Βάλε το Μήλο στη Ζωή σου! Συνταγές για Τέλειο Δέρμα!

Κάθε μέρα προκύπτουν όλο και περισσότερα στοιχεία σχετικά με τις ευεργετικές ιδιότητες του μήλου. Οι ποικιλίες του παγκοσμίως αγγίζουν τις 7.000, όλες πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά αν και πιστεύεται ότι τα κόκκινα μήλα κερδίζουν τους περισσότερους πόντους σε αντιοξειδωτικές ουσίες.

Το μήλο περιέχει πρωτεΐνες, βιταμίνες Β1, Β2, Β3, Β5, Β6, Β9, C, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, ποτάσιο και ψευδάργυρο.

Όσο για το δέρμα, είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, τονωτικό, θρεπτικό, αντιγηραντικό ενώ βοηθά στην εξισορρόπηση του ph και την καταπολέμηση της ακμής.

Τα καλλυντικά από μήλο, είναι από τα παλαιότερα. Οι δρυίδες έτρεφαν μεγάλο σεβασμό στο φρούτο και έφτιαχναν τις ράβδους τους από κλωνάρια ελιάς.

1. Peeling προσώπου με μήλο και σιμιγδάλι: Αποδεσμεύει απαλά τα νεκρά κύτταρα, μαλακώνει την επιδερμίδα.

Υλικά

1 κουταλάκι χυμό μήλουΜηλο-μυστικο-ομορφιας-2

2 κουταλάκια λεπτό σιμιγδάλι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα.

Εφαρμογή

Κάνουμε 2 λεπτά μασάζ αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών και ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.

2. Μάσκα προσώπου με μήλο, γιαούρτι και μαγιά μπύρας. Θρέφει την επιδερμίδα, καταπολεμά τα βακτηρίδια που προκαλούν ακμή. Για όλους τους τύπους δέρματος.

Υλικά

1 μήλο

2 κουταλιές φρέσκο γιαούρτι

1/2 κουταλάκι μαγιά μπύρας σε σκόνη

Εκτέλεση

Βράζουμε το μήλο και έπειτα το πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Παίρνουμε 1 κουταλιά από τον πολτό και προσθέτουμε το φρέσκο γιαούρτι και την μαγιά μπύρας. Ανακατεύουμε καλά.

Εφαρμογή

Απλώνουμε τη μάσκα σε πρόσωπο και λαιμό, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών και την αφήνουμε να δράσει για 20 λεπτά. Ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.

Οι συνταγές είναι από το βιβλίο της αισθητικού Δήμητρας Γουλά με τίτλο
Τί γεύση έχουν τα καλλυντικά σας;“.www.dimitragoula.gr