Η Πιο Εύκολη και Νόστιμη Τυρόπιτα!

Για να μη γκρινιάζει η μαμά σου ή ο σύντροφός σου ότι δεν ξέρεις να βράζεις ούτε αυγό, βρήκαμε την πιο εύκολη συνταγή για τυρόπιτα! Είναι ελαφριά, γρήγορη στην παρασκευή της και σίγουρα μπορεί να την φτιάξει ακόμα και κάποιος που δεν έχει ιδέα από μαγειρική! Τα υλικά είναι πολύ απλά και ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο, μπορείς να προσθέσεις ό,τι άλλο θέλεις για ακόμη περισσότερες γεύσεις!

Τι θα χρειαστείς

  • 2 – 4 αυγά
  • 750 γραμμάρια γάλα (μπορείς αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις light)
  • 500 γραμμάρια τυρί φέτα (όχι πολύ αλμυρή)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 συσκευασία φύλλο κρούστας ή χωριάτικο
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • Ένα κουπάκι του καφέ ηλιέλαιο
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο γάλακτος
  • 1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη

Προετοιμασία

Λιώνεις στο μπρίκι το ελαιόλαδο μαζί με το ηλιέλαιο, τη μαργαρίνη και το βούτυρο. Προσοχή: Αυτά τα χρησιμοποιείς για τη γεύση. Θεωρητικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μόνο το ελαιόλαδο ή να το αραιώσεις μόνο με το βούτυρο. Δε θέλουμε να βράσει το μείγμα αλλά μόνο να λιώσει. Αφού λιώσει, το αφήνεις στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάς τα αυγά (όχι πολύ, ίσα ίσα να ομογενοποιηθούν). Στη συνέχεια ρίχνεις το γάλα και τη φέτα, αφού την έχεις θρυμματίσει. Προσθέτεις ελάχιστο αλάτι και το πιπέρι,

ανάλογα με το πόσο καυτερή θέλεις την πίτα σου. Η γέμιση είναι έτοιμη!

Σε ένα πυρέξ, απλώνεις τόσο μείγμα από τα έλαια, όσο χρειάζεται για να καλύψεις τη βάση και τα πλαϊνά του σκεύους. Στρώνεις το πρώτο φύλλο, το λαδώνεις και συνεχίζεις και με το δεύτερο.

Με μια μεγάλη κουτάλα, ρίχνεις περίπου 2 κουταλιές από το μείγμα φροντίζοντας να απλώσεις το τυρί και το γάλα παντού, χωρίς να ξεχνάς τις γωνίες.

Απλώνεις το επόμενο φύλλο και το «ζαρώνεις»: δεν χρειάζεται δηλαδή να είναι εντελώς επίπεδο. Άρα με τα χέρια σου το τραβάς ώστε να δημιουργήσεις κύματα. Απλώνεις με ένα πινέλο μια μικρή ποσότητα του μείγματος από τα έλαια και συνεχίζεις με την επόμενη δόση της γέμισης. Επαναλαμβάνεις την ίδια διαδικασία με το επόμενο φύλλο, φροντίζοντας πάντα να είναι ζαρωμένο. Επίσης, ρίξε όλο το τυρί κράτησε όμως στην άκρη 2 κουταλιές μόνο με το γάλα και το αυγό.

Αφού τελειώσει το μείγμα, στρώνεις από πάνω 1 φύλλο κρούστας, το λαδώνεις με το πινέλο και στρώνεις και ένα δεύτερο, αυτή τη φορά όμως χωρίς να τα ζαρώσεις. Ρίχνεις από πάνω τις 2 κουταλιές με το υγρό μείγμα και πάλι με το πινέλο περνάς τα φύλλα με όσο λάδι σου έχει απομείνει.

Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβεις την πίτα σε κομμάτια (μη φοβηθείς αν τα υγρά της γέμισης «φύγουν» προς την επιφάνεια) και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 – 200 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά!