Χριστούγεννα: Στόλισε το Σπίτι με Χειροποίητα Φαναράκια Πορτοκαλιού!

Πότε είχαμε καλοκαίρι και πότε μπήκε ο Νοέμβρης! Τώρα που αρχίζει να χειμωνιάζει (πλησιάζουν και τα Χριστούγεννα 2015), μπορείς να φτιάξεις μόνη σου υπέροχα φαναράκια από πορτοκάλια! Ετοιμάζονται σε πολύ λίγο χρόνο, φτιάχνουν όμορφη ατμόσφαιρα στο σπίτι και αρωματίζουν τον χώρο σου ιδιαίτερα και διακριτικά!

Τι θα χρειαστείς:

Πορτοκάλια (εννοείται) και κεράκια τύπου ρεσώ. Καλό είναι τα πορτοκάλια να είναι με χοντρή φλούδα καθώς βοηθά στην αφαίρεση της ψίχας.

Χριστουγεννιάτικα Χειροποίητα Φαναράκια Πορτοκαλιού

χριστουγεννιατικα-στολιδια-2015

Αρχικά κόβεις το πορτοκάλι στη μέση φροντίζοντας η τομή να είναι ευθεία. Με ένα μαχαιράκι χαράζεις προσεκτικά ανάμεσα στην άσπρη σάρκα και την κυρίως ψίχα, προσπαθώντας να κρατήσεις όσο περισσότερη φλούδα γίνεται. Με ένα κουταλάκι αφαιρείς σιγά σιγά την ψίχα. Αυτό που θέλουμε είναι να έχουμε δύο ημισφαίρια, λευκά στο εσωτερικό τους και χωρίς ζουμάκια.

Παίρνεις το πάνω ημισφαίριο και με το μαχαιράκι δημιουργείς σχήματα στην φλούδα. Συνήθως βολεύουν τα τριγωνάκια. Στη συνέχεια κόβεις κυκλικά το σημείο όπου βρισκόταν το κοτσάνι (στο πάνω μέρος, ακριβώς στο κέντρο του ημισφαιρίου.

Βάζεις μέσα στο ημισφαίριο ένα ρεσώ, το ανάβεις και τοποθετείς από πάνω το «καπάκι» με τα σχήματα! Για extra στολισμό, μπορείς να καρφώσεις γαρύφαλλα (το μπαχαρικό εννοείται)!