Σαβαρέν (μπαμπά) με φράουλες

Οι Φράουλες παραπέμπουν σε στιγμές απόλαυσης, έχουν το χρώμα του πάθους και θυμίζουν καρδιά. Το άρωμά τους είναι χαρακτηριστικό και χρησιμοποιείται συχνά στην παρασκευή αρωμάτων και καλλυντικών. Είναι γλυκές και ζουμερές, τρώγονται σκέτες, με ζάχαρη, γιαούρτι ή σαντιγί, και φυσικά συνδυάζονται τέλεια με σοκολάτα ή ένα ποτήρι σαμπάνια. Όμως, σας έχουμε κάτι ακόμα καλύτερο… μια Αφροδισιακή συνταγή που θα σας κάνει τούρμπο!

Εντρυφήστε, στα μυστικά του καρπού του πάθους, παρέα με το σύντροφό σας… και γευτείτε όσα έχει να σας προσφέρει η αφροδισιακή συνταγή “Σαβαρέν (μπαμπά) με φράουλες” από τα Μαθήματα Μαγειρικής.

250 γραμμ. αλεύρι δυνατό
2 κ.σ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
3 αβγά χτυπημένα
80 ml νερό
20 γραμ. νωπή μαγιά
50 γραμ. βούτυρο γάλακτος χλιαρό

Για το σιρόπι:
200 γραμ. ρούμι
200 γραμ.νερό
600 γραμ. ζαχαρη

Εκτέλεση:

Διαλύουμε τη μαγιά με το (χλιαρό) νερό και 2-3 κουταλιές από το αλεύρι με μια πρέζα ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένας αραιός χυλός. Σκεπάζουμε το μείγμα αυτό και τον αφήνουμε για 15 περίπου λεπτά μέχρι να γίνει διπλάσιο και αφρίσει στην επιφάνεια. Έπειτα, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το μείγμα με την μαγιά, τα αβγά χτυπημένα και το βούτυρο χλιαρό . Τα ζυμώνουμε για 5 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Η υφή του πρέπει να είναι τσιχλωτή. Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και το αφήνουμε να ανέβει για 90 λεπτά σε ζεστό περιβάλλον ώστε να διπλασιαστεί σε όγκο. Ψήνουμε σε φούρνο στους 180οC , για 30΄. Ετοιμάζουμε ένα σιρόπι (600 gr ζάχαρη, 200gr vερό, 200gr ρούμι ) που θα πάρει βράση για 2-3 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει. Τρυπάμε παντού το μπαμπά όσο είναι ζεστό και το σιροπιάζουμε.