Ταπί και Ψύχραιμη!! 7 Βήματα για να Ορθοποδήσεις Ξανά!

Μην ταράζεσαι, ξέρουμε: οι εποχές που άνοιγες το πορτοφόλι σου χωρίς να υπολογίζεις ιδιαίτερα τα χρήματα που διαθέτεις, φαντάζουν στη μνήμη σου σαν παλιές ασπρόμαυρες ταινίες με τη Γεωργία Βασιλειάδου. Μάντεψε όμως: Δεν είσαι η μόνη.

Με τούτα και με κείνα, ήρθαν οι μέρες που ακόμη και το ένα ευρώ μετρά σημαντικά στα καθημερινά σου έξοδα. Η λέξη αυτή, από κοκτέιλ, μπουζούκια, φορέματα και παπούτσια, έχει μεταφραστεί σε ρεύμα, νερό, ενοίκιο και σούπερ μάρκετ. Ψυχραιμία! Πρώτον, μην ξεχνάς ποτέ ότι για όλα τα προβλήματα υπάρχει λύση. Δεύτερον, διάβασε μερικές ιδέες που ετοιμάσαμε για σένα ώστε να μη νιώθεις αυτόν τον αγαπημένο κόμπο στον λαιμό κάθε φορά που έρχεται λογαριασμός στην πόρτα σου:

Πως να αντιμετωπίσω την οικονομική κρίση?

frugal-girl-piggybank
ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΩ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

1. Φασούλι το φασούλι: Οικονομία χωρίς κουμπαρά, δε γίνεται. Ένα χρησιμοποιημένο βάζο, αρκεί. Εκτός από τα δεκάλεπτα, ρίξε μέσα κι εκείνα τα μονόλεπτα που δεν ξέρεις τί να τα κάνεις… Σε μερικούς μήνες θα ξέρεις, πίστεψέ μας.

2. Ναι, με ακούτε?: Μήπως, λέμε μήπως, μιλάς λίγο παραπάνω στο τηλέφωνο; Σκέψου τί ωραία που θα ήταν να έβλεπες από κοντά τις φίλες σου για κους κους. Προτιμότερο από την ακτινοβολία του κινητού. Και τον λογαριασμό του.

3. Ένα γύρο απ’ όλα: Καλά, εννοείται ότι το έτοιμο φαγητό είναι μια νόστιμη λύση αν το ψυγείο δεν έχει τίποτα ή αν είσαι πολύ κουρασμένη για να μαγειρέψεις. Μέχρι εκεί όμως. Εκτός από το ανθυγιεινό του πράγματος, αρκεί να υπολογίσεις και τα χρήματα που θα δώσεις στον διαιτολόγο σου.

4. To Sex and the city ήταν σειρά στην tv: Αυτό θα μπορούσαμε να το αφήσουμε και σκέτο, γιατί μπήκες στο νόημα. Είσαι σίγουρη ότι χρειάζεσαι οπωσδήποτε εκείνο το τζιν που δεν είναι σαν τα άλλα 8 στη ντουλάπα σου;

5. Έξυπνο shopping: Ας μην ακυρώσουμε εντελώς αυτή την αγαπημένη και ιερή γυναικεία συνήθεια. Προσπάθησε όμως οι αγορές σου να μοιάζουν με επένδυση. Είναι προτιμότερο ένα ζευγάρι κλασικές δερμάτινες μπότες που δεν φθείρονται εύκολα, παρά 4 ζευγάρια που θα χρειαστούν ανανέωση την επόμενη σεζόν.

6. Τρεχάτε ποδαράκια μου: Για τις κοντινές αποστάσεις, αντί να πάρεις αυτοκίνητο καλύτερα να βάλεις τα αθλητικά σου. Από το περπάτημα δεν έπαθε κανείς τίποτα. Ποτέ.

7. Πακέτο: Ευκαιρία δεν ψάχναμε για να κόψουμε το τσιγάρο; Δεν υπάρχει καλύτερη από την οικονομική κρίση. Εκεί που άναβες το ένα μετά το άλλο. δοκίμασε να πάρεις μια ταμπακιέρα και βάλε μέσα όσα τσιγάρα πραγματικά έχεις ανάγκη.