Η Απόκτηση Παιδιού: Καρπός Αγάπης ή Κοινωνικό Προϊόν;

«Όταν θα γίνεις μάνα θα καταλάβεις». Τελικά δεν υπάρχει γυναίκα που να μην έχει ακούσει αυτή τη φράση από τη μαμά της και μάλιστα άπειρες φορές. Και λέγε λέγε, αυτή η φράση πέρασε στο υποσυνείδητο. Μεγάλωσες, σπούδασες, εργάζεσαι (ίσως…) και τώρα νιώθεις ότι πρέπει να κρατήσεις στην αγκαλιά σου το δικό σου παιδί.

Είσαι έτοιμη;

Η απόκτηση ενός παιδιού είναι για εκατομμύρια γυναίκες όνειρο ζωής και τίποτα μεμπτό δεν υπάρχει σ’ αυτή τη σκέψη. Εκείνο που πολλοί άνθρωποι δεν εννοούν να καταλάβουν είναι ότι για να φέρει κανείς ένα παιδί στον κόσμο, οφείλει προηγουμένως να βρει έναν κατάλληλο σύντροφο.

Αλήθεια, ποιος είναι αυτός;

Κατάλληλος σύντροφος, δεν είναι αυτός που είσαι μαζί του επειδή έχει πολλά χρήματα. Δεν είναι αυτός που ξέρεις ότι σε θέλει αλλά εσύ… δεν είσαι τόσο ερωτευμένη επομένως τρέχει από πίσω σου σαν σκυλάκι. Επίσης δεν είναι αυτός που σε μειώνει και σε κάνει να νιώθεις ότι δεν πρόκειται να βρεις κάτι καλύτερο από εκείνον.

Δυστυχώς, κοινωνικό προϊόν

Άπειρες γυναίκες έχουν επιλέξει σύντροφο με βάση τα παραπάνω χαρακτηριστικά μόνο και μόνο για να γίνουν μαμάδες. Δεν υπολόγισαν όμως το πιο σημαντικό: φέρνοντας έναν νέο άνθρωπο σ’ αυτόν τον κόσμο – που δεν είναι και ο καλύτερος – είχαν την υποχρέωση να εξασφαλίσουν τουλάχιστον ένα ισορροπημένο οικογενειακό περιβάλλον. Το αποτέλεσμα; Άσχημα διαζύγια ή δυστυχισμένοι γάμοι και κυρίως δυστυχισμένα παιδιά. Το αμέσως επόμενο αποτέλεσμα; Ανασφαλείς ενήλικες, με προβληματική ψυχοσύνθεση λόγω κακής παιδικής ηλικίας.

Ποιος φταίει;

Μην είναι η κοινωνία; Μην είναι η μάνα σου; Φυσικά όχι. Οι επιλογές μας είμαστε εμείς. Οπωσδήποτε υπάρχουν τα κοινωνικά «πρέπει» και πάντα θα υπάρχουν. Επειδή όμως εδώ μιλάμε για την προσωπική μας ζωή και κυρίως για την ζωή ενός πλάσματος που δε φταίει σε τίποτα απολύτως, ήρθε ο καιρός να βάλουμε σ’ αυτά τα πρέπει ένα μεγάλο Χ και να πράξουμε όπως εμείς επιθυμούμε.

Αν είσαι πάνω από 30 και αγχώνεσαι για το πότε επιτέλους θα γίνεις μάνα… ηρέμησε. Έχεις μια ολόκληρη δεκαετία μπροστά σου για να συμβεί κάτι τέτοιο… ή να μη συμβεί! Τώρα θα σε σοκάρουμε λίγο, αλλά… υπάρχουν άπειρα πράγματα στη ζωή που μπορούν να σε κάνουν ευτυχισμένη και η μητρότητα… δεν συμπεριλαμβάνεται!

παιδι.καρπος ερωτα.womanoclock.grΚαρπός ένος μεγάλου έρωτα

Καλώς ή κακώς, η ζωή μιας μητέρας δεν είναι καθόλου ρόδινη. Το «πρόγραμμα» περιλαμβάνει πολλή ευτυχία αλλά και πολλές αγωνίες, στεναχώριες, που όμως αν υπάρχει αγάπη με το σύντροφο σου και πατέρα του παιδιού σου όλα θα μοιάζουν πιο γλυκά. Επομένως, σταμάτα να σκέφτεσαι… πιπίλες και βάλε μπρος για να βρεις έναν σύντροφο που θα είναι κατάλληλος για σένα: Τόσο κατάλληλος, που δεν θα σε ενδιαφέρει αν τελικά θα κάνεις το παιδί του ή όχι. Θα σου αρκεί που θα στέκεται στο πλάι σου και θα του αρκεί που έχει μια γυναίκα σαν εσένα! Φρόντισε τον εαυτό σου, πέρνα όμορφα, γέμισε την ψυχή σου με αγάπη και δέξου τα δώρα που θα σου προσφέρει η ζωή όποια κι αν είναι αυτά!