Ποια Γυαλιά σου Ταιριάζουν με βάση το σχήμα Προσώπου σου!

Για κάθε τι που φοράμε πάνω μας υπάρχει αυτό που μας ταιριάζει περισσότερο και νομίζω ότι κάθε γυναίκα θα ήθελε να γνωρίζει τι είναι αυτό που την κολακεύει. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε ποια γυαλια ηλιου μου ταιριαζουν με βάση το σχήμα του προσώπου μας και τα χαρακτηριστικά μας.

Urban Owl: Τα Γυαλιά Ηλίου που Αγάπησα.. με την Πρώτη Ματιά

Τα γυαλιά ηλίου τα φοράμε Χειμώνα Καλοκαίρι, είναι απαραίτητα για την προστασία των ματιών μας από τις ακτίνες του ήλιου αλλά και απαραίτητα για το στυλ μας, καθώς το αναδεικνύουν.
Ο πασίγνωστος σχεδιαστής Karl Lagerfeld έχει πει την απίστευτη φράση που μας δίνει να κατανοήσουμε ακόμα περισσότερο τη σημαντικότητα γυαλιών ηλίου: “Sunglasses are like eye shadow. They make everything look younger and prettier”.

Ποια γυαλια ηλιου μου ταιριαζουν με βάση το σχήμα προσώπου μου!

Αν το πρόσωπό σου έχει σχήμα οβάλ.
Με ένα οβάλ σχήμα, έχεις όλες τις επιλογές. Πάντα να θυμάσαι όμως, να επιλέγεις σκελετούς ανάλογους με το μέγεθος του κεφαλιού σου και το πλάτος του προσώπου σου. Μπορείς να τονίσεις ακόμα περισσότερο τις υπέροχες αναλογίες σου µε σκελετό λεπτό χωρίς γωνίες.

Beyonce

ποια γυαλια ηλιου μου ταιριαζουν

Jessica Alba

Αν το πρόσωπό σου έχει τετράγωνο σχήμα

Επέλεξε γυαλιά με καμπύλες με το πάνω μέρος να φτάνει αρκετά ψηλά για να δώσει ύψος. Απέφυγε τα τετράγωνα, αυτά που έχουν έντονες γωνίες αλλά και τα τελείως στρογγυλά και μικρά που έρχονται σε μεγάλη αντίθεση με το σχήμα του προσώπου σου.

Kristin Chenoweth

Paris Hilton

Demi Moore

Αν το πρόσωπό σου έχει στρογγυλό σχήμα

Οι τετράγωνοι, ελαφρώς ορθογώνιοι και με αυστηρές γραμμές σκελετοί είναι ιδανικοί για αυτό το σχήμα προσώπου. Σκελετοί σε σκούρο χρώμα αλλά και χρωματιστοί, κολακεύουν τα χαρακτηριστικά σου. Προσπάθησε τα γυαλιά να μην ξεφεύγουν από το πλάτος του προσώπου σου γιατί θα το δείχνουν ακόμα πιο πλατύ.

Cameron Diaz

Kirsten Dunst

Αν το πρόσωπό σου έχει ορθογώνιο ή οβάλ μακρόστενο σχήμα

Χρειάζεσαι ένα σκελετό που καλύπτει το μεγαλύτερο δυνατό μέρος του κέντρου του προσώπου και να μην ανεβαίνουν πολύ ψηλά στα φρύδια.
Πιο ορθογώνιοι-τετράγωνοι σκελετοί με ψηλό συνδετικό (σημείο στήριξης στη μύτη) και στρογγυλεμένες άκρες αλλά και τύπου wayfarers είναι ιδανικά.

Απέφυγε τους πολύ μεγάλους σκελετούς, τα πολύ έντονα χρώματα. Αν το πρόσωπό σου έχει έντονες γωνίες απέφυγε τις πολύ αυστηρές γραμμές και προτίμησε ένα καμπυλοειδές σχήμα

Sandra Bullock

Sarah Jessica Parker

Αν το πρόσωπό σου έχει σχήμα καρδιάς (στενό σαγόνι)
Τα γυαλιά με σχετικά λεπτό και οβάλ σκελετό ή τύπου aviator κολακεύουν πολύ αυτόν τον τύπο προσώπου. Οι αόρατοι σκελετοί θα μεταμορφώσουν εύκολα το πρόσωπό σου σε οβάλ.
Απέφυγε τους χοντρούς και με έντονη διακόσμηση σκελετούς στα πλαϊνά καθώς κάνουν το σαγόνι να δείχνει ακόμα πιο στενό

Jennifer Aniston

Jennifer Aniston

Jennifer Lopez

Αν το πρόσωπό σου έχει σχήμα αχλάδι (στενό μέτωπο)
Επέλεξε μεγάλα γυαλιά, οβάλ αλλά και τύπου aviator. Γενικά στο επάνω μέρος να είναι πιο φαρδιά.
Απέφυγε τα τετράγωνα, τα μικρά και στενά σχήματα αλλά και τα πολύ έντονα χρώματα.

Kelly Osbourne

Αν το πρόσωπό σου έχει σχήμα διαμάντι
Επέλεξε σκελετούς που δεν είναι φαρδύτεροι από το ζυγωματικά και με απαλή καμπυλότητα.
Τετράγωνοι σκελετοί ή ευθείς πάνω και στρογγυλεμένοι στο κάτω μέρος είναι επίσης καλές επιλογές.

Elizabeth Hurley

Linda Evangelista

Scarlett Johansson

Extra Tips:
Το μέγεθος του σκελετού να είναι ανάλογο με αυτό του προσώπου (να μην ξεπερνάει κατά πολύ το πλάτος του προσώπου ή  το ύψος του αφτιού).
Στα παχουλά πρόσωπα δεν ταιριάζουν πολύ μικρά γυαλιά ούτε πολύ μεγάλα. Ιδανικά είναι αυτά που δεν ξεπερνούν τη γραμμή των φρυδιών και δεν φτάνουν μέχρι τα μήλα..
Το χρώμα των γυαλιών ηλίου συνδυάζεται κι εξαρτάται από το χρώμα των μαλλιών κι όχι από τις στιλιστικές επιλογές στο ντύσιμο.
Επιμέρους χαρακτηριστικά του προσώπου επηρεάζουν επίσης το σχήμα του σκελετού που μας ταιριάζει καλύτερα.

  • Εάν τα μάτια σας βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους προτιμήστε ένα διαφανές στήριγμα μύτης ή σκελετό
  • Αν έχεις μεγάλη μύτη επιλέγεις μεγάλους φακούς.
  • Αν έχεις κοντή μύτη, επιλέγεις γυαλιά με ψηλό συνδετικό και να είναι ανοιχτόχρωμα.
  • Αν έχεις μακριά μύτη επιλέγεις χαμηλό ή χοντρό ή διπλό συνδετικό (συνδετικό: το σημείο που στηρίζονται τα γυαλιά στη μύτη).