Θεραπεία χεριών-ποδιών με Παραφίνη

Η παραφίνη είναι η πιο σημαντική πρώτη ύλη του κεριού. Είναι ένας καθαρός υδρογονάνθρακας. Ανάλογα με την προέλευση διακρίνεται σε παραφίνη από πετρέλαιο, κάρβουνο ή συνθετική.Η παραφίνη από πετρέλαιο βρίσκεται στην παγκόσμια παραγωγή με απόσταση στην κορυφή.
Στην όψη, η καθαρή παραφίνη είναι άσπρη, ημιδιαφανής ή διαφανής. Τις περισσότερες φορές όμως περιέχει διάφορες χρωστικές και ευχάριστα αρώματα.

Η θεραπεια παραφινης χεριών και ποδιών είναι πολύ σημαντική γιατίενυδατώνει, προστατεύει το δέρμα από τη γήρανση και τις φακίδες και δίνει ένα μεταξένιο αποτέλεσμα. Είναι πολύ ωραίο και σημαντικό μια γυναίκα να έχει όμορφα , απαλά και περιποιημένα χέρια.
Επίσης, η θεραπεια παραφινης είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για προβληματικά νύχια και δέρμα, αλλά μπορεί να έχει και υγιεινό όφελος για τα νύχια, γιατί διατηρεί την ευελιξία τους και ενισχύει το δέρμα που τα περιβάλλει, το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για την υγεία και την ανθεκτικότητα των δακτύλων.
Μπορείτε με τον ίδιο τρόπο να περιποιηθείτε τις περιοχές του αγκώνα και των γονάτων αν υπάρχει πρόβλημα ξηροδερμίας.

Τι θα χρειαστείτε για να κάνετε μόνη σας τη θεραπεια παραφινης:

  • Συσκευή παραφίνης – μικρή 
  • Παραφίνη (μπορεί να περιέχεται στη συσκευασία)
  • Γάντια βαμβακερά (μπορεί να περιέχονται στη συσκευασία)
  • Μεμβράνη Σελοφάν (έχετε στην κουζίνα σας)
Η θεραπεια παραφινης χεριών και ποδιών είναι πολύ σημαντική γιατί ενυδατώνει, προστατεύει το δέρμα από την γήρανση και τις φακίδες και δίνει ένα μεταξένιο αποτέλεσμα. Είναι πολύ ωραίο και σημαντικό

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας με παραφίνη, περιποιηθείτε πρώτα τα πόδια και μετά τα χέρια για να κινείστε ελεύθερα. Πριν τα τοποθετήσετε μέσα στη συσκευή σιγουρευτείτε ότι έχετε ψεκάσει τα χέρια και πόδια με αντιβακτηριδιακό σπρέι. Καλό είναι πρώτα να κάνετε μανικιούρ και πεντικιούρ και στο σημείο που αναφέρονται οι θεραπείες να κάνετε την παραφίνη αντί για μάσκα.

Ανάψτε τη συσκευή για να αποκτήσει θερμοκρασία, ενώ μέσα να έχετε βάλει ένα ολόκληρο κομμάτι παραφίνης από το πακέτο. Αφήνετε να λιώσει η παραφίνη. Προσέξτε πριν τοποθετήσετε μέσα τα χέρια ή πόδια, να μην είναι καυτή, αλλά ανεκτή για το δέρμα.

  • Βγάλτε όλα σας τα κοσμήματα και ψεκάστε τα χέρια με αντιβακτηριδιακό σπρέι
  • Σκουπίστε καλά με ένα χαρτομάντιλο
  • Βυθίστε το χέρι μέσα στην παραφίνη έως το ύψος του καρπού ή το πόδι μέχρι τον αστράγαλο.
  • Επαναλάβετε τη διαδικασία 3-4 φορές μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη, παχιά στρώση από παραφίνη.
  • Τυλίξτε την περιοχή με μεμβράνη σελοφάν και από πάνω βάλτε τα γάντια που περιέχονται στη συσκευή. Εφαρμόστε καλά στο χέρι το βαμβακερό γάντι για να διατηρηθεί σταθερή η θερμοκρασία. Αυτό το “κλείσιμο” δημιουργεί μια ευχάριστη συσσώρευση της θερμότητας, αναγκάζοντας τους πόρους να ανοίξουν. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, οι ουσίες με τις οποίες έχουμε περιποιηθεί τα άκρα εισάγονται καλύτερα στα ανώτερα στρώματα του δέρματος.
  • Μετά από 15΄ απομακρύνετε την παραφίνη αρχίζοντας από τον καρπό ή τον αστράγαλο με τη βοήθεια του σελοφάν. Φεύγει πολύ εύκολα
    Εφαρμόστε μία ειδική προστατευτική κρέμα