Μακιγιάζ Άνοιξη-Καλοκαίρι 2012

Εδώ θα βρείτε όλες τις νέες τάσεις του μακιγιάζ. Το μακιγιάζ αυτή τη σεζόν παίρνει χρώματα από την άνοιξη όπως και η μόδα στα ρούχα. Φυσικά, καλό είναι να αποφύγουμε τις υπερβολές γιατί το μακιγιάζ και τα ρούχα πρέπει να μας κολακεύουν, όχι να μας κάνουν κινητό καρναβάλι. Αν τα ρούχα που θα φορέσετε έχουν έντονα χρώματα προτιμήστε πιο παστέλ ή γήινες αποχρώσεις για το μακιγιάζ ματιών, αν όμως τα ρούχα σας είναι παστέλ ή έχουν ένα αποτέλεσμα ουδέτερο μπορείτε να παίξετε με έντονα και πολύχρωμα μακιγιάζ.

Πρωινό μακιγιάζ

Βάση: Για να δείχνει φρέσκο και λαμπερό χρησιμοποιείστε αντηλιακή κρέμα με χρώμα ή αντηλιακή κρέμα με ένα πολύ ελαφρύ υγρό make up από πάνω – το όλο look πρέπει να δείχνει ανάλαφρο. Αν δεν έχετε ιδιαίτερο πρόβλημα με μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια μη χρησιμοποιήσετε κονσίλερ. Αν πάλι δεν μπορείτε να το αποχωριστείτε τοποθετήστε το πριν το make up ώστε να σβήσει μέσα στο σύνολο. Η πούδρα δεν είναι απαραίτητη γιατί δεν είναι στη μόδα το ματ αποτέλεσμα αλλά αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα τοποθετήστε μικρή ποσότητα με μεγάλο πινέλο.

Μάτια: Οι αποχρώσεις στις σκιές των ματιών για το πρωινό μακιγιάζ είναι όλα τα παστέλ (απαλά-ανοιχτά) χρώματα σε γαλάζιο, ροδακινί, μωβ, λαχανί, χρυσοκίτρινο, απαλό φούξια, μανταρινί. Μολύβι ματιών χρησιμοποιούμε στα ανοιχτόχρωμα μάτια για να μη δείχνουν άτονα, αλλά το τοποθετούμε πολύ κοντά στις ρίζες του πάνω βλεφάρου. Τα δημοφιλή χρώματα της σεζόν για πρωινό μακιγιάζ είναι γκρι-καφετί, μωβ, πράσινο, φούξια, μπλε ηλεκτρίκ, εκτός του μαύρου. Η Μάσκαρα παίζει σε καφέ, πράσινη, μωβ. Για πιο έντονο βλέμμα βάζουμε μαύρη μάσκαρα στις ρίζες και χρωματιστή στις άκρες τους.

Μάγουλα: Χρώματα της υγείας όπως τριανταφυλλί, ροδακινί, βερικοκί, ροζ-καφέ.

Χείλη: Lip-gloss για λαμπερά και ζουμερά χείλη σε απαλά χρώματα των φρούτων.

MAC – http://www.life2day.gr/
http://www.feteafete.com/

 

Απογευματινό μακιγιάζ

Βάση: το make up πρέπει να είναι πιο καλυπτικό από το πρωινό χωρίς υπερβολές όμως. Αν έχετε χρησιμοποιήσει ένα υγρό make up για το πρωινό σας μακιγιάζ, περάστε μια δεύτερη στρώση για το απογευματινό. Το κονσίλερ σε υγρή μορφή είναι απαραίτητο καθώς πέφτει το φως του ήλιου και τα μάτια δείχνουν μουντά. Μικρή ποσότητα πούδρας τοποθετείται με μεγάλο πινέλο.

