Μέλι: Ένα Θαύμα της Φύσης για τα Φυσικά Καλλυντικά σου!

συνταγες-ομορφιας-με-μελι-womanoclock
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΜΕ ΜΕΛΙ

Το μέλι προσφέρει μακροζωία και ομορφιά. Οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι το αποκαλούσαν «αμβροσία» και πίστευαν ότι με αυτό τρέφονταν οι αθάνατοι θεοί τους. Αυτή η θαυματουργή ουσία προέρχεται από το νέκταρ που συγκεντρώνουν οι μέλισσες από τα άνθη, φυτών, θάμνων και δέντρων. Είναι η μοναδική ουσία που παραμένει αναλλοίωτη, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Γιακάτο της Νέας Ζηλανδίας διατηρείται εδώ και 20 χρόνια μονάδα που ερευνά τις ευεργετικές ιδιότητες του μελιού.

Το μέλι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, πολυσακχαρίτες, βιταμίνες, μεταλλικά άλατα, ιχνοστοιχεία, ένζυμα και αντιβιοτικές ουσίες. Έχει ισχυρές αντισηπτικές ιδιότητες καθώς περιέχει κάλιο, το οποίο εμποδίζει την ανάπτυξη βακτηριδίων. Όσο για την επιδερμίδα, είναι επουλωτικό, ενυδατικό, θρεπτικό, καταπραϋντικό, αντιβακτηριδιακό, μαλακτικό και καθαριστικό.

Λόγω των αποδεδειγμένων ευεργετικών του ιδιοτήτων, στην κοσμετολογία χρησιμοποιείται για να παρασκευαστούν αλοιφές, κρέμες, σαπούνια, σαμπουάν και μάσκες προσώπου. Το μέλι συνίσταται κυρίως για αφυδατωμένα και ξηρά δέρματα αλλά και για την αναζωογόνηση και τη διατήρηση της υγείας κάθε τύπου δέρματος.

ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΜΕ ΜΕΛΙ:

Peeling προσώπου με μέλι, λευκή ζάχαρη, λεμόνι και χαμομήλι: Αφαιρεί απαλά τα νεκρά κύτταρα ενώ αναπλάθει την επιδερμίδα. Για όλους τους τύπους δέρματος.

Υλικά:

1 κουταλάκι θυμαρίσιο μέλι (ρευστό)

1 κουταλάκι λευκή ζάχαρη

3 σταγόνες λεμόνι

1 κουταλάκι αφέψημα από χαμομήλι

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα.

Εφαρμογή:

Κάνουμε μασάζ στο πρόσωπο με το peeling με κυκλικές κινήσεις για 3 λεπτά και το αφαιρούμε με ζεστή, υγρή πετσέτα.

Γαλάκτωμα καθαρισμού με μέλι, ροδόνερο και κρέμα γάλακτος: Πολυβιταμινούχο μείγμα από τα πλουσιότερα φυσικά υλικά. Καθαρίζει, μαλακώνει και θρέφει την επιδερμίδα.

Υλικά:

1 κουταλάκι μέλι

3 κουταλάκια ροδόνερο

140 ml κρέμα γάλακτος

2 κουταλιές ροδέλαιο (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το μέλι με το ροδόνερο (μέτρια θερμοκρασία) μέχρι να λιώσει, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και να πάρει ένα υπόλευκο χρώμα. Προσθέτουμε το ροδέλαιο. Βάζουμε το μείγμα σε γυάλινο μπουκάλι και αφού κρυώσει, το τοποθετούμε στο ψυγείο.

Εφαρμογή:

Για τον καθαρισμό του προσώπου βάζουμε λίγη ποσότητα στο χέρι μας και κάνουμε μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Αφαιρούμε με βαμβάκι. (Χρόνος ανάλωσης μία εβδομάδα).

Οι συνταγές, είναι από το βιβλίο της αισθητικού Δήμητρας Γουλά, με τίτλο

“Τι γεύση έχουν τα καλλυντικά σας;”.
www.dimitragoula.gr