Ιδέες Διακόσμησης για το Γιορτινό Τραπέζι

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά πλησιάζουν και πολλοί από εσάς θα φιλοξενήσετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα γύρω από ένα γιορτινό τραπέζι. Εμείς είμαστε εδώ για να σας προτείνουμε ιδέες διακόσμησης που θα κάνουν το γιορτινό τραπέζι σας ξεχωριστό. Πολλές ιδέες από τις παρακάτω θα σας κοστίσουν ελάχιστα χρήματα

Διακόσμησης για το Γιορτινό Τραπέζι

Το τραπέζι

Ένα γιορτινό τραπέζι πρέπει να δένει χρωματικά με την υπόλοιπη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Οπότε, επιλέξτε το βασικό χρώμα και προσθέστε όμορφες, ζωηρές πινελιές με άλλα ταιριαστά χρώματα.
Αν τα καλά σας σερβίτσια έχουν ουδέτερα χρώματα μπορείτε να βάλετε ένα έγχρωμο τραπεζομάντηλο για ένταση. Αν το τραπέζι σας δείχνει όμορφο από μόνο του μπορείτε να μη χρησιμοποιήσετε τραπεζομάντηλο ή να βάλετε μόνο μία λωρίδα υφάσματος διακοσμητική, στη μέση κατά μήκος.
Τελειώστε τη διακόσμηση ρίχνοντας διάσπαρτα στο τραπέζι διάφορα κονφετί!

Οι καρέκλες

Για να κάνετε το τραπέζι σας ακόμα πιο γιορτινό μπορείτε να διακοσμήσετε τις καρέκλες σας με όμορφες κορδέλες στην πλάτη ή ακόμα και με φτερά αγγέλου, πάντα στα ίδια ταιριαστά χρώματα με το τραπέζι σας.
Σιγουρευτείτε ότι όλοι οι καλεσμένοι σας έχουν μία θέση να καθίσουν για να νιώσουν άνετα. Βέβαια, είμαι της άποψης ότι χίλιοι καλοί χωράνε αλλά πολλές φορές δε συμβαίνει το ίδιο με όλους τους καλεσμένους μας… και εμείς θέλουμε να είναι όλοι ευχαριστημένοι μία τέτοια μέρα!
Αν έχετε επιλέξει τη θέση του καθενός από τους καλεσμένους σας, αφήστε μία όμορφη κάρτα με ευχές και το όνομά τους, ανοιχτή μπροστά από το σερβίτσιο τους ή πάνω σε μία όμορφη βάση.

Τι θα βάλετε στη μέση του γιορτινού τραπεζιού

Ένα μεγάλο γυάλινο βάζο με μερικά στολίδια, κεριά, στολισμένες πιατέλες με φρούτα και μυρωδικά (κανέλλα, γαρύφαλλο, γλυκάνισος), δεντράκια ή λουλούδια μπορούν να αναδείξουν το γιορτινό σας τραπέζι. Μία άλλη λύση είναι αντί για βάζο να βάλετε όμορφα κολονάτα ποτήρια στολισμένα με μπάλες ή αντί για κηροπήγια να χρησιμοποιήσετε επίσης κολονάτα ποτήρια, ανάποδα όπως στην παρακάτω εικόνα.
Φυσικά, όλα αυτά αν ενοχλούν, θα τα βγάλετε για να έχετε χώρο την ώρα του φαγητού, εκτός και αν έχετε μπουφέ.

Μαχαιροπίρουνα και πετσέτες

Εύκολο, απλό, σικάτο: Δέστε τα μαχαιροπίρουνα με μια εντυπωσιακή κορδέλα, ακουμπήστε τα μέσα στο πιάτο ή στο πλάι. Φροντίστε η κορδέλα να ταιριάζει με τα υπόλοιπα χρώματα που θα έχετε χρησιμοποιήσει στο τραπέζι σας..
Η πετσέτα στο γιορτινό τραπέζι μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, αρκεί να έχετε διάθεση και φαντασία! Διπλωμένη πετσέτα δεμένη και μία εντυπωσιακή κορδέλα μπορεί να είναι αρκετό για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας πριν καν δοκιμάσουν τα πεντανόστιμα πιάτα σας!

 

Χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα για το γιορτινό σας τραπέζι

Τα χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα σε διάφορες μορφές είναι μια ασυνήθιστη και ταυτόχρονα εξαιρετική ιδέα για να διακοσμήσετε το κέντρο του τραπεζιού τις γιορτινές μέρες. Θεωρώ πως είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς στολισμούς για το τραπέζι γιατί όχι μόνο προσφέρει σπιτική ζεστασιά αλλά είναι εξ ολοκλήρου φτιαγμένο από τα χεράκια σας. Μην τρομάζετε! Αν και φαίνεται δύσκολο να παρασκευαστούν είναι πανεύκολο και είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να συμμετέχουν και τα παιδιά σας στη δημιουργική διαδικασία, χαρίζοντας τους γλυκές αναμνήσεις! Για τη διακόσμηση του τραπεζιού φτιάξτε χριστουγεννιάτικα σπιτάκια, χριστουγεννιάτικα δέντρα, χελώνες, δώρα και οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε. Για το σερβίρισμα χρησιμοποιήστε ένα χάρτινο ράνερ (λαδόκολλα) και μπόλικη ζάχαρη άχνη.

Αναμνηστικό Δωράκι

Οι καλεσμένοι σας θα χαρούν ακόμα περισσότερο αν φύγουν από το σπίτι σας με ένα αναμνηστικό δωράκι! Τα δώρα είναι πάντοτε ευπρόσδεκτα και φυσικά δεν χρειάζεται να ξοδευτείτε πολύ! Είναι απλά αναμνηστικό δωράκι. Αν δεν έχετε τη δυνατότητα να αγοράσετε, φτιάξε δικά σας πράγματα όπως διάφορα διακοσμητικά ή χειροποίητα αρωματικά χώρου ή οτιδήποτε άλλο δημιουργήσετε. Τοποθετήστε τα μέσα στα πιάτα ή βάλτε τα κάτω από το δέντρο και δωρίστε μετά το φαγητό.

Τέλος, μην ξεχνάμε ότι η μουσική παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε μία τέτοια βραδιά. Χαμηλή μουσική με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, θα γεμίσει την ατμόσφαιρα με χαρά και αισιοδοξία!

Σας Ευχόμαστε Ολόψυχα Καλή Χρονιά με Υγεία και Αγάπη!

Διαβάσατε: Ιδέες Διακόσμησης για το Γιορτινό Τραπέζι

1 Comment

Comments are closed