Κλασική και Αγαπημένη Συνταγή για Λουκουμάδες!

Ακόμη κι αν μισούμε τον χειμώνα, υπάρχει ένας λόγος που περιμένουμε να κρυώσει λίγο ο καιρός, που δεν είναι άλλος από τους ζεστούς, σπιτικούς λουκουμάδες! Ένα γλυκό που τρώγεται απ’ όλους, όλες τις ώρες και με πολλούς συνδυασμούς!

Για τη συνταγη για λουκουμαδες θα χρειαστείς:

3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι

1 και 2/3 φλιτζάνια του τσαγιού χλιαρό νερό

50 γραμμάρια μαγιά μπύρας

Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση:

Διαλύεις τη μαγιά στο φλιτζάνι με το χλιαρό νερό (Αφήνεις τα 2/3 στην άκρη). Κοσκινίζεις το αλεύρι, προσθέτεις τη μαγιά και το υπόλοιπο νερό και ανακατεύεις. Στη συνέχεια ρίχνεις και το αλάτι.

Χτυπάς όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν και να δημιουργήσουν έναν μέτριο χυλό. Αν δεις ότι είναι νερουλός προσθέτεις λίγο παραπάνω αλεύρι ή νερό αν είναι πολύ σφιχτός.

Σκεπάζεις το μπολ με τον χυλό με μια πετσέτα ή μεμβράνη και τον αφήνεις να ξεκουραστεί. Αυτό θα χρειαστεί περίπου μία ώρα.

Βάζεις αρκετό λάδι στο τηγάνι ή ακόμα καλύτερα σε μια κατσαρόλα και αφήνεις να κάψει.

Με ένα κουτάλι της σούπας, βάζεις ζύμη στην παλάμη σου και την σφίγγεις μέχρι να βγει από το χέρι σουτ ένα μικρό μπαλάκι ζύμης. Το αρπάζεις με το κουτάλι και το ρίχνεις κατευθείαν στο καυτό λάδι. Οι λουκουμάδες είναι έτοιμοι όταν αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα!

Γαρνίρισμα:

Εδώ έχεις πολλές επιλογές! Μπορείς να σερβίρεις τους ζεστούς λουκουμάδες με μέλι και κανέλα, ή να τους βουτήξεις μέσα σε λευκή κρυσταλλική ζάχαρη. Για πιο ιδιαίτερη γεύση μπορείς να

ρίξεις από πάνω πετιμέζι, μαρμελάδα, σιρόπι από γλυκό του κουταλιού και φυσικά την αγαπημένη σου μερέντα!