Σπάνιες Χριστουγεννιάτικες Συνταγές που Εντυπωσιάζουν!

Το πιο δύσκολο κομμάτι του Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού, δεν είναι τόσο το κυρίως πιάτο, όσο τα συνοδευτικά. Σου παρουσιάζουμε λοιπόν 2 σούπερ ιδέες που είναι πολύ γευστικές, ιδιαίτερες χριστουγεννιατικες συνταγες από τις πιο σπάνιες που θα συναντήσεις σε ένα γιορτινό τραπέζι!

Κλέψε την παράσταση με… το ποτό των Χριστουγέννων!

Έτσι θα το παρουσιάσεις στους καλεσμένους σου. Στην πραγματικότητα, δεν είναι άλλο από κόκκινο κρασί με φρούτα και μυρωδικά! Μια εξαιρετική συνταγή για να φτιάξεις το δικό σου, ιδιαίτερο ποτό!

Τι θα χρειαστείς

1 μπουκάλι κόκκινο κρασί της αρεσκείας σου (προτείνουμε να μην είναι πολύ ξηρό ούτε πολύ γλυκό. Αν προτιμάς το γλυκό, καλύτερα να προσθέσεις λιγότερη ζάχαρη)

2 πορτοκάλια

½ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη

8-10 γαρύφαλλα

2 ξυλάκια κανέλας

¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ (προαιρετικά).

Εκτέλεση

Στύβεις τα πορτοκάλια και κρατάς τις φλούδες. Καρφώνεις τα γαρύφαλλα στις φλούδες και τα βάζεις στην κατσαρόλα και προσθέτεις: το κρασί, τον χυμό πορτοκαλιού και τα ξυλάκια κανέλλας.

Βάζεις την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύεις και προσθέτεις σιγά σιγά τη ζάχαρη. Μόλις λιώσει η ζάχαρη βγάζεις την κατσαρόλα από τη φωτιά φροντίζοντας να μη βράσει το κρασί και σερβίρεις το ποτό αμέσως!

Tip: Μπορείς να διακοσμήσεις τα ποτήρια αλλά και το ποτό σου με επιπλέον υλικά.

Για τα ποτήρια: βρέξε τα στόμια γύρω γύρω προσεκτικά και αμέσως βύθισε τα μέσα σε κρυσταλλική λευκή ζάχαρη. Τα ποτήρια σου θα είναι στολισμένα και πολύ πολύ γλυκά!

Για το ποτό: κόψε μήλα σε πολύ μικρά κυβάκια και ρίξε από μια κουταλιά σε κάθε ποτήρι. Το ποτό θα μοιάζει με σαγκρία και θα είναι ακόμη πιο γευστικό!

Ιδιαίτερες σαλάτες για να συνοδεύσεις τα ορεκτικά σου

Χιονισμένο Λάβα Κέικ!

Ένα πεντανόστιμο, εύκολο και εντυπωσιακό κέικ που θα στολίσει το γιορτινό τραπέζι!

Τι θα χρειαστείς

1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο

100 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα

2 αυγά

1 κρόκο αυγού

3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

3 κουταλιές της σούπας αλεύρι

2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη κακάο

1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Ζάχαρη άχνη για διακόσμηση

Εκτέλεση

Λιώνεις το βούτυρο και τη σοκολάτα σε ένα μπεν μαρί και ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Το κατεβάζεις από τη φωτιά και αφήνεις το μείγμα να κρυώσει για 1-2 λεπτά.

Σε μια άλλη λεκάνη χτυπάς μαζί τα αυγά, τον κρόκο και τη ζάχαρη μέχρι να αρχίσουν να ασπρίζουν και η ζάχαρη να διαλυθεί εντελώς (περίπου 3 λεπτά). Ανακατεύεις σιγά – σιγά το λιωμένο μείγμα της σοκολάτας με το μείγμα των αυγών μέχρι να ενωθούν εντελώς. Στο ίδιο μπολ κοσκινίζεις το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι. Με απαλές κινήσεις ανακατεύεις με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί.

Βουτυρώνεις τέσσερα ατομικά φορμάκια και περνάς πολύ καλά με σκόνη κακάο τα εσωτερικά τοιχώματα (σαν να το αλευρώνεις. Χρησιμοποιείς κακάο για να μη φαίνεται στο κέικ). Μοιράζεις το μείγμα σοκολάτας στα φορμάκια και τα χτυπάς ελαφρά πάνω στο τραπέζι για να φύγει τυχόν εσωτερικός αέρας. Αφήνεις τα φορμάκια στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα.

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 210 βαθμούς. Βάζεις τα φορμάκια σε ένα ταψί με τοιχώματα και προσθέτεις νερό μέχρι να καλύψει το μισό τους ύψος. Ψήνεις για 15 λεπτά, ξεφορμάρεις τα κέικ σε πιάτα σερβιρίσματος και πασπαλίζεις με τη ζάχαρη άχνη.

Tip: Μπορείς να συνοδεύσεις το λάβα κέικ με παγωτό της αρεσκείας σου!