Ποια Απόχρωση Κραγιόν μου Ταιριάζει;

Πολλές φορές έχουμε αγοράσει κραγιόν που τελικά η απόχρωση δε μας ταιριάζει και τόσο!Πως όμως να βρούμε την σωστή απόχρωση κραγιόν που μας ταιριάζει απόλυτα; Ανάλογα με το χρώμα της επιδερμίδας μας μπορούμε να επιλέξουμε και τις κατάλληλες αποχρώσεις του κραγιόν μας.

Επειδή όλες οι γυναίκες αγαπάμε το κόκκινο θα σας αναφέρω πρώτα τον κανόνα για το κόκκινο κραγιόν:
Το κόκκινο ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες αλλά στις ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες ταιριάζει το κόκκινο-κερασί, στις σταρένιες το κόκκινο της φωτιάς ενώ στις σκουρόχρωμες το σκούρο κόκκινο-μπορντό. Αν είσαι άνω των 35 προτίμησε ματ υφή.

Ποιο κραγιον μου ταιριαζει

Αν η επιδερμίδα σου είναι ανοιχτού Τόνου
Μπεζ-ροζ, απαλό ροζ, ροζ – χρυσό, απαλoί τόνοι του καφέ όπως μόκα, πολύ ανοιχτό σοκολατί, μεσαία καφέ με ροζ τόνους, χρώματα της καραμέλας, κοραλί, κόκκινο του κρασιού και του κερασιού με μπλε τόνους, δαμασκινί, κόκκινο σαν μούρο.

Αν η επιδερμίδα σου είναι μεσαίου Τόνου 
Βαθύ ροζ, ροζ – καφέ, έντονα ροζ και φούξια, ροδακινί, χρώματα της καραμέλας, μεσαίοι τόνοι του καφέ, μόκα, ζεστές αποχρώσεις και φωτεινά πορτοκαλί, κοραλί, τερακότα, ζεστές αποχρώσεις και φωτεινά κόκκινα, ροζ-κόκκινο, τριανταφυλλί, βαθύ κόκκινο με μπλε βάση.

Αν η επιδερμίδα σου έχει σκούρο τόνο 
Σκούρα ροζ, φούξια, καφέ-ροζ, χρώματα της καραμέλας, μπεζ-καφέ, nudes, σκούρα καφέ με κόκκινη βάση, κοραλί, αποχρώσεις του μπρούντζου και του χαλκού, τερακότα, μπρονζέ.
Επίσης, καθαρό κόκκινο αλλά και βαθύ κόκκινο με καφέ βάση, βαθύ κόκκινο κερασί, κόκκινο του κρασιού.

Γενικά: Αν έχεις επιδερμίδα προς το ροζ τότε σου ταιριάζουν φούξια, ροζέ και γενικά χρώματα με βάση το μπλε (ψυχρό). Αν η επιδερμίδα σου είναι προς το κίτρινο, τότε σου ταιριάζουν χρώματα κραγιόν προς το καφέ, κοραλλί, τερακότα, ροδακινί και γενικά χρώματα με βάση το πορτοκαλί (θερμό)

TIPS ++

  • Τα χρώματα που θα μας αναδείξουν περισσότερο είναι αυτά, που είναι περίπου 2-3 τόνους πιο σκούρα ή ελαφρώς πιο φωτεινά από το φυσικό χρώμα των χειλιών μας.
  • Τα έντονα και σκούρα χρώματα τα επιλέγουμε αν μας ταιριάζουν όταν είμαστε τελείως άβαφτες.
  • Κάθε φορά να προσαρμόζεις τη μόδα στα δικά σου χρωματικά δεδομένα. Μην αγοράζεις οτιδήποτε νέο λανσάρει μια εταιρία επειδή απλά είναι στη μόδα!
  • Αν έχεις λεπτά χείλη να φοράς κραγιόν ανοιχτόχρωμα και γυαλιστερά για να δείχνουν πιο γεμάτα. Τα σκούρα χρώματα μειώνουν τους όγκους και έτσι τα χείλη σου θα φαίνονται μικρότερα. Δες κανόνα φωτοσκιάσεων – highlights. Ενώ αντίθετα, αν έχεις πολύ σαρκώδη χείλη, επέλεξε άνετα πιο σκούρα αλλά κατά προτίμηση ματ κραγιόν.
  • Ένα ελαφρύ ή πιο ουδέτερο χρώμα κραγιόν στα χείλη συμπληρώνει ένα έντονο ή βαθύ μακιγιάζ ματιών και το αντίθετο, απαλά μάτια συμπληρώνονται με έντονα κραγιόν.
  • Μπορείς να φτιάξεις τη δική σου απόχρωση κραγιόν που ταιριάζει στον χρωματικό σου τόνο, αναμειγνύοντας διάφορες αποχρώσεις από κραγιόν που υπάρχουν στο νεσεσέρ σου (π.χ. ένα καφέ κραγιόν με ένα κόκκινο). Κάνεις την ανάμειξη με το πινέλο σου, ελέγχεις την απόχρωση στο πάνω μέρος του χεριού σου και το τοποθετείς.
  • Τα ματ κραγιόν είναι ιδανικά για την ημέρα και για ηλικίες άνω των 35. 
  • Για αποτέλεσμα “πιο σαρκώδη χείλη” βάλε πιο φωτεινά (από το κραγιόν) lip gloss στο κέντρο των χειλιών σου.
  • Για να παρατείνεις την διάρκεια του κραγιόν σου, τοποθέτησε πριν, λίγο υγρό make-up ή κονσίλερ στα χείλη και ταμπονάρισε τα με διάφανη πούδρα. 

Διαβάσατε: Ποια απόχρωση κραγιόν μου ταιριάζει;