Χειροποίητο Αρωματικό Χώρου με Μαγειρική Σόδα

Έχεις διάθεση για χειροποίητα αρωματικά; Τέλεια! γιατί η υλοποίηση δεν ήταν ποτέ πιο εύκολη! Φτιάξε με τα χεράκια σου αυτό το πολύ πολύ απλό αρωματικό χώρου για να αποφύγεις όλα αυτά τα χημικά που βάζουν στα αρωματικά της αγοράς αλλά και να κάνεις οικονομία. Ακόμα, θα το χαρείς πολύ περισσότερο γιατί είναι φτιαγμένο με αγάπη και το δικό σου γούστο!

Με λίγη μαγειρική σόδα και αιθέρια έλαια μπορείς να κάνεις θαύματα! Δες πως!

Υλικά για το χειροποίητο αρωματικό χώρου:

  • 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα (για κάθε βάζο)
  • Αιθέρια έλαια της επιλογής σου (8-12 σταγόνες σε κάθε βάζο)
  • Σκόνη περλέ ζαχαροπλαστικής και διακοσμητική χρωματιστή ψιλή άμμο – προαιρετικό

Για τη συσκευασία 

  • Βάζο από μαρμελάδα ( με διπλό καπάκι που ανοίγει)
  • Χαρτί για scrapbooking της επιλογής σου
  • Βελόνα
  • Ψαλίδι
  • Μολύβι

Και τώρα η εκτέλεση… 

Βάλε το καπάκι επάνω στο χαρτί για να το περιγράψεις. Μέσα σε αυτόν τον κύκλο ζωγράφισε ότι θέλεις να απεικονίζει το καπάκι σου, εκτός και αν έχεις βρει μία έτοιμη εικόνα που σου αρέσει από περιοδικό! Κόψε με το ψαλίδι. Πάρε τη βελόνα και κάνε τρύπες στο χαρτί για να περνάει το άρωμα στο χώρο.

Βάλε στο βάζο την μαγειρική σόδα και ρίξε τις σταγόνες από το έλαιο της επιλογής σου. Αν ο χώρος είναι μικρός θα χρειαστείς 8 σταγόνες ενώ αν είναι μεγαλύτερος έως 12.  Βάλε το χαρτί μέσα στο δαχτυλίδι του καπακιού, κλείσε το βάζο και σφίξε καλά. Κούνησε το βαζάκι για να ανακατευτεί καλά το μείγμα. Ανακινούμε ελαφρά το βαζάκι κατά καιρούς, για να δώσουμε την ευκαιρία στο άρωμα να αναδυθεί και να γεμίσει το χώρο.
Προαιρετικά για καλύτερη εμφάνιση: Βάλε στον πάτο του βάζου τη χρωματιστή άμμο και από πάνω τη σόδα σκέτη ή ανακατεμένη με τη χρωματιστή σκόνη ζαχαροπλαστικής και το έλαιο. Χρησιμοποίησε τη φαντασία σου για τη διακόσμηση (πχ αστερίας, 1-2 κοχύλια, 1 κρύσταλλο) αρκεί να μην καλύψεις τελείως τη σόδα με το έλαιο

Tips: Μπορείς αντί να ζωγραφίσεις το καπάκι, να κάνεις τρύπες στο καπάκι του βάζου ή αντί για βάζο μαρμελάδας να χρησιμοποιήσεις μεγάλη αλατιέρα, που έχει ήδη καπάκι με τρύπες ή να βάλεις στρώσεις από τούλια και να τις δέσεις στο λαιμό του βάζου. Αν θέλεις, στόλισε και το εξωτερικό του βάζου ή απλά δέσε μία κορδέλα γύρω από το καπάκι.

Το χειροποίητο αρωματικό χώρου σου χωρίς χημικά είναι έτοιμο! Μπορείς να φτιάξεις ένα σε κάθε δωμάτιο και μερικά ακόμα για τους φίλους σου που σίγουρα θα το λατρέψουν.