Κρίση Πανικού; Αντιμετώπισέ την.

Κρύος ιδρώτας, ταχυπαλμίες, αίσθημα ασφυξίας και ότι… κάτι σου ‘ρχεται, είναι μερικά από τα συμπτώματα της κρίσης πανικού. Στην περίπτωση που την έχεις βιώσει, έχε στο μυαλό σου ότι δεν είσαι μόνη: Υπολογίζεται ότι έως και το 4% του πληθυσμού υποφέρει από σοβαρές κρίσεις ενώ στις γυναίκες η πάθηση είναι δύο έως τρεις φορές συχνότερη συγκριτικά με τους άνδρες.

white.female.adult.blonde.anxiety
Κρίση Πανικού

Πρόκειται για μια έξαρση άγχους, η οποία δεν κάνει διακρίσεις για το πότε θα εμφανιστεί και φυσικά δεν μπορείς να την προβλέψεις. Το καλό είναι ότι αυτή η ιδιαίτερα άβολη κατάσταση δεν διαρκεί πάνω από 20 λεπτά και παρ’ όλο που εκείνη την ώρα νομίζεις ότι σε λίγο θα μας βλέπεις… από ψηλά, σε πληροφορούμε ότι η ζωή σου δεν
διατρέχει κανέναν κίνδυνο.

Ας αναλύσουμε τον όρο: η λέξη κρίση, σημαίνει ότι το άγχος σου εκείνη την ώρα έχει χτυπήσει κόκκινο. Αυτό με τη σειρά του, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το άγχος αυτό, δεν σε “επισκέφθηκε” την ώρα της κρίσης. Υπάρχει στη ζωή σου και μάλιστα για πολύ καιρό. Από την άλλη, ο πανικός δεν είναι άλλο από ένα σήμα που δίνει ο εγκέφαλός σου, ότι βρίσκεσαι σε κίνδυνο. Εξ’ ου και τα παραπάνω συμπτώματα.

Αν ανήκεις στο ποσοστό που πέρασε μόνο μία φορά κρίση πανικού, είσαι τυχερή. Άν όμως είναι κάτι που σου συμβαίνει συχνά, τότε πρόκειται για διαταραχή πανικού και ενδεχομένως να χρειάζεσαι τη βοήθεια κάποιου ειδικού, που θα σε βοηθήσει πολύ στο να ψάξεις βαθιά μέσα σου για να βρεις τις πηγές του άγχους καθώς και τους τρόπους για να το διαχειρίζεσαι.

Ωστόσο μέχρι να πάρεις αυτή την απόφαση, δοκίμασε να εφαρμόσεις μερικά από τα παρακάτω και σίγουρα θα νιώσεις καλύτερα:

1. Κάνε μια λίστα με τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή. Άν αυτό που σε αγχώνει δεν είναι μέσα στα τρία πρώτα, τότε μάλλον δεν αξίζει τον κόπο να στεναχωριέσαι.

2. Ασχολήσου με το σώμα και το πνεύμα σου. Αγόρασε ένα βιβλίο που σου αρέσει πραγματικά και βάλε την κίνηση στη ζωή σου! Ξεκίνα χορό, κολύμπι, πιλάτες ή ό,τι άλλο σου ταιριάζει και δεν θα το μετανιώσεις!

3. Κάνε ένα ωραίο δώρο στον εαυτό σου, ό,τι κι αν είναι αυτό: Από μια συνεδρία χαλαρωτικού μασάζ, μέχρι ένα ρεπό από τη δουλειά!