Fuck Buddy: Η Νέα Τάση Σχέσης και τι Πρέπει να Προσέξεις!

Θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει αυτή την τάση ως μια νέα μορφή σχέσης που έχει μπει στη ζωή μας. Οι όροι αυτής της σχέσης είναι συγκεκριμένοι και ξεκάθαροι: σεξ με ένα συγκεκριμένο άτομο, χωρίς καμία δέσμευση. Ανεξάρτητα από το αν αυτό το είδος σχέσης είναι καλό ή κακό, αυτή είναι η πραγματικότητα σήμερα. Το καλό είναι ότι αν δεν θέλεις, δεν έχεις παρά να αρνηθείς να παίξεις αυτό το παιχνίδι.

Παίζεις όμως, γιατί οι αληθινές σχέσεις είναι δύσκολες και σπάνιες πλέον και σαν κορίτσι κι εσύ έχεις ορισμένες βιολογικές ανάγκες, όπως είναι το σεξ. Απλά φρόντισε να προστατεύσεις τον εαυτό σου γιατί αυτή η ιστορία κρύβει μικρές και μεγάλες παγίδες!

-Αρχικά πρόσεξε πολύ ποιόν θα βαφτίσεις ως fuck buddy. Φρόντισε να είναι κάποιος που γνωρίζεις αρκετά καλά. Με λίγα λόγια, δεν πρέπει να είναι ο τύπος που γνώρισες τις προάλλες σε κάποιο μπαρ.

Ποτέ μα ποτέ μην ξεχνάς το προφυλακτικό. Όχι το αντισυλληπτικό, μην επαναπαύεσαι αν φοράς σπιράλ και σε κάθε περίπτωση βγάλε από το μυαλό σου το χάπι της επόμενης ημέρας (α προπό, αυτό ΔΕΝ είναι μέτρο αντισύλληψης). Προφυλακτικό, απλά και κατανοητά. Δεν έχεις ιδέα για πόσες άλλες είναι κάποιος fuck buddy όπως και πόσες πέρασαν από το κρεβάτι του πριν από ‘σένα. Κι επειδή έχουν δει πολλά τα μάτια μας, ό,τι και να σου λέει ότι βλέπει μόνο εσένα κτλ, εσύ μην τον εμπιστευτείς ποτέ. Το πιο απλό πράγμα που μπορείς να πάθεις είναι να κολλήσεις μύκητες, βλεννόρροια, γονόρροια και άλλα ενοχλητικά. Από εκεί και πέρα, έχεις να κάνεις με ηπατίτιδα, χλαμύδια, HPV ακόμα και HIV. Ο άλλος κίνδυνος, είναι να μείνεις έγκυος και είτε να μπεις σε διαδικασία έκτρωσης είτε να γίνεις ανύπαντρη μητέρα. Ό,τι και να συμβεί, το βάρος πέφτει επάνω σου.

-Ένας άλλος κίνδυνος που διατρέχεις, είναι να τσιμπηθείς μαζί του. Καθόλου δύσκολο αν είναι μια χαρά παιδί, περνάτε όμορφα και κάνετε καλό σεξ (προφανώς). Θα απορείς γιατί στο καλό αντί να είστε κανονικά μαζί, βλέπεστε μια φορά την εβδομάδα ή τον μήνα. Είναι απλό: δεν θέλει δέσμευση μαζί σου. Αν ήθελε, θα το ήξερες. Αυτό που θέλει από ‘σένα, είναι το σεξ και τίποτα παραπάνω γιατί αυτό το μήνυμα του έχεις δώσει, αυτή είναι η «συμφωνία» που κλείσατε. Αν νομίζεις ότι θα κρατήσεις κρυφό τον έρωτά σου… μπορεί και να το καταφέρεις για περίπου 2 με 3 μήνες το πολύ.

-Ο άλλος κανόνας γι’ αυτό το είδος σχέσης είναι ότι δεν παρεμβαίνουμε στην προσωπική ζωή του άλλου. Τώρα που είσαι μόνη σου, δεν ενοχλεί ένα μήνυμα αργά το βράδυ. Επειδή όμως αυτή η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις, στην περίπτωση που κάνεις μια ουσιαστική σχέση με κάποιον, όταν το κινητό χτυπήσει τα μεσάνυχτα και μάλιστα για σεξ, θα σε φέρει σε δύσκολη θέση. Αντίστοιχα κι εσύ θα πρέπει να «ενοχλείς» σε νορμάλ ώρες για να κανονίσετε να βρεθείτε.

Τέλος, αν για οποιοδήποτε λόγο σου ζητήσει να διακόψετε, δεν έχεις κανένα δικαίωμα να του κάνεις σκηνή. Μην ξεχνάς ότι τίποτα δεν κρατάει για πάντα. Είναι δικαίωμά του να συνεχίσει τη ζωή του με ή χωρίς εσένα μια και δεν είχατε τίποτα παραπάνω από μερικές ώρες ηδονής. Το ίδιο βεβαίως ισχύει και για ‘σένα!