Μακιγιαζ: Smoky Eye Look

Από την Ανθή Χαρέα
Η λέξη smoky προκύπτει από την έννοια «καπνισμένο» και αναφέρεται στο τελείωμα που αποκτά ένα αντικείμενο όταν το «καπνίσεις», παίρνει δηλαδή μια γκρίζο-καφέ αχνή απόχρωση. Το λατρεμένο σε όλες μας μακιγιαζ smoky eyes, είναι ένα είδος μακιγιάζ που σε γενικές γραμμές θα έλεγε κανείς ότι ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες..

Μακιγιαζ smoky

Το smoky δεν είναι μόνο το κλασσικό έντονο μαύρο, μπορεί κάλλιστα να γίνει με πολλές αποχρώσεις και να κυμαίνεται κάθε φορά στην ένταση του!!
Επομένως εσείς θα πρέπει να δώσετε μεγαλύτερη βάση στην επιλογή της σωστής παλέτας σκιών, ώστε να αναδειχθεί το χρώμα των ματιών σας και λιγότερο στην τεχνική, μιας και είναι αρκετά εύκολη και μπορεί να γίνει σε σύντομο χρόνο χωρίς να χρειάζεται να είστε master του μακιγιάζ. «Αν έχετε μπλε μάτια, προτιμήστε σκιές σε καφέ και ψυχρό πράσινο, στα πράσινα μάτια ταιριάζουν οι χάλκινες αποχρώσεις και το δαμασκηνί, στα ανοιχτόχρωμα καστανά όλοι οι τόνοι του πράσινου, ενώ αν έχετε σκούρα καστανά μη φοβηθείτε τα έντονα χρώματα, το σμαραγδί, το cobalt blue και τα μοβ».

Παρακάτω θα βρείτε βήμα – βήμα τη σωστή τεχνική του smoky eye για ένα τέλειο αποτέλεσμα:

Βήμα 1: Η πρώτη κίνηση που κάνουμε στο πρόσωπό μας, ανεξαιρέτως μακιγιάζ είναι να απλώσουμε μια ενυδατική κρέμα ώστε να δημιουργήσουμε μετέπειτα μια τέλεια βάση.

Βήμα 2: Αφού έχει απορροφηθεί η ενυδατική μας κρέμα, απλώνουμε τη βάση του make up μας. Στην περίπτωση όμως ενός έντονου σκούρου smoky μακιγιάζ καλό θα ήταν να παραλείψουμε αυτό το στάδιο καθώς είναι πολύ σύνηθες η σκούρα σκιά που θα απλώσουμε στα βλέφαρα μας να πέσει κάτω από τα μάτια μας και όταν θα προσπαθήσουμε να την αφαιρέσουμε να έχουμε ένα κακό αποτέλεσμα βάσης. Έτσι λοιπόν, για λιγότερο κόπο έχουμε την επιλογή να αφήσουμε αυτό το βήμα της βάσης και να το εφαρμόσουμε αφ’ότου ολοκληρώσουμε με τα βλέφαρα. Σε αυτή την περίπτωση βάζουμε βάση μόνο στο πάνω μέρος των ματιών για αρχή.

Βήμα 3: Εφαρμόστε μια σκιά της αρεσκείας σας, με ένα πινέλο ματιών καλύπτοντας ολόκληρη την επιφάνεια του κινητού βλεφάρου, φροντίζοντας να δώσετε ανοδική φορά.

Βήμα 4: Με ένα στρογγυλό πινέλο απλώστε τη σκιά κατά μήκος των κάτω βλεφάρων.

Βήμα 5: Απλώστε μια φωτεινή ανοιχτόχρωμη σκιά στην περιοχή κάτω από τα φρύδια. Εν συνεχεία, με πινέλο σβησίματος, προσπαθήστε να κάνετε μια σωστή διαβάθμιση ανάμεσα στις δυο σκιές ώστε να μην γίνονται ευδιάκριτα τα όρια τους.

Βήμα 6: Με ένα μαλακό σκουρόχρωμο μολύβι σχηματίστε το περίγραμμα των επάνω και κάτω βλεφάρων. Κατόπιν μαλακώστε τις άκρες του περιγράμματος με ένα μικρό πινέλο, έτσι ώστε να ενοποιηθεί με το υπόλοιπο μακιγιάζ.

Βήμα 7: Απλώστε αρκετή ποσότητα μάσκαρας, ώστε να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο το βλέμμα σας.

Βήμα 8: Σκουπίστε προσεκτικά τα υπολείμματα από τη σκιά που έχει πέσει στο πρόσωπο σας. Απλώστε τη βάση του make up σε περίπτωση που παραλείψατε να την τοποθετήσετε από την αρχή.

Βήμα 9: Προτιμήστε να κινηθείτε σε πιο ήπιους τόνους στα μάγουλα και τα χείλια, καθώς είναι προτιμότερο να υπάρχει ένταση μόνο στα μάτια για να μην είναι το αποτέλεσμα υπερβολικό.

Ακολουθήστε αυτά τα απλά εννέα βήματα και το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει!!

Καλή επιτυχία!!!

Ανθή Χαρέα
Δημοσιογράφος
Makeup Artist
e-mail

Διαβάσατε: Μακιγιάζ: Smokey Eye Look
Δείτε ακόμα από την Ανθή Χαρέα:
Φωτιά στα Κόκκινα… Χείλη!!
Λαιμός για….Φίλημα!!!!!!!