Αποφύγετε τον ερεθισμό στα μάτια σας με 5 απλούς κανόνες!!

Από την Ανθή Χαρέα
Η ευαισθησία των ματιών κατά την διάρκεια του μακιγιάζ είναι συχνό φαινόμενο. Πολλές γυναίκες υποφέρουν με την χρήση προϊόντων μακιγιάζ στα μάτια.
Κατά γενική ομολογία η ευαισθησία αυτή συναντάται πιο συχνά σε ανοιχτόχρωμα μάτια.

Και επειδή όλες οι γυναίκες λατρεύουμε το μακιγιάζ, τίποτε δεν πρέπει να μας το στερήσει.. Ούτε καν ένας ερεθισμός, γιατί ακόμα και για αυτόν υπάρχει λύση!! Και εμείς είμαστε εδώ για εσάς για να σας πούμε το πώς!! Το πώς μπορείτε να εξαλείψετε ή τουλάχιστον να μειώσετε σημαντικά αυτή σας την ευαισθησία!!!

Αρκεί λοιπόν να τηρηθούν κάποιοι απλοί κανόνες..

Κανόνας 1ος: Καθαριότητα, καθαριότητα, καθαριότητα!!! Η τήρηση αυτού του κανόνα είναι μεγίστης σημασίας. Με το σχολαστικό πλύσιμο των πινέλων σας και φυσικά με την αποκλειστική τους χρήση από εσάς τις ίδιες και μόνον αποφεύγετε σίγουρα τον ερεθισμό των ματιών σας!!!

Κανόνας 2ος: Ντεμακιγιάζ!!! Το ντεμακιγιάζ είναι και αυτό πολύ σημαντικό βήμα που δεν θα πρέπει να παραλείπεται αν θέλετε να αποφύγετε τον ερεθισμό. Το να μένει το μακιγιάζ πολλές ώρες σε ευαίσθητα μάτια είναι σίγουρα απαγορευτικό. Γι’ αυτό λοιπόν φροντίστε να το αφαιρείτε όταν πια είναι περιττό και σε καμία περίπτωση μην κοιμηθείτε χωρίς να το έχετε αφαιρέσει πρώτα.
(Οι δύο παραπάνω κανόνες όπως είναι φυσικό ισχύουν για όλες τις γυναίκες ανεξαιρέτως ερεθισμού και καλό θα είναι να τηρούνται ανελλιπώς.)

Κανόνας 3ος: Μολύβι ματιών!! Αν σας αρέσει πολύ και δεν μπορείτε να το αποχωριστείτε, φροντίστε να το τοποθετείτε στη ρίζα των βλεφαρίδων και όχι στο εσωτερικό του ματιού, καθώς ο ερεθισμός θα είναι αναπόφευκτος.

Κανόνας 4ος: Σκιές με κρεμώδη υφή!! Αποφύγετε τις κλασσικές σκιές σε σκόνη και προτιμήστε σκιές με κρεμώδη υφή. Η σύνθεση τους τις κάνει να εφαρμόζονται ευκολότερα στα μάτια σας, ενώ παραμένουν σταθερές κατά τη διάρκεια της εφαρμογής τους για πολύ περισσότερο χρόνο σε σχέση με τις σκιές σε σκόνη. Έτσι δεν χρειάζεται να φρεσκάρετε ξανά το μακιγιάζ σας και πάνω απ’ όλα χρησιμοποιώντας σκιές με κρεμώδη υφή γλυτώνετε τον ερεθισμό, καθώς δεν πρόκειται να μπουν στο εσωτερικό του ματιού σας!!Κανόνας 5ος: Μάσκαρα!! Επειδή όλες οι γυναίκες λατρεύουμε τη μάσκαρα και επειδή ολοκληρωμένο μακιγιάζ δεν νοείται χωρίς αυτή. Υπάρχει τρόπος να χρησιμοποιείται από όλες τις γυναίκες, ακόμα και για εσάς με τα ευαίσθητα μάτια.
Φροντίστε η μάσκαρα που θα χρησιμοποιείτε να είναι προϊόν με όσο το δυνατόν φυσικά συστατικά, αποφύγετε δηλαδή όσες θεωρούνται έχουν βαριά σύνθεση. Υπάρχουν πολλές στην αγορά που σίγουρα θα σας αφήσουν ικανοποιημένες.

Αυτοί λοιπόν είναι οι 5 βασικοί κανόνες. Ακολουθήστε τους και η ευαισθησία στα μάτια σας θα γίνει παρελθόν!!

Συντάκτρια: Ανθή Χαρέα
Δημοσιογράφος
Makeup Artist
Διαβάσατε: Αποφύγετε τον ερεθισμό στα μάτια σας με 5 απλούς κανόνες!!

Φωτιά στα Κόκκινα… Χείλη!!
Λαιμός για….Φίλημα!!!!!!!