Πνευματική Ηρεμία με Απλές Συνήθειες!

Μην τα ξαναλέμε αυτά για την καθημερινότητα… η εποχή που ζούμε μόνο ηρεμία δεν μπορεί να μας προσφέρει, το αντίθετο μάλλον. Παρ’ όλα αυτά, τίποτα στη ζωή δεν είναι τόσο σοβαρό ώστε να χάσουμε το μυαλό και την ισορροπία μας. Επειδή λοιπόν οι υποχρεώσεις και τα βάσανα δεν τελειώνουν ποτέ, βρες τη συνήθεια που σου ταιριάζει για να αποτινάξεις το στρες!

1. Σωστή διατροφή.

eat healthy!

Η πρώτη σκέψη που περνάει από το μυαλό όταν ακούμε τη λέξη «διατροφή», είναι η απώλεια βάρους. Λάθος! Η κατανάλωση υγιεινών τροφών, όπως φρούτα, ξηροί καρποί, γιαούρτι, λίγο κρέας, λαχανικά και όσο γίνεται λιγότερα γλυκά, συμβάλλουν τόσο στην οργανική όσο και στην ψυχική ισορροπία. Επίσης, οι ποσότητες έχουν μεγάλη σημασία. Σκέψου ότι το περιττό φαγητό που δίνουμε στο σώμα μας, αναγκάζει τα όργανά μας να δουλέψουν περισσότερο. Αυτό, ο οργανισμός μπορεί να το μεταφράσει ακόμη και σε υπέρταση! Επομένως, μαθαίνουμε να τρώμε σε κανονικές ποσότητες κι έτσι θα χάσουμε και το περιττό λίπος εφόσον υπάρχει.Σε πείσαμε;

2. Ενυδάτωση. Είναι λίγο δύσκολο να πίνουμε πολύ νερό τώρα που ο καιρός κρύωσε, όμως το νεράκι είναι το νούμερο ένα ποτό που χρειάζεται το σώμα μας για την σωστή λειτουργία του. Δεν υπάρχει γιατρός που να μη συστήνει την σωστή ενυδάτωση του οργανισμού μας, ακόμη και πλαστικός χειρουργός να είναι. Βλέπεις, η κατανάλωση νερού είναι μια από τις καλύτερες αντιγηραντικές μεθόδους!

πνευματικη-ηρεμια-με-απλες-συνηθειες-1-womanoclock3. Αφεψήματα. Εκτός από το νερό, η φύση μας προσφέρει απλόχερα τα δώρα της, όπως είναι τα βότανα. Για να χαλαρώσεις, λίγο πριν πας για ύπνο δοκίμασε να πιείς ένα φλυτζάνι χαμομήλι, λεβάντα, τσάι του βουνού (που δεν περιέχει καφεΐνη), λουίζα, δυόσμο (αν έχεις θέματα με το στομάχι σου) και τόσα άλλα αφεψήματα που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Όχι μόνο κάνουν καλό στον οργανισμό μας, αλλά καταπραΰνουν τα νεύρα.

4. Μπανάκι. Δεν το διαπραγματευόμαστε. Το νερό είναι ένα από τα μεγαλύτερα στοιχεία της φύσης. Ένα ζεστό μπάνιο θα σε χαλαρώσει και σε συνδυασμό με τις μυρωδιές από το αφρόλουτρο θα φτάσεις σε πολύ μεγάλο βαθμό ηρεμίας.

5. Αρωματοθεραπεία.

πνευματικη-ηρεμια-με-απλες-συνηθειες-3-womanoclock

Προμηθεύσου αιθέρια έλαια από καταστήματα με βιολογικά προϊόντα ώστε να μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις στο δέρμα σου. Μη σε τρομάξουν οι τιμές. Σκέψου ότι θα χρησιμοποιείς μόνο μερικές σταγόνες, επομένως κρατάνε για μεγάλο διάστημα. Λεβάντα και μέντα που ηρεμούν, εσπεριδοειδή που καταπολεμούν τα αρνητικά συναισθήματα ακόμη και σημάδια κατάθλιψης, ό,τι και να διαλέξεις θα σε βοηθήσει να βρεις τους φυσιολογικούς ρυθμούς σου και να ηρεμήσεις. Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να απλώσεις 3 σταγόνες σε μέτωπο, κροτάφους και αυχένα. Κάν’ το και θα μας θυμηθείς. Επίσης, ο συνδυασμός ελαίων μέντας και λεβάντας, σε απαλλάσσουν από τον πονοκέφαλο και την ημικρανία. Δοκιμασμένο και σωτήριο καθώς έτσι γλυτώνεις και την κατανάλωση φαρμακευτικών αναλγητικών.

πνευματικη-ηρεμια-με-απλες-συνηθειες-2-womanoclock

6. Άσκηση. Δε χρειάζεται να είναι κάτι ιδιαίτερα κουραστικό, φτάνει να σου αρέσει και να το απολαμβάνεις πραγματικά. Έτσι, για τουλάχιστον 4 ώρες την εβδομάδα θα κάνεις κάτι που πραγματικά σε κάνει να ξεχνάς τις έννοιες σου και να προσφέρεις στον εαυτό σου.

7. Υγεία και αγάπη. Αυτά τα κλασικά που ευχόμαστε σε γιορτές και γενέθλια, είναι και τα πιο σημαντικά στη ζωή. Αν καταφέρεις να σκέφτεσαι έστω μία φορά την ημέρα ότι πολλοί άνθρωποι θα παρακαλούσαν να είχαν φυσική σου κατάσταση ή μια οικογένεια όπως η δική σου, θα νιώσεις βασίλισσα. Σου φαίνεται λίγο; Τότε, μάλλον δεν έχεις αντιληφθεί την αξία τους. Αν έχεις αυτά τα δύο όλα τα υπόλοιπα δεν έχουν καμία απολύτως σημασία.

8. Αργές κινήσεις. Δεν είπαμε να κάνεις 3 ώρες για να δέσεις τα κορδόνια σου! Αυτό που συστήνουμε είναι να μην ενεργούμε τόσο βιαστικά και αγχωτικά εκεί που μας παίρνει. Για παράδειγμα, τρώμε αργά για να απολαύσουμε πραγματικά το φαγητό μας, το ίδιο κάνουμε και όταν βρισκόμαστε στο ντους. Οδηγούμε με ηρεμία χωρίς να βιαζόμαστε γιατί εδώ που τα λέμε, όσο και να τρέξεις δεν πρόκειται να γλυτώσεις πάνω από 5 λεπτά. Αξίζει λοιπόν για 5 λεπτά να τρέχεις στον δρόμο σαν την παλαβή φέρνοντας τις αισθήσεις σου στα όριά τους;