Πώς να βάλεις τα ψεύτικα νύχια!

Βήμα βήμα – η εφαρμογή των έτοιμων ψεύτικων νυχιών για να τα φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι. Με αυτόν τον τρόπο δε θα ανησυχείς πια, μήπως σου φύγουν την επόμενη μέρα!
Τα ψευτικα νυχια του εμπορίου είναι πολύ εύκολα και γρήγορα στη χρήση τους για μη επαγγελματίες, αρκετά σταθερά αν ακολουθήσετε τους κανόνες, υπάρχουν σε πολλά σχέδια και χρώματα για κάθε γούστο και πλέον είναι τόσο λεπτά που δείχνουν σχεδόν φυσικά.

Πως να βάλεις τα ψευτικα νυχια

 – Το ξηρό μανικιούρ

*Πριν την τοποθέτηση των ψεύτικων νυχιών δεν κάνουμε υγρό μανικιούρ.

  1. Απολυμάνετε τα χέρια σας με ειδικό αντιβακτηριδιακό σπρέι ή τζελ. Αν πρόκειται να εφαρμόσετε ψευτικα νυχια σε κάποια φίλη σας, απολυμάνετε και τα δικά της χέρια και φορέστε γάντια μίας χρήσης.
  2. Ξεβάψτε με ασετόν  σε περίπτωση που υπάρχει βερνίκι ή ακόμα και αν δεν υπάρχει για να φύγουν οι ρύποι και η φυσική τους λιπαρότητα. Προτιμήστε γάζα ή ειδικά χαρτάκια με το ασετόν, γιατί το βαμβάκι αφήνει ίνες.
  3. Κόψτε τα φυσικά νύχια αν χρειάζεται και δώστε τους σχήμα με λίμα.
  4. Αγριέψτε ελαφρά την επιφάνεια του  φυσικού νυχιού με λίμα μέτριας σκληρότητας (180 GR), πάντα ακολουθώντας τη φυσική φορά που μεγαλώνει το νύχι (η λίμα παράλληλα με το νύχι – βλέπε βίντεο). Σιγουρευτείτε ότι έχετε περάσει όλα τα σημεία, ώστε να μην υπάρχει πουθενά γυαλάδα. Επειδή οι λίμες είναι τραχιές, δε χρειάζονται πίεση πάνω στο νύχι για να το αγριέψετε. Αν πιέσετε περισσότερο, αυτό που θα καταφέρετε είναι να λεπτύνετε το φυσικό νύχι και πιθανόν να προκαλέσετε ζημιά. Αυτό το βήμα γίνεται για να έχουμε απόλυτη σταθερότητα των ψεύτικων νυχιών!
  5. Χρησιμοποιείστε μεταλλικό σπρωχτηράκι (pusher) ή ξυλάκι μανικιούρ για να σπρώξετε τα πετσάκια προς τη βάση τους. Κόψτε με το πενσάκι μόνο αν περισσεύει κάτι.
  6. Σκουπίστε με ένα πλαστικό βουρτσάκι για να φύγουν οι σκόνες.

– Η τοποθέτηση ψεύτικων νυχιών

Για να έχετε σωστό αποτέλεσμα πρέπει να βρείτε το ιδανικό μέγεθος ψεύτικου νυχιού. Ποτέ το ψεύτικο νύχι να μην είναι μικρότερο από το φυσικό. Μετρήστε τα tips σε μέγεθος στο ένα χέρι και πάρτε τα αντίστοιχα για το άλλο, εάν χρειαστεί τα φτιάχνετε στο μέγεθος που θέλετε με λίγο λιμάρισμα στο πλάι ή στο σημείο της βάσης ώστε να αποκτήσουν το σχήμα του φυσικού μας νυχιού. Τοποθετήστε τα μπροστά σας με σειρά.

Ακολουθήστε τις οδηγίες χρήσεις για τα ψεύτικα νύχια. Συνήθως έχουν ως εξής:

  1. Βάλτε μια σταγόνα κόλλα -περιλαμβάνει η συσκευασία- στη βάση του tip, και απλώστε προσεχτικά σε όλα τα σημεία που θα έρθουν σε επαφή με το φυσικό νύχι, 1-2 χιλιοστά μακρυά από το περίγραμμα. Εφαρμόστε με τον ίδιο τρόπο κόλλα και στο νύχι σας. Προσπαθήστε να απλώσετε την κόλλα καλά σε αυτά τα σημεία και μην κάνετε υπερβολές στην ποσότητα – χρειάζεται μόνο μία πολύ λεπτή στρώση. Η κόλλα απλώνεται με την μύτη από το μπουκαλάκι της κόλλας ή για καλύτερη εφαρμογή, με το πινέλο της αν υπάρχει.
  2. Κολλήστε τα νύχια τοποθετώντας τα πρώτα με κλίση 45 μοίρες από τη βάση του νυχιού και σιγά-σιγά κατεβάστε προς τα κάτω ώστε να έρθουν οριζόντια και παράλληλα με το φυσικό νύχι. Η διαδικασία αυτή γίνεται για να μην πάρει αέρα εσωτερικά σε αυτά τα σημεία και ξεκολλήσει ή προκαλέσει ζημιά στην υγεία του νυχιού.
  3. Κρατήστε για 15-20 δευτερόπλεπτα σε αυτή τη θέση ώστε να κολλήσει καλά το ψεύτικο νύχι και αν η κόλλα έχει ξεχειλίσει γύρω από το φυσικό, τη σκουπίζετε αμέσως με χαρτί.
  4. Κόψτε με τον κόφτη αν χρειάζεται στο επιθυμητό μέγεθος και δώστε σχήμα με τη λίμα. Αυτά τα νύχια για να είναι σταθερά δεν μπορούν να είναι μακρυά – περίπου το 1/3 της βάσης σας.

Είστε έτοιμη. Τώρα ,μπορείτε να τα στολίσετε με σχέδια και glitter αν επιθυμείτε. Βάλτε το δικό σας top coat για extra γυαλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το βίντεο.

Πως να βάλω Ψεύτικες Βλεφαρίδες

2 Comments

Comments are closed