Επιστροφή στο σπίτι (το πατρικό) Stay cool

Είχες οργανώσει τη ζωή σου όπως ήθελες, ήσουν κυρά κι αρχόντισσα στο σπίτι σου (που το είχες διακοσμήσει με τόσο μεράκι) κι ένιωθες πλέον ότι πατάς γερά στα πόδια σου.

Μετά… ήρθε η ανατροπή. Έμεινες χωρίς δουλειά ή χώρισες αλλά ο μισθός σου δεν επιτρέπει την πλήρη ανεξαρτησία σου. Άρα μαζί μ’ αυτές τις αναποδιές, πρέπει να αντιμετωπίσεις και μία τρίτη: να γυρίσεις χρόνια πίσω μένοντας και πάλι με τους γονείς σου.

Εδώ που τα λέμε όμως, δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου…

επιστροφη-στο-σπιτι-2
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Πρώτα πρώτα, είσαι τυχερή αν έχεις δυο γονείς που είναι έτοιμοι να σε αγκαλιάσουν και να σε στηρίξουν σε μια δύσκολη στιγμή. Αν νομίζεις ότι αυτό είναι δεδομένο για όλους, σκέψου ότι μπορεί να κάνεις και λάθος. Επίσης – εντελώς μεταξύ μας – δεν υπάρχει καλύτερη και πιο λυτρωτική αγκαλιά από της μαμάς και του μπαμπά.
«Φάε και κανένα φρούτο». Ατάκα κλασική, αγαπημένη, που έχει βγει από το στόμα κάθε Ελληνίδας μάνας που  σέβεται τον
εαυτό της. Εντάξει, ίσως την ακούσεις ξανά, πακέτο μαζί με άλλες, τύπου «βάλε κάτι πάνω σου, κάνει κρύο», «τι ώρα θα γυρίσεις», κτλ. Από την άλλη, είσαι σε ηλικία που γνωρίζεις πόσο καλό κάνουν τα φρούτα, εδώ και χρόνια τέτοια εποχή όντως κρυώνεις, άρα τα πράγματα ενδεχομένως να μην είναι τόσο τραγικά όσο τα φαντάζεσαι.

Μετά από τόσα χρόνια ανεξαρτησίας, δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις μάθει από μαγειρική, καθάρισμα και σιδέρωμα. Εκτός από την ξεκούραση που θα προσφέρεις στη μητέρα σου (καιρός ήταν), σκέψου πόσο υπερήφανη θα νιώσει για το κοριτσάκι της, που παλιά έπλενε τα μακαρόνια πριν τα ρίξει στην κατσαρόλα (true story)!

Οπωσδήποτε θα χρειαστεί να διατηρήσεις ορισμένες ισορροπίες μέσα στο σπίτι, ειδικά αν ζούσες εντελώς μόνη. Ωστόσο ούτε οι γονείς σου αλλά ούτε κι εσύ είστε οι ίδιοι άνθρωποι πια. Έχετε τις δικές σας εμπειρίες, έχετε πάρει τα μαθήματά σας και με εφόδια την ηρεμία, τη συζήτηση και την αγάπη που έχετε ο ένας για τον άλλον, δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρεθεί η χρυσή τομή.

Τι να θυμάσαι: Σ’ αυτή τη ζωή, βιώνουμε διάφορες ιστορίες. Μεταξύ τους είναι εντελώς διαφορετικές, ως προς την πλοκή ή τους πρωταγωνιστές της, όλες όμως έχουν τρία σταθερά κοινά: την αρχή, τη μέση και το τέλος. Επομένως, αυτό που βιώνεις τώρα κάποια στιγμή θα ολοκληρωθεί για να ξεκινήσει κάτι άλλο. Μέχρι τότε, φρόντισε να κάνεις τη διαδρομή όσο γίνεται καλύτερη!

Αν νιώθεις και εσύ κάπως έτσι, μπορείς να αφήσεις το σχόλιο σου. Θα ήταν ιδιαίτερη χαρά να μοιραστείς μαζί μας την εμπειρία σου…