Μάτια: Επικρατούν τα ίδια χρώματα με τα πρωινά σε smoky ή πιο έντονη η εξωτερική γωνία, αλλά πιο έντονα, πιο ζωηρά σε περλέ, ματ ή μεταλλικές αποχρώσεις. Στη γκάμα των χρωμάτων προστίθενται ακόμα το καφέ. Eyeliner και μολύβι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ελεύθερα ακόμη και σε μαύρο. Μάσκαρα μαύρη ή άλλο χρώμα στις άκρες των βλεφαρίδων.  Μην ξεχάσετε να βάψετε τα φρύδια με ειδικό μολύβι και διάφανη μάσκαρα ώστε να τα κρατάει σε ωραίο σχήμα. Αν τα χρώματα σας φαίνονται πολύ έντονα σβήστε απαλά από το βαθούλωμα του ματιού προς το φρύδι με καφέ σκιά.

Μάγουλα: Τα ίδια χρώματα με τα πρωινά και το μπρονζέ.

Χείλη: Περίγραμμα με μολύβι, κραγιόν και lip gloss. Χρώματα φρουτώδη.

 

http://www.beautymakeup.gr/
http://www.thetrendreport.gr/

Βραδινό μακιγιάζ

Βάση: Αρκετά καλυπτική για προβληματικά δέρματα. Κονσίλερ, φωτοσκιάσεις και πούδρα λάμψης είναι απαραίτητα. Προσοχή στο make up να είναι στον ίδιο τόνο με αυτόν του δέρματος.
Μάτια: περλέ και μεταλλικές αποχρώσεις σε όλα τα έντονα και με βάθος χρώματα (λαχανί, τιρκουάζ, γαλάζιο, φούξια, μωβ, κίτρινο, ποστοκαλί-σωμόν). μπορούμε να τα εφαρμόσουμε με μονοχρωμία ή πολυχρωμία. Eyliner ή μολύβι και μαύρη μάσκαρα. Φρύδια βαμμένα και βουρτσισμένα προς τα επάνω με διάφανη μάσκαρα.
Μάγουλα: Τα ίδια χρώματα σε λίγο πιο σκούρους τόνους
Χείλη: Περίγραμμα με μολύβι, κραγιόν και lip gloss. Παίζουν όλα τα χρώματα από διάφανο έως και πράσινο, κίτρινο ή γαλάζιο για τις πιο τολμηρές.

MAC – http://www.life2day.gr/
http://newkidonthefashion.blogspot.com/
http://carmenreyesmakeup.com/
http://www.uptowntwirl.com/

TIPS…….

  • Για ομοιόμορφο αποτέλεσμα του make up για το βραδινό μακιγιάζ, καλύψτε και τις περιοχές του λαιμού, του ντεκολτέ και των ώμων.
  • Το ρουζ τοποθετείται πιο κάθετα για στρογγυλά πρόσωπα ενώ για μακρόστενα πιο οριζόντια.
  • Με έντονα μάτια τα χείλη είναι πιο ουδέτερα και αντίστροφα. Αν θέλετε έντονα μάτια και έντονα χείλη χρησιμοποιείστε πιο γήινα ή ουδέτερα χρώματα (κόκκινο, καφέ, σωμόν, μαύρο, χρυσό κτλ).
  • Με το ίδιο ρουζ και πινέλο που θα χρησιμοποιήσετε στα μάγουλα περάστε και λίγο χρώμα στους κροτάφους σβήνοντας τη σκιά των ματιών προς τα έξω.
  • Αν δεν έχετε παστέλ χρώματα σκιάς ανακατέψτε στο χέρι σας αυτή που έχετε (την πιο σκούρα) με λευκή σκιά. Όταν είστε ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα τοποθετήστε τη στα μάτια. Αυτό μπορείτε να το επιτύχετε καλύτερα με σκιές σε σκόνη.

Καραμελένιες αποχρώσεις για πιο κλασικές και sick εμφανίσεις που εμπνέουν τη φετινή μόδα.

http://www.makeup4all.com/
http://newkidonthefashion.blogspot.com/

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία σας ενδιαφέρει αφήστε το σχόλιό σας