδείξει ότι όντως είναι ο δικός σου Mr Perfect αλλά στον ίδιο σου τον εαυτό. Εφόσον περνάς καλά μαζί του, άφησε να περάσουν μερικές εβδομάδες ή μερικοί μήνες για να δεις αν έχουν ή όχι βάση όλες αυτές οι αμφιβολίες που σου ζαλίζουν το μυαλό. Σκέψου ότι στο κάτω κάτω ο άνθρωπος δεν σου έκανε πρόταση γάμου! Επομένως κανείς δε σε πιέζει. Μόνη σου προβληματίζεσαι και σπαταλάς ενέργεια για κάτι που δεν έχει νόημα να σκέφτεσαι από τα πρώτα ραντεβού σας.

Σε τελική ανάλυση, είναι σίγουρα ο ιδανικός; Επειδή έχουν δει πολλά τα μάτια μας κι έχουν ακούσει πολλά τ’ αφτιά μας… κράτα και μια πισινή. Διότι καλά τα λένε και καλά τα κάνουν στην αρχή. Οπότε προτού τον… «βαφτίσεις» ως Mr Perfect, κάνε υπομονή μήπως τελικά το καρπούζι αποδειχθεί μάπα!