Σου αρέσουν οι Macho Men; Think Again….

Ζούμε σε μια χώρα η οποία συνδυάζει την Ανατολή με την Δύση. Χιλιοειπωμένο, το γνωρίζουμε και συμφωνούμε όσοι συμφωνούμε.

Πάμε τώρα πιό συγκεκριμένα. Σε αυτό που λέμε, Έλληνας, άρρεν. Δεν θα προσπαθήσουμε να ρίξουμε φως στην ψυχολογίά του σύγχρονου άνδρα, αλίμονο δεν μας παίρνει, αλλά πολύ επιδερμικά θα αναφέρουμε τα παρακάτω τα οποία βασίζονται στις όποιες μικρές και ασήμαντες εμπειρίες μας ώς γυναίκες στην Ελλάδα του 2015.

Θα γνωρίσουμε κάποιον άνδρα και σε λίγο καιρό λίγο πολύ θα έχουμε βγάλει ένα συμπέρασμα: Παραδοσιακός, τύπου ανατολίτης, δεν κόπτεται και πολύ για house keeping issues, τουτέστιν τα του σπιτιού δεν είναι δική του υπόθεση, λυπάται πολύ αλλά αν καταπιαστεί με αυτά θα τα κάνει χειρότερα απο ό,τι ήδη είναι και δύσκολα τσαλακώνει την φιγούρα του αρσενικού γιατί αυτός ο ρόλος δεν χωρά αποκλίσεις…Μας γεμίζει όμως με μια ασφάλεια προερχόμενη απο τους παππούδες μας, καλό παραδοσιακό παιδί.
matcho-man
Υπάρχουν όμως και κάποιοι άλλοι . Αυτοί που θα σου πούν απο μόνοι τους να βγείς με τις φίλες σου γιατί έχεις περάσει δύσκολη, πηγμένη και ακοινώνητη εβδομάδα, αυτοί που θα σκουπίσουν το πάτωμα χωρίς να στο πουν, αυτοί που ποτέ δεν αρνούνται να παίξουν το “τέρας” που κυνηγά τα παιδάκια των φίλων σου και τα δικά σου (όσο κουρασμένοι και να είναι), εν ολίγης, αυτοί που όταν παρεκκλίνουν απο το παραδοσιακό, ε δεν παθαίνουν και τίποτα… γιατί όμως δεν παθαίνουν τίποτα; Ισως γιατί η σιγουριά τους για αυτό που είναι, είναι ισχυρότερη απο το να ασχοληθούν 10 λεπτά με έναν νεροχύτη…

Φανταστείτε τώρα, αν δεν είστε ήδη, πως είστε μια γυναίκα η οποία εργάζεται πενθήμερο/οκτάωρο – να βάλουμε και ένα πιτσιρίκι στο σκηνικό; ας βάλουμε. Ας πούμε πως επιστρέφετε σπίτι στη καλύτερη περίπτωση στις 16:30.

Μέσα σε το πολύ 5 ώρες θα πρέπει να χωρέσετε τα εξής: (σημειώστε πως είστε ήδη κουρασμένη με τα ΜΜΜ να έχουν αδειάσει τα τελευταία αποθέματα ενέργειας)

  • Στρώσιμο κρεβατιών -συγύρισμα από πρωϊνό βομβαρδισμό-ετοιμασία για σχολείο/δουλειά( μισή ώρα)
  • Πλυντήριο-άπλωμα ρούχων γιατί όλα σας τα ρούχα φαίνεται να είναι άπλυτα, ή σιδέρωμα γιατί όλα σας τα ρούχα είναι ασιδέρωτα (μεταξύ μας το σιδέρωμα πρέπει να το καταργήσετε, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα) (μισή με μία ώρα)
  • Μαγείρεμα για την αυριανή ημέρα (μισή με μια ώρα)
  • Κάποια δραστηριότητα του παιδιού σας (μπάσκετ-μπαλέτο-ξένη γλώσσα κλπ). (μιαμιση ώρα στη καλύτερη περίπτωση)
  • Είναι διαβασμένο το παιδί για αύριο;(μισή με μία ώρα)

Σημειώστε πως στα παραπάνω δεν συμπεριλαμβάνονται και οι ανάγκες όπως:

  • προσωπική υγιεινή
  • φαγητό
  • δημιουργικός χρόνος με το παιδί σας (παιχνίδι, κουβεντούλα, παραμύθι για το βράδυ..)

Τα καταφέρνετε όμως και μπράβο σας!

Κι ας αισθάνεστε πολλές φορές ελλιπείς σε αυτούς τους διαφορετικούς ρόλους, το 24ωρο βγήκε!

Πείτε μου όμως με το χέρι στην καρδιά, με ποιο σύντροφο θα προτιμούσατε να συζείτε και σε ποια περίπτωση νομίζετε πως θα τροφοδοτείται η γκρίνια στην σχέση σας;

Γι αυτό, μια συμβουλή απο μια ταπεινή αναγνώστρια,ιδιαίτερα στις αδέσμευτες: Το πολύ macho, πληρώνεται ακριβά την σημερινή εποχή!

Σημείωση για το τέλος:

Αδικήσαμε λίγο την Ελλάδα. Η αλήθεια είναι πως έχουμε δεί στον μικρό μας κοινωνικό κύκλο αρκετά παραδείγματα κεντροευρωπαϊκά μάλιστα, τα οποία δείχνουν πως υπάρχουν τελικά παντού παραδοσιακοί αρσενικοί τύποι, χωρίς απαραίτητα να ανήκουν γεωγραφικά στην Ανατολή…