Μπουκιές Κοτόπουλου με Σάλτσα Τομάτας και Μέλι!

από τη Σοφία Σοφικίδου.
Υλικά
4-5 φιλέτα νωπού κοτόπουλου
1 ½ κούπας τσαγιού ρύζι τύπου Carolina
1 κρεμμύδι
1 καρότο
2 κίτρινες πιπεριές
1 κύβος λαχανικών
½ ποτηριού ροζέ ή λευκό αρετσίνωτο κρασί (προαιρετικά)
Για τη μαρινάδα:
3 ώριμες σφιχτές τομάτες
1 μεγάλη κουτ. σούπας μέλι
1 ½ κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 πρέζες μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
1 πρέζα κανέλλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
½ κουτ. γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη
2 φύλλα δάφνης
ρίγανη, θυμάρι
αλάτι, πιπέριΕκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα. Ψιλοκόβουμε τις τομάτες και τις αναμειγνύουμε με την κανέλλα, το γαρύφαλλο και το μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά.
Κόβουμε τα φιλέτα σε κύβους. Τα αλείφουμε με το ελαιόλαδο και αλατίζουμε.
Τα βάζουμε στο μπολ με τη μαρινάδα, κλείνουμε και ανακινούμε για να πάει παντού. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Σε μια κατσαρόλα αλατίζουμε νερό και αφήνουμε μέχρι να βράσει. Προσθέτουμε το ρύζι, προσέχοντας να μην κολλήσει.
Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε τα λαχανικά. Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι σε κύβους, το καρότο σε ροδέλες και τις πιπεριές σε λωρίδες.
Αφού βράσει το ρύζι, κατεβάζουμε από τη φωτιά και στραγγίζουμε.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά. Ρίχνουμε τον κύβο λαχανικών και τελειώνουμε με το ρύζι. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για μερικά λεπτά.
Σερβίρουμε σε βαθιά πιατέλα και συνεχίζουμε με το κοτόπουλο.
Ζεσταίνουμε λίγο λάδι και προσθέτουμε το κοτόπουλο μαζί με τη μαρινάδα.
Τσιγαρίζουμε για 25-30’. Καρυκεύουμε για επιπλέον γεύση με το μείγμα μπαχαρικών.
Αρωματίζουμε με τα φύλλα δάφνης, το θυμάρι και τη ρίγανη και αφήνουμε να σιγοβράσουν. Αν θέλουμε, μπορούμε να σβήσουμε με ροζέ ή λευκό αρετσίνωτο κρασί.
Κατεβάζουμε και σερβίρουμε πάνω από το ρύζι.
Εναλλακτικό γευστικό tip: Το ίδιο μπορείτε να κάνετε χρησιμοποιώντας αντί για κοτόπουλο χοιρινό κρέας, το οποίο θα μαρινάρετε για μερικές ώρες παραπάνω.

Κόψτε μια φρέσκια, δροσερή, πράσινη σαλάτα από λόλα, για να ολοκληρώσετε γευστικά το γεύμα σας… Καλή όρεξη!

Διαβάσατε: Μπουκιές Κοτόπουλου με Σάλτσα Τομάτας και Μέλι!