Χιονισμένα Μπισκότα Σοκολάτας!

Χιονισμένα μπισκοτα σοκολατας!!! Σούπερ επιδόρπιο, ή συνοδευτικό με το τσάι και τον καφέ, γευστικό, εντυπωσιακό και… χειμωνιάτικο!

ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ:

Για 50 κομμάτια

230 γραμμάρια βούτυρο

30 γραμμάρια κουβερτούρα (70% κακάο)

250 γραμμάρια ζάχαρη

2 πρέζες θαλασσινό αλάτι

400 γραμμάρια αλεύρι

4 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη

4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη για κύλισμα

Εκτέλεση:

1. Βάζουμε το βούτυρο στο τηγάνι να κάψει. Κόβουμε με τα χέρια την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνουμε μέσα στο βούτυρο. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο. Μόλις πήξει το χτυπάμε με μίξερ χειρός για να αφρατέψει και σιγά σιγά ρίχνουμε τη ζάχαρη και το αλάτι.

2. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το κακάο και το κοσκινίζουμε στο μείγμα με την κουβερτούρα. Δουλεύουμε τα υλικά αρχικά με τους γάντζους του μίξερ μέχρι να πάρουμε μια θρυμματιστή ζύμη. (Αν δεν έχεις γάντζους… εμπρός καλά μου χέρια!). Κατόπιν ζυμώνουμε γρήγορα μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη. Πλάθουμε ένα μπαστούνι διαμέτρου 6 εκατοστών. Το κυλάμε στην υπόλοιπη ζάχαρη, το τυλίγουμε σε διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε για μία ώρα στο ψυγείο για να ξεκουραστεί η ζύμη.

3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς (στον αέρα στους 160). Στρώνουμε 2-3 λαμαρίνες με λαδόχαρτο και στη συνέχεια κόβουμε το μπαστούνι κάθετα σε 50 στρογγυλά μπισκότα. Τα μοιράζουμε στις λαμαρίνες και ψήνουμε για 15 – 18 λεπτά. (Καλύτερα βέβαια να κάνεις μία μία φουρνιά και όχι όλες μαζί).

Extra Tip: Μπορείς να παραλείψεις την κουβερτούρα και το κακάο και να αυξήσεις το βούτυρο σε 250 γραμμάρια. Επίσης, αφού κρυώσουν τα μπισκότα, να τα πασπαλίσεις με άχνη ζάχαρη.