Γιουβέτσι με Κιμά! Εντυπωσιακό, Εύκολο και Πεντανόστιμο!

Ένα πραγματικά γευστικό και ιδιαίτερο πιάτο που θα κάνει όλους να πουν «γεια στα χέρια σου»! Αποτελείται από πολύ απλά υλικά, που σημαίνει ότι είναι οικονομικό. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες μαγειρικές δεξιότητες ενώ μπορείς να το εμφανίσεις άνετα ως κύριο πιάτο ακόμη και σε γιορτές!

Τι θα χρειαστείς:

½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά

1 πακέτο κριθαράκι χονδρό

2 τριμμένα μέτρια καρότα από τη χονδρή πλευρά του τρίφτη

1 πιπεριά Φλωρίνης, πολύ ψιλοκομμένη ή τριμμένη στη χονδρή πλευρά του τρίφτη

2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο

1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια μαζί με το ζουμάκι τους

1 φλιτζάνι του τσαγιού φέτα, θρυμματισμένη

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο αλλά σε χοντρά κομμάτια

Μοσχοκάρυδο

40 ml ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Καβουρδίζουμε τον κιμά χωρίς λάδι, μέχρι να πιει τα υγρά του και να αρχίσει να αρπάζει στον πάτο της κατσαρόλας.

2. Τότε, προσθέτουμε το λάδι, τα καρότα και την πιπεριά Φλωρίνης και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε και το σκόρδο και το σοτάρουμε για 1/2 λεπτό, ανακατεύοντας.

3. Σβήνουμε τον κιμά με τα ντοματάκια και το χυμό τους. Μόλις πάρουν μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την

κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά. Ο κιμάς πρέπει στο τέλος του μαγειρέματος να είναι ζουμερός.

4. Παράλληλα, βράζουμε το κριθαράκι. Το σουρώνουμε και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τον κιμά.

5. Προσθέτουμε τη φέτα, το μισό κεφαλοτύρι, το μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.

6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.

7. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ.

8. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο κεφαλοτύρι και ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να γίνει το κριθαράκι και να αποκτήσει μια ρόδινη κρούστα.

Για συνοδευτική σαλάτα, προτείνουμε ελαφρώς βρασμένα λαχανικά, όπως μπρόκολο, κουνουπίδι, καρότο και κολοκυθάκι ή μια απλή πράσινη σαλάτα μόνο με λάδι και λίγο ξύδι. Με την απλή γεύση της σαλάτας, ο ουρανίσκος… θα κάνει πάρτι με το γιουβέτσι!

No Comments Yet

Αφήστε το μήνυμά σας

NEWSLETTER



Copyright © 2017 womanoclock.gr. All rights reserved