Πλούσια Ενυδατική Κρέμα Νυκτός από Αβοκάντο

Μια υπέροχη φυσική συνταγή ομορφιάς από το βιβλίο Μυστικά Ομορφιάς του Κώστα Αλτάνη. Ένα βιβλίο που σου μαθαίνει να παρασκευάζεις φυσικά καλλυντικά καθημερινής περιποίησης και υγιεινής, με απλά συστατικά που βρίσκονται σε κάθε κουζίνα.
Πλούσια Ενυδατική Κρέμα Νυκτός από Αβοκάντο
(Για κανονικά και ξηρά δέρματα)

Υλικά
4 κουταλιές κερί μέλισσας (Προσοχή! Όχι παραφίνη, γνήσιο μελισσοκέρι.)
2 κουταλιές βούτυρο κακάο
5 κουταλιές λάδι από αβοκάντο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
4 κουταλιές ροδόνερο ή απεσταγμένο νερό
¼ κουταλάκι βόρακας

Τρόπος παρασκευής
Λιώνουμε σε μπεν-μαρί το κερί και προσθέτουμε το βούτυρο και το αβοκαντέλαιο. Όταν λιώσουν καλά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αφού ομογενοποιηθεί, το ροδόνερο στο οποίο έχουμε προηγουμένως διαλύσει και τον βόρακα. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να κρυώσει και να γίνει κρέμα.

Ιδιότητες
Το λάδι από αβοκάντο είναι πολύ θρεπτικό και είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνη Ε. Το ροδόνερο είναι μαλακτικό και δροσιστικό. Το μελισσοκέρι είναι βοηθητικό και ενισχυτικό της δράσης της κρέμας και βοηθάει στην κρεμώδη υφή της. Ο βόρακας είναι συντηρητικό και βοηθάει στην ομογενοποίηση της κρέμας. Το βούτυρο κακάο είναι ισχυρός μαλακτικός παράγοντας. Η κρέμα, σε δροσερές συνθήκες αποθήκευσης (όχι στο ψυγείο), διατηρείται άνετα 2 μήνες.

Τρόπος χρήσης
Χρησιμοποιούμε την κρέμα μετά από το βραδινό καθαρισμό. Είναι ιδιαίτερα θρεπτική κι ενυδατική. Το πρωί θα δώσει μία αίσθηση φρεσκάδας και στιλπνόητας στο δέρμα.

Συμβουλή
Το λάδι από αβοκάντο έχει πάρα πολλές χρήσεις. Μεταξύ αυτών χρησιμοποιείται σε αντιηλιακά, σε μάσκες μαλλιών. Αγοράστε το σε κάπως μεγαλύτερες ποσότητες έτσι ώστε να το έχετε πρόχειρο και σε άλλες συνταγές που θα βρείτε παρακάτω. Τέλος, για ακόμα πιο βαθιά ενυδάτωση μπορούμε να προσθέσουμε και 5-10 σταγόνες από αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου και γιασεμιού.

Διαβάσατε: Πλούσια Ενυδατική Κρέμα Νυκτός από Αβοκάντο

Δείτε Επίσης: 
Κάνε το Πρόσωπό σου να Λάμψει μέχρι τα Χριστούγεννα με Λάδι Ομορφιάς