Αφροδισιακά Coctails με Σαμπάνια

Η σαμπάνια είναι συνυφασμένη με τις γιορτές, πόσο μάλλον με τα Χριστούγεννα και το ρεβεγιόν! Ένα μπουκάλι σαμπάνιας, που ανοίγει με το γνωστό κρότο δίνει το στίγμα της βραδιάς, αρέσει σε όλους και ανεβάζει αυτόματα το κέφι.

Το βασικότερο όμως είναι ότι η σαμπάνια είναι άκρως αφροδισιακή. Λόγω του διοξειδίου του άνθρακα που περιέχει, αυξάνει την ενέργεια και τη ροή του αίματος, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για τη σεξουαλική διέγερση… πράγμα που δεν συμβαίνει εύκολα με τα υπόλοιπα αλκοολούχα ποτά!
Και επειδή η σαμπάνια μπορεί να μη σου αρέσει ιδιαίτερα από μόνη της, συγκεντρώσαμε εύκολα κοκτέιλ με απίθανες γεύσεις, να μπορείς να τα απολαύσεις παρέα με τον καλό σου για να ανάψουν τα αίματα!

Champagne cocktail

Υλικά
1 ποτήρι σαμπάνιας
2 σταγόνες κονιάκ
1 κύβο ζάχαρης
Angostura Bitters

Εκτέλεση: Διαπότισε τον κύβο ζάχαρης με angostura bitters, πρόσθεσε παγωμένη σαμπάνια με το κονιάκ και διακόσμησε το ποτήρι με μία φέτα πορτοκαλιού κι ένα κεράσι.

Kir Royale

Υλικά
2 δόσεις crème de cassis
Σαμπάνια
1 φράουλα ή 1 κεράσι
Εκτέλεση: Βάλε το φρούτο και την crème de cassis στον πάτο ενός ποτηριού σαμπάνιας και πρόσθεσε από πάνω παγωμένη σαμπάνια. Ανακάτεψε ελαφρά.

Champagne Sangria

Υλικά
3 ουγκιές triple sec
2 ουγκιές brandy
2 ουγκιές ρούμι
1 κούπα φράουλες
1 μπουκάλι σαμπάνια

Εκτέλεση: Αφού ψιλοκόψεις τις φράουλες, ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί και στο τέλος πρόσθεσε τη σαμπάνια. Πρόσθεσε φύλλα μέντας για διακόσμηση.

Bellini

Υλικά
2 μεζούρες σαμπάνια
2 μεζούρες χυμό ροδάκινου nectar
Εκτέλεση: Ανακάτεψέ τα σε ένα ποτήρι σαμπάνιας και απόλαυσέ τα.

Deluxe Champagne Cocktail

Υλικά
10ml cognac
5ml amaretto
10ml χυμό πορτοκάλι
100ml σαμπάνια
Λίγη γρεναδίνη

Εκτέλεση: Ανακάτεψε όλα τα υλικά, εκτός από τη σαμπάνια και τη γρεναδίνη. Άδειασε το περιεχόμενο σε ένα παγωμένο ποτήρι σαμπάνιας ή martini. Γέμισε το υπόλοιπο με σαμπάνια και στο τέλος πρόσθεσε λίγη γρεναδίνη για να πάρει χρώμα.

Champagne Daisy

Υλικά

1 μεζούρα χυμό λεμονιού
¼ μεζούρα γρεναδίνη
½ μεζούρα brandy
Σαμπάνια

Εκτέλεση: Βάλε τριμμένο πάγο σε ένα μίξερ (γέμισε το 1/3 αυτού), πρόσθεσε το χυμό λεμονιού, το brandy και τη γρεναδίνη και ανακάτεψέ τα για 30 δευτερόλεπτα. Άδειασε το περιεχόμενο σε ποτήρια σαμπάνιας. Πρόσθεσε λίγη παγωμένη σαμπάνια και διακόσμησε το ποτήρι με ένα κεράσι ή ένα κομμάτι ανανά.

Με φράουλες 

Υλικά
100 γραμμ. ώριμες, γλυκές, κατακόκκινες φράουλες
2 κ.σ. Grand Marnier
1 κ.γλ. ζάχαρη
250 ml σαμπάνια ή άλλο αφρώδη οίνο
Εκτέλεση:
Πλένουμε, καθαρίζουμε και πολτοποιούμε τις φράουλες. Προσθέτουμε το Grand Marnier, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.Μοιράζουμε σε δύο ποτήρια και σιγά σιγά προσθέτουμε τη σαμπάνια.

Δείτε επίσης: Ginger Martini