Δονητής. Ιστορίες απ’ τα παλιά

Στην Ελλάδα είναι λέξη ταμπού και σε καμία περίπτωση δεν θα ακούσεις μια γυναίκα να μιλά σε δημόσιο ακόμη και ιδιωτικό χώρο με ενθουσιασμό για το “απόκτημά” της. Αυτός ο ενθουσιασμός υπάρχει μόνο στα μάτια της τη στιγμή που ανοίγει το “απαγορευμένο” συρτάρι / ντουλάπι / υπόγειο τούνελ που έχει σκάψει για να κρύψει το μυστικό αντικείμενο της ηδονής.

Είναι γεγονός ότι η παιδεία της γενιάς των γονιών μας για την αυτοϊκανοποίηση, περιορίζεται στο ότι “είναι κάτι που το κάνουν τα αγόρια”. Σε συνδυασμό με την ελάχιστη συζήτηση από την πλευρά των γονιών για το σεξ και το σώμα μας, έκανε τις γυναίκες να νιώθουν μέχρι και ενοχές γι’ αυτήν την φυσιολογική λειτουργία του οργασμού που προσφέρει μάλιστα πολλά οφέλη.

Αρχαίο Πνεύμα Αθάνατο.

Τεκμηριωμένη ύπαρξη του δονητή έχουμε από το 500 π.Χ στην Αρχαία Ελλάδα. Κυκλοφορούσε με το όνομα όλισβος και προοριζόταν για τις εταίρες, τις χήρες ή τις γυναίκες των οποίων οι άντρες τους απουσίαζαν.
Το 1869 ο Dr. George Taylor, κατασκευάζει τον πρώτο ατμοκίνητο δονητή, ώστε να μην κουράζονται οι γιατροί που προσπαθούσαν να θεραπεύσουν γυναίκες σε υστερία.
Μερικά χρόνια αργότερα, το 1880, ο Dr Joseph Granville κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τον πρώτο ηλεκτρομηχανολογικό δονητή. (Α προπό, δες την ταινία Hysteria με τον κούκλο Hugh Dancy).
Από εκεί και πέρα, η ιστορία είναι λίγο – πολύ γνωστή: ο ηλεκτρικός δονητής μπήκε στη ζωή μας στις αρχές του προηγούμενου αιώνα και το 1968 παρουσιάστηκε σε ασύρματο μοντέλο.
Σήμερα, οι παγκόσμιες πωλήσεις των δονητών και άλλων sex toys έχουν ξεπεράσει τα 6,7 δισεκατομμύρια, ενώ μέχρι το 2020 πιθανόν να φτάσουν μέχρι τα 49,29 δισ.

Αφήνοντας πίσω σου τις ενοχές για την ιδιοκτησία αυτής της υπέροχης εφεύρεσης ή την επιθυμία για την απόκτησή της, διάβασε τα δώρα του οργασμού:

1. Καταπολεμά το στρες.
2. Βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού.
3. Χαρίζει έντονο αίσθημα ευφορίας.
4. Εμποδίζει την ενδομητρίωση.
5. Τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.
6. Βελτιώνει την ποιότητα του δέρματος.
7. Ανακουφίζει από τους πόνους (ειδικά της περιόδου).
8. Η απότομη πτώση της αρτηριακής πίεσης μετά από έναν οργασμό, βοηθά στην αϋπνία.
9. Κρατά τη μνήμη σε καλή φόρμα.