Αφροδισιακή Τροπική Σαλάτα

 Μια εύκολη σαλάτα που ανήκει στην αφροδισιακή κουζίνα!

Υλικά
1 αβοκάντο (περίπου 200 γρ.)
Μισό μικρό πεπονάκι (καλοκαίρι) ή 1 αγγούρι (χειμώνας)
8 γρ. γαρίδες βρασμένες και καθαρισμένες
φύλλα μαρουλιού

1 ματσάκι ρόκα
μισό ματσάκι άνηθος ή μαϊντανός
3 κουταλιές ξίδι από λευκό κρασί
4 κουταλιές λάδι
2 κουταλιές κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα

Εκτέλεση
Στρώστε φύλλα μαρουλιού σε μπολ και από πάνω βάλτε τη ρόκα
Κόψτε το αβοκάντο στη μέση και αφαιρέστε το κουκούτσι. Βγάλτε προσεκτικά την ψίχα και κόψτε την σε λεπτές λωρίδες. Αναμείξτε τις λωρίδες αμέσως με τη σάλτσα για να μη μαυρίσουν.
Αφαιρέστε τα σπόρια από το πεπόνι και βγάλτε μικρές μπαλίτσες με το ειδικό κουταλάκι. Αν βάλετε αγγούρι κόψτε το σε λεπτές λωρίδες. Ανακατέψτε με το αβοκάντο.
Προσθέστε τις γαρίδες και πασπαλίστε με ψιλοκομμένο άνηθο.
Για τη σάλτσα: Βάλτε το αλάτι, το πιπέρι την πάπρικα με το ξίδι και το λάδι στο μούλτι και πολτοποιήστε. Τέλος, προσθέστε και την κρέμα γάλακτος. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα την τελευταία στιγμή. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε αντί για πεπόνι να βάλετε μάνγκο ή σταφύλι ή και όλα μαζί!
Επίσης μπορείτε να βάλετε περισσότερη κρέμα γάλακτος ή προσθέστε 1 κουταλάκι μουστάρδα πικάντικη

No Comments Yet

Αφήστε το μήνυμά σας

NEWSLETTER



Copyright © 2017 womanoclock.gr. All rights reserved