Μοιραίο Μακιγιάζ Ματιών

Το μακιγιάζ ματιών παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για ένα ολοκληρωμένο μακιγιάζ.  Αν εφαρμοστεί σωστά, έχει τη δυνατότητα να αναδείξει τα μάτια και να διορθώσει μικρές ατέλειες και ανάλογα με τον τρόπο που θα χρησιμοποιηθεί μπορεί να κάνει το βλέμμα τόσο sexy όσο και αθώο.

Σήμερα θα εξηγήσουμε βήμα-βήμα ένα πολύ ωραίο και αγαπημένο μου μακιγιάζ, το Μοιραίο. Περισσότερο κατατάσσεται στο μακιγιάζ ημέρας, όχι όμως ότι δεν μπορούμε τα το κάνουμε και βραδινό.

Είναι ένα μακιγιάζ που εμπνέει γοητεία και σεξουαλικότητα. Ταιριάζει σε όλους τους τύπους ματιών εκτός από τα πολύ ανοδικά και είναι πάντα στη μόδα. Επέλεξα να σας το προτείνω γιατί είναι εύκολο και πολύ γρήγορο στην εφαρμογή του. Δοκιμάστε το.. και είμαι σίγουρη ότι θα γίνει το αγαπημένο σας μακιγιάζ.

Αν έχετε κάποια απορία σχετικά με τον τρόπο αφήστε τα σχόλιά σας. Επίσης, αν σας αρέσει το άρθρο μην ξεχάσετε να πατήσετε το κουμπάκι “μου αρέσει”. Αργότερα θα μπορείτε να ανεβάσετε και φωτογραφία για να μπορούμε να σας πούμε αν χρειάζεται διόρθωση ή ανάλογα με τον τύπο σας και τα χαρακτηριστικά σας τι μακιγιάζ σας ταιριάζει. Προσωρινά αυτό μπορεί να γίνει με tag μέσω facebook.

Μοιραιο μακιγιαζ βημα προς βημα

Make up ελαφρύ ή κρέμα ημέρας με χρώμα, κονσίλερ υγρό, μάσκαρα, λίγο ρουζ και ένα διάφανο ή με λίγο χρώμα lip gloss θα ολοκληρώσει το μακιγιάζ σας για την ημέρα.

Για τα μάτια: Αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει βάση σκιάς ματιών (σε πάστα), τοποθετήστε σε όλο το άνω βλέφαρο μία σκιά ουδέτερου χρώματος, ώστε τα χρώματα που θα βάλετε από πάνω να φαίνονται πιο καθαρά. Επιλέξτε 3 χρώματα της αρεσκείας σας που να ταιριάζουν μεταξύ τους (θα αναφέρουμε σε επόμενη ανάρτηση), ένα ανοιχτό (highlight), ένα μεσαίου τόνου και ένα σκούρο.
-Ξεκινήστε με την ανοιχτότερη σκιά τοποθετώντας την στο εσωτερικό τμήμα των ματιών με φορά ανοδική και λίγο λοξή προς τα έξω.

-Τοποθετήστε την ίδια σκιά ακριβώς σε όλη τη γραμμή κάτω από το φρύδι.
-Τοποθετήστε τη δεύτερη σκιά μεσαίου τόνου (πιο σκούρα από την πρώτη) στο κέντρο των ματιών ανοδικά και λίγο λοξά προς τα έξω.
-Τοποθετήστε τη σκούρα σκιά στην εξωτερική γωνία των ματιών ανοδικά και λίγο λοξά προς τα έξω (μέχρι την εξωτερική γωνία του φρυδιού) και την ίδια σκιά στο κάτω μέρος του ματιού κοντά στις ρίζες των βλεφάρων. Η σκούρα σκιά στο εξωτερικό άνω μέρος του ματιού πρέπει να έχει έντονο χρώμα κοντά στο μάτι ενώ όσο ανεβαίνετε προς το φρύδι το ίδιο χρώμα πρέπει να σβήνει σταδιακά και να είναι πιο απαλό. Αυτό ισχύει κι για τις πιο ανοιχτές σκιές αλλά δεν είναι τόσο σημαντικό όσο είναι για τη σκούρα.
-Με πινέλο σβησίματος περάστε τις διαχωριστικές γραμμές των χρωμάτων ανακατεύοντας τα, το ένα μέσα στο άλλο. Πρώτα κάντε τα σβήσιμό σας μεταξύ της ανοιχτής και μεσαίας σκιάς και μετά, μεταξύ της μεσαίας και της σκούρας. Τα σβησίματα ανάμεσα στις σκιές μπορούν επίσης να γίνουν, τοποθετώντας στο πινέλο σβησίματος ελάχιστο χρώμα σκιάς, ενδιάμεσο από τα 2 χρώματα που θέλουμε να σβήσουμε. Πχ αν η σκούρα σκιά μας έχει χρώμα μαύρο και η μεσαία χρώμα γκρι, για το σβήσιμο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σκούρο γκρι ή μπλε-γκρι.

Τέλος, δεν είναι απαραίτητο αλλά αν θέλετε βάλτε μολύβι (όχι μαύρο για ημέρα) κοντά στις ρίζες των βλεφάρων στο εξωτερικό ή σε όλο το άνω τμήμα του ματιού και λίγο (ίσα-ίσα) στο κάτω μέρος στη γωνία.

Tip: Για πιο καλοκαιρινή και βραδινή εμφάνιση χρησιμοποιήστε άλλο χρώμα στο κάτω μέρος του ματιού, δηλαδή 4 σκιές πχ. Πάνω από το μάτι: μοβ (σκούρα σκιά), ροζ-σομόν (μεσαία), σαμπανιζέ (ανοιχτή). Κάτω από το μάτι: Πράσινη-Για το βράδυ: Ένα μολύβι ματιών ή eyeliner και ένα έντονο κραγιόν μετατρέπουν αυτό το μακιγιάζ σε βραδινό για ένα απόλυτα κομψό και θηλυκό στυλ.