Αυγά Κόκκινα – Αυγά σε Κορνίζα – Δες Πρωτότυπες Συνταγές με Αυγά !

Ναι, πάλι αυγό θα φας διότι είναι πολύ θρεπτικό, υγιεινό και συστήνεται για όλες τις ώρες της ημέρας! Μην ξεχνάς ότι ο οργανισμός σου έχει αρκετά ένζυμα ώστε να μπορεί να διασπά ένα την ημέρα! Εσύ βέβαια, ξέρεις 3 τρόπους για να μαγειρεύεις αυγά: βράσιμο, μάτια ή ομελέτα. Εμείς βρήκαμε σούπερ συνταγες με αυγα, που θα σε κάνει να δεις… το μεγαλύτερο κύτταρο της φύσης, με άλλο μάτι!

Αυγά Κόκκινα

Μην ανησυχείς, δεν εννοούμε τα βαμμένα! Αυτό το πιάτο θα το λατρέψεις διότι είναι πολύ υγιεινό μια και τα αυγά σου, δεν μαγειρεύονται σε λάδι, αλλά σε σάλτσα ντομάτας! Συνοδεύονται τέλεια με ψωμί, φέτα, γιαούρτι, βραστά λαχανικά ή και πατάτες.

Τι θα χρειαστείς

  • 4 αυγά
  • 2 μεγάλες ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
  • 3 – 4 κουταλιές λάδι
  • 1με 1 ½ ποτήρι νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγη ζάχαρη ή κέτσαπ (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βάζεις το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αφήνεις να αναπτυχθεί όλη η θερμοκρασία και αμέσως μετά ρίχνεις την τριμμένη ντομάτα. Ανακατεύεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά. Στη συνέχεια ρίχνεις το νερό μαζί με το αλάτι, το πιπέρι και (αν θέλεις) τη ζάχαρη ή την κέτσαπ. Αφήνεις την σάλτσα να βράσει σε μέτρια φωτιά γύρω στα 10 λεπτά. Μην ξεχνάς το τακτικό ανακάτεμα!

Αφού δεις ότι έχουν φύγει τα πολλά υγρά, προσθέτεις το λάδι και αφού ανακατέψεις και πάλι, σπας τα αυγά σου με προσοχή για να μη χυθεί ο κρόκος. Για να ψηθούν τέλεια, χρησιμοποιείς ένα κουτάκι με το οποίο ρίχνεις σάλτσα πάνω στα αυγά. Με το που δεις ότι ο κρόκος έχει σταθεροποιηθεί, είναι έτοιμα!

Τip: Αφού μαγειρευτούν, μπορείς να ρίξεις από πάνω λίγη ρίγανη ή δυόσμο. Επίσης, αν θέλεις τη συνταγή λίγο πιο πικάντικη, ρίξε ταμπάσκο, ή μπούκοβο ακόμη και ψιλοκομμένο κρεμμύδι το οποίο σοτάρεις μαζί με την ντομάτα!

Αυγά σε κορνίζα

συνταγες με αυγα -1-womanoclockΑυτό το πιάτο, εκτός από νόστιμο, είναι και πολύ διασκεδαστικό ειδικά για τα μικρά παιδιά! Είναι πολύ εύκολο και αποτελεί ένα ιδανικό πρωινό που θα σε κρατήσει χορτάτη για πολλές ώρες!

Τι θα χρειαστείς

  • 2 αυγά
  • 2 φέτες ψωμί του τόστ
  • Βούτυρο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνεις λαδόκολλα σε ένα ταψί. Με ένα ποτήρι ή ένα μαχαίρι αν σε βολεύει περισσότερο, ανοίγεις μια τρύπα στο κέντρο της κάθε φέτας ψωμιού. Βουτυρώνεις τα ψωμάκια και τα τοποθετείς στο ταψί. Σπας ένα αυγό για κάθε φέτα, ρίχνοντάς το μέσα στην τρύπα του ψωμιού. Στη συνέχεια ρίχνεις μια κουταλιά ελαιόλαδο πάνω σε κάθε αυγό και αλατοπιπερώνεις.Βάζεις το ταψί στον φούρνο και ψήνεις για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να δεις ότι το ασπράδι έχει γίνει αρκετά λευκό και ο κρόκος έχει ψηθεί.

Σερβίρεις αμέσως και προαιρετικά ρίχνεις πάνω από τα αυγά λίγο ελαιόλαδο.

*Μπορείς να συνοδεύσεις τις κορνίζες με γιαούρτι ή φέτα. Επίσης μη διστάσεις να ρίξεις από πάνω ρίγανη ή δυόσμο που ταιριάζουν πολύ στο αυγό!

No Comments Yet

Comments are closed