Ρόδι, το θαυματουργό! 2 Φρέσκιες Σπιτικές Συνταγές για το Πρόσωπό σας

Αυτό το ιδιαίτερο και νόστιμο φρούτο, έχει τις ιστορικές του ρίζες στην εύφορη Μεσοποταμία, από το 4000 π.Χ. Σύμφωνα με τον μύθο, το προσέφερε ως δώρο στους ανθρώπους η θεά της γονιμότητας, Ίσταρ. Μια και είναι η εποχή που φιγουράρει στα μανάβικα λοιπόν, ας μάθουμε πώς “μεταφράζει” ο οργανισμός μας το ρόδι, κάθε φορά που το καταναλώνουμε!

Παγκοσμίως γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες, το ρόδι έχει αποθεωθεί από την επιστημονική κοινότητα: συνταγες-ομορφιας-με-ροδι-2Φυτοχημικές ουσίες, βιταμίνες C, A και Ε, σίδηρος, κάλιο και ελλαγικό οξύ, με “δυνατό χαρτί” την αντιοξειδωτική του δράση 3 φορές ισχυρότερη από το κόκκινο κρασί και το πράσινο τσάι.

Βοηθά στην καλή κυκλοφορία του αίματος, στην καταπολέμηση του βήχα, βελτιώνει την γυναικεία γονιμότητα καθώς και τη στυτική δυσλειτουργία για τους άνδρες. Όσο για το δέρμα, το ρόδι είναι μια τέλεια λύση για τον καθαρισμό του, μειώνει τις ρυτίδες και τα έλκη και παράλληλα χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση των εγκαυμάτων και του ιού του έρπητα.

Βέβαια, κανείς δεν είπε ότι το ρόδι κάνει καλό μόνο αν το καταναλώσουμε! Ιδού δύο υπέροχες συνταγές με ρόδι και υλικά της κουζίνας σου, που θα κάνουν το δέρμα σου να λάμψει!

1. Μασκα προσωπου με ροδι και γιαούρτι: Δίνει λάμψη στην επιδερμίδα. Κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος.

Υλικά:

Καρπούς από 1 ρόδι

1 κουταλιά γιαούρτι

Εκτέλεση:

Τυλίγουμε 30 κόκκους ροδιού σε γάζα

Εφαρμογή:
Ταμπονάρουμε την επιδερμίδα με το ζωμό μέχρι να απορροφηθεί και να πάρει το δέρμα ένα διακριτικό ροζ χρώμα. Απλώνουμε καθαρή γάζα στο πρόσωπο και εφαρμόζουμε ένα λεπτό στρώμα από γιαούρτι πάνω στο χυμό ροδιού. Αφήνουμε να δράσει 20 λεπτά και ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.

2. Λοσιόν προσώπου με ρόδι, ροδόνερο και τζιν: Δίνει νεανικό χρώμα στα μάγουλα και τονώνει την επιδερμίδα σε βάθος.

Υλικά:

Χυμός από ένα ρόδι

100ml ροδόνερο

1 κουταλάκι τζιν

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα.

Εφαρμογή:
Τονώνουμε την επιδερμίδα με τη λοσιόν 2 φορές την ημέρα πριν από την κρέμα. Δεν ξεπλένουμε.

Οι συνταγές, είναι από το βιβλίο της αισθητικού Δήμητρας Γούλα, με τίτλο

“Τι γεύση έχουν τα καλλυντικά σας;”.
www.dimitragoula.gr