Ακόμα Σκέφτεσαι τον Πρώην; Βάλε Stop!

Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα (άσχετα αν ο καιρός πάει προς Πάσχα μεριά), θυμάσαι τι κάνατε πέρυσι τέτοιες μέρες ή σκέφτεσαι τι θα μπορούσατε να κάνετε anyway. Δε λέμε, έχεις ελαφρυντικά γιατί από τότε που χωρίσατε δεν σου έχει τύχει καμία καλή περίπτωση (ούτε καν περίπτωση) και είναι κι αυτές οι μέρες που αν είσαι χωρίς ταίρι, τα λαμπάκια στους δρόμους φωτίζουν ακόμη περισσότερο τη μοναξιά σου.

Φτάνει με τη μιζέρια και πάρε την κατάσταση στα χέρια σου!

Σταμάτα να σκέφτεσαι τον πρώην σου, εφόσον είναι πρώην, πάει να πει ότι δεν ήταν ο κατάλληλος για σένα (ούτε κι εσύ για εκείνον). Δεν έχει καμία σημασία ποιος χώρισε ποιόν. Εφόσον η απόφαση είναι αυτή και όχι ο γάμος, πάει να πει ότι αυτή η ιστορία κάποια στιγμή θα τέλειωνε. Όταν λοιπόν περνάει από το μυαλό σου, το τελευταίο που θα σκέφτεσαι είναι το πόσο όμορφα ήσασταν μαζί. Αντίθετα, μπορείς ωραιότατα να θυμηθείς τους λόγους που σου έκανε τη ζωή δύσκολη και σου έσπαγε τα νεύρα. Καλύτερα να τσαντιστείς, παρά να σε πάρουν πάλι τα ζουμιά. Τον έκλαψες, τον θρήνησες, φτάνει τώρα.

ακομα-σκεφτεσαι-τον-πρωην-1-womanoclock

Εκτός από τις στιγμές – άρλεκιν που ζήσατε μαζί, μήπως σου πέρασε από το μυαλό να ασχοληθείς αποκλειστικά με τον εαυτό σου; Σήκω από το κρεβάτι και πήγαινε γυμναστήριο ή βάλε τα αθλητικά σου για να περπατήσεις. Η γυμναστική είναι ό,τι καλύτερο για να ξεσπάσεις και επίσης βοηθά στην έκκριση ενδορφινών ( Είναι αυτές οι ουσίες που μας κάνουν να νιώθουμε χαρά). Επίσης, δες εδώ συμβουλές για ισορροπημένη διατροφή και μέχρι να έρθουν οι γιορτές θα έχεις κάνει κορμί!

Κατανοούμε πλήρως τη θλίψη σου. Ο χωρισμός δεν είναι εύκολο πράμα, αλλά δεν είναι και το τέλος του κόσμου! Άλλωστε, ποτέ μην ξεχνάς ότι για να γνωρίσεις τον άντρα που θα σε ενθουσιάσει όσο κανένας, έπρεπε πρώτα να χωρίσεις… από τον Κανένα. Σε τελική ανάλυση, όλα για κάποιο λόγο γίνονται. Είτε για να ζήσεις κάτι καλύτερο από αυτό που είχες είτε για να μάθεις περισσότερο τον εαυτό σου. Χωρισμοί, απολύσεις, ανεργία όλες αυτές είναι καταστάσεις που πρέπει να τις εκμεταλλευτούμε έξυπνα για να βγούμε πιο κερδισμένοι και ολοκληρωμένοι άνθρωποι και όχι να πάθουμε κατάθλιψη!

Άλλωστε… υπάρχουν και πολύ χειρότερα και αυτό δεν το λέμε ούτε για να σε παρηγορήσουμε ούτε για να σε κάνουμε να χαρείς που κάποιοι άλλοι είναι πιο δυστυχισμένοι από σένα. Το επισημαίνουμε μόνο και μόνο για να καταλάβεις ότι ένας χωρισμός δεν μπορεί να φέρει την καταστροφή. Ίσα ίσα, που φέρνει πιο κοντά μια μεγάλη αγάπη που για κάποιους λόγους δεν μπορούσε να έρθει νωρίτερα!

Διώξε μακριά τα αρνητικά συναισθήματα, ασχολήσου με τον εαυτό σου, πέρνα καλά κι άσε τη ζωή να κάνει τη δουλειά της!