Συνταγές Ομορφιάς με Ταχίνι για Νεανικές αλλά και Ώριμες Επιδερμίδες!

Το ταχίνι, είναι το αλεσμένο σουσάμι ή, όπως αλλιώς το λένε, βούτυρο από σουσάμι.

Οι αρχαίοι Ασσύριοι πίστευαν πως οι θεοί, πριν δημιουργήσουν τον κόσμο, ήπιαν νέκταρ από σουσάμι. Οι αρχαίοι Έλληνες στρατιώτες, είχαν πάντα μαζί τους σπόρους από σουσάμι για να έχουν την ενέργεια να ανταπεξέλθουν στις αντίξοες συνθήκες της μάχης. Οι αρχαίοι Ρωμαίοι έφτιαχναν πάστα από σουσαμόσπορο και κύμινο για θρέψη και ενδυνάμωση. (Δες εδώ μια πολύ ωραία και εύκολη συνταγή για σπιτικό παστέλι).

Το ταχίνι, περιέχει 250% περισσότερη βιταμίνη Ε από το ελαιόλαδο! Η βιταμίνη Ε είναι από τις πιο σημαντικές βιταμίνες για την επιδερμίδα, είναι αντιοξειδωτική που σημαίνει ότι την προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες και την πρόωρη γήρανση. Επίσης το ταχίνι είναι πολύ πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ιδανικές για την αναδόμηση της επιδερμίδας, των μαλλιών και των νυχιών. Περιέχει πλήθος από μέταλλα και ιχνοστοιχεία, σημαντικά για την θρέψη της επιδερμίδας και αντιοξειδωτικές ουσίες όπως σελήνιο, στερόλες και λιγνάνες ενώ έχει και ήπια αντιηλιακή δράση.

Μάσκα προσώπου με ταχίνι, αλόη βέρα, ζάχαρη και ροδόνερο: Επουλώνει, αναπλάθει και ενυδατώνει την επιδερμίδα. Ιδανική για ευαίσθητα και ταλαιπωρημένα δέρματα.

Υλικά:

1 κουταλάκι ταχίνι

1 κουταλάκι αλόη βέρα σε τζέλ

½ κουταλάκι άχνη ζάχαρη

1 κουταλάκι ροδόνερο

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα.

Εφαρμογή:

Απλώνουμε σε όλο το πρόσωπο και τον λαιμό, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Την αφήνουμε να δράσει για 20 λεπτά και ξεπλένουμε με χλιαρό νερό ή φυσιολογικό ορό.

Μάσκα προσώπου με ταχίνι και γιαούρτι: Χαρίζει ευεξία, ενυδάτωση και λάμψη στην επιδερμίδα. Ιδανική για κανονικές επιδερμίδες.

Υλικά:

1 κουταλάκι ταχίνι

1 κουταλιά γιαούρτι

4 σταγόνες αιθέρια έλαια λεβάντας (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Εφαρμογή:

Απλώνουμε σε όλο το πρόσωπο και τον λαιμό, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Την αφήνουμε να δράσει για 20 λεπτά και ξεπλένουμε με δροσερό νερό.

Μάσκα προσώπου με ταχίνι, δεντρολίβανο και ελαιόλαδο: Τονώνει την κυκλοφορία του αίματος ώστε να οξυγονωθεί η επιδερμίδα. Ιδανική για ώριμες επιδερμίδες.

Υλικά:

1 κουταλάκι ταχίνι

1 κουταλάκι δεντρολίβανο

1 κουταλάκι ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σε ένα γουδί ανακατεύουμε το δεντρολίβανο με το ελαιόλαδο και τα δουλεύουμε μαζί μέχρι να γίνουν ομοιόμορφος πολτός. Προσθέτουμε το ταχίνι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα.

Εφαρμογή:

Απλώνουμε σε όλο το πρόσωπο και τον λαιμό, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Την αφήνουμε να δράσει για 20 λεπτά και ξεπλένουμε με δροσερό νερό.

 

Οι συνταγές, είναι από το βιβλίο της αισθητικού Δήμητρας Γουλά, με τίτλο

“Τι γεύση έχουν τα καλλυντικά σας;”.
www.dimitragoula.gr