Kρυωμα Aντιμετωπιση. Δες πώς θα το Περάσεις Ανώδυνα Χωρίς Φάρμακα!

Ο χειμώνας είναι η πλέον κατάλληλη περίοδος για να αρπάξουμε το μικροβιάκι που κυκλοφορεί και ταλαιπωρεί τον περισσότερο κόσμο. Αν δεν αποτελείς την εξαίρεση, ακολούθησε τις παρακάτω οδηγίες για να αντιμετωπίσεις το κρύωμα και να σηκωθείς όσο πιο σύντομα γίνεται από το κρεβάτι του πόνου!

ΚΡΥΩΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ:

1. Πρόληψη. Ακόμη κι εσύ που την έχεις γλιτώσει μέχρι σήμερα, μην το παίρνεις επάνω σου και δώσε βάση στην καλή διατροφή. Φρούτα και λαχανικά θα δώσουν στον οργανισμό σου τις κατάλληλες θρεπτικές ουσίες που θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Το ίδιο ισχύει και για ‘σένα που την άρπαξες.

κρυωμα-αντιμετωπιση-2-womanoclock
ΚΡΥΩΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

2. Ενυδάτωση. Η κατανάλωση υγρών είναι από τα πιο σημαντικά tips για να αντιμετωπίσουμε το μικρόβιο που είχε το θράσος να μας ταλαιπωρήσει. Εννοείται ότι εκτός από νερό πρέπει να πίνεις και αφεψήματα όπως τσάι του βουνού, χαμομήλι και άλλα ματζούνια που έχεις στο ντουλάπι σου. Τα συνοδεύεις πάντα με μέλι που θα μαλακώσει τον λαιμό σου ενώ για extra βιταμίνη C, μερικές σταγόνες λεμόνι ακόμη και μέσα στο νερό, θα βοηθήσουν το σώμα σου να πολεμήσει τον ιό.

3. Αν είσαι ήδη αρρωστούλα, μην ξεχάσεις να προμηθευτείς από το φαρμακείο βιταμίνη C. Μία κάθε μέρα είναι ό,τι πρέπει. Στην περίπτωση που υποφέρεις και από βήχα, καλό είναι να πάρεις ένα φυτικό σιρόπι. Θα σε βοηθήσει πολύ ειδικά αν ο βήχας είναι παραγωγικός.

4. Μπανάκι! Αν είσαι μπουκωμένη και τρέχει η μύτη σου κάνε ένα ζεστό ντους! Με τους υδρατμούς η μύτη θα ξεβουλώσει αμέσως. Επίσης μην ξεχνάς το αγαπημένο και θαυματουργό Vicks. Άπλωσέ το στην περιοχή του στέρνου και της πλάτης. Μπορείς να το προμηθευτείς και σε μορφή stick που είναι ό,τι πρέπει για βουλωμένες μυτούλες.

5. Πρόσεξε το μπούκωμα! Προσπάθησε να κρατάς όσο γίνεται τη μύτη σου καθαρή διότι στην αντίθετη περίπτωση μπορεί το απλό κρύωμα να γίνει μια ωραιότατη ιγμορίτιδα. Επομένως αν βλέπεις ότι συνεχίζεις να μην αναπνέεις καθαρά, χρησιμοποίησε φυσιολογικό ορό. Με 2 – 3 εισπνοές την ημέρα σίγουρα θα δεις διαφορά.

6. Ξεκούραση. Όταν είσαι άρρωστη ο οργανισμός σου βρίσκεται σε συναγερμό προκειμένου να αντιμετωπίσει τον ιό. Αυτό που χρειάζεται σίγουρα, είναι η ανάπαυση και ο καλός ύπνος.