Δροσερή Πατατοσαλάτα με Μπέϊκον

Η πατατοσαλατα είναι μία από τις αγαπημένες μου σαλάτες για το καλοκαίρι. Είναι δροσιστική γιατί τρώγεται πάντα κρύα, διατηρείτε μέρες στο ψυγείο, είναι χορταστική, και από τις πιο πλούσιες σε γεύση σαλάτες. Η κλασσική συνταγή για την πατατοσαλάτα έχει τα παρακάτω υλικά, αλλά εγώ σας προτείνω να προσθέσετε ακόμα ένα υλικό..το μπέϊκον. Η πατατοσαλατα με μπεικον θεωρώ ότι δίνει στην σαλάτα extra γεύση και απογειώνει τη συνταγή…

Πατατοσαλατα με μπεικον συνταγή

ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό πατάτες
1 μεγάλο ξερό κρεμύδι
1 κονσέρβα καλαμπόκι
1 φλ.τσαγιού μαγιονέζα
2 κ.σ. μουστάρδα (απαλή)
1/2 φλ.τσαγιού ψιλοκομμένες πίκλες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα γλυκιά
5 φέτες μπέϊκον(προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό. Τρυπήστε με το πηρούνι για να δείτε αν είναι έτοιμες. Αφού βράσουν τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε κύβους. Ρίξτε το ελαιόλαδο το αλάτι και το πιπέρι.

Αφού ψιλοκόψετε το κρεμμύδι και τις πίκλες σε μικρά κυβάκια, βάλτε τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το καλαμπόκι (καλά σουρωμένο), τις πίκλες, τη μουστάρδα και τα 2/3 από τη μαγιονέζα. Ανακατέψτε καλά το μείγμα και ρίξτε τις πατάτες. Ενώστε όλα τα υλικά μαζί και προσθέστε την πάπρικα και τον μαϊντανό.

Σε αυτό το σημείο δοκιμάστε το μείγμα μήπως χρειάζεται παραπάνω αλάτι ή πιπέρι. Ώρα για το μπέϊκον, πρώτα το ψήνετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγες σταγόνες λαδιού και μετά το αφήνετε σε μια χαρτοπετσέτα για να απορροφήσει το λίπος και το κόβετε κυβάκια. Όταν η πατατοσαλάτα είναι έτοιμη, πάρτε το υπόλοιπο της μαγιονέζας και σκεπάστε την πατατοσαλατα. Αφήστε περίπου 2 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει καλά και απολαύστε την πιο δροσερή πατατοσαλατα με μπεικον!