Σάλτσα Πέστο με Μαϊντανό και Καρύδι

Σαλτσα πεστο με μαιντανο. Μία πολύ αγαπημένη και δοκιμασμένη για την επιτυχία της συνταγή από την Ελένη Ψυχούλη στο σεφ στον αέρα. Είναι μία πολύ ελαφριά πέστο από καρύδι και Μαϊντανό για να κάνεις κάτι πολύ νόστιμο στα γρήγορα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με μακαρόνια, ριζότο, κοτόπουλο ψητό κ.α.

ΥΛΙΚΑ
1 ματσ. μαϊντανό
150 γρ. παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
100 γρ. καρύδια
1 σκελ. σκόρδο
Ελαιόλαδο Άλτις
Αλάτι & πιπέρι κατά προτίμηση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Όσο βράζουμε τα μακαρόνια (1 πακέτο για αυτή την ποσότητα) φτιάχνουμε την σαλτσα πεστο με μαιντανο: ρίχνουμε στο μούλτι το σκόρδο και τα καρύδια και τα χτυπάμε. Μόλις λιώσουν ρίχνουμε χοντροκομμένο τον μαϊντανό, μαζί με τα κλωναράκια του και χτυπάμε με μπόλικο ελαιόλαδο. Τέλος, ρίχνουμε και το τριμμένο τυρί και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες.
Όταν βράσουν τα ζυμαρικά (δεν τα σουρώνουμε) τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι (να κρατάμε και μερικά υγρά). Ρίχνουμε τη σαλτσα πέστο με μαιντανο και σοτάρουμε για ένα λεπτό, ίσα ίσα να ενσωματωθούν τα υλικά. Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με τριμμένο πιπέρι και τυρί και σερβίρουμε.
Τη σάλτσα πέστο την καλύπτουμε με ελαιόλαδο και τη διατηρούμε στο ψυγείο σε βάζο ή τάπερ που κλείνει αεροστεγώς.

Extra tip: Για να γίνει αυτή η σάλτσα ακόμη πιο ελαφριά και με λιγότερες θερμίδες αντικαθιστώ τη μισή περίπου ποσότητα του ελαιόλαδου με νερό. Το αποτέλεσμα είναι εξίσου νόστιμο και το χρώμα της πιο φωτεινό πράσινο.