Σως καραμέλας(σάλτσα). Τέλεια σπιτική συνταγή!

Σήμερα θα μάθουμε την συνταγή για σως καραμέλας και θα την αποθηκεύσουμε για να την έχουμε όποτε τη χρειαστούμε. Η σως καραμέλας θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη για την επικάλυψη των κέικ, τις τούρτες, τα μάφιν και γενικά ότι σηκώνει από πάνω σιροπάκι.

 Σως καραμέλας

Υλικά για ένα βάζο

  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 120 γρ κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 1 κ.γ αλάτι

Εκτέλεση

Σε μια πλατιά κατσαρόλα, λιώστε απαλά τη ζάχαρη σε μεσαία θερμότητα, στροβιλίζοντας την κατσαρόλα σταθερά μέχρι να φθάσει σε ένα χρυσό πορτοκαλί χρώμα.
Ανακατέψτε και το βούτυρο μέχρι να λιώσει μαζί με την ζάχαρη αφού έχει πάρει χρυσό χρώμα.
Προσθέστε το αλάτι και την κρέμα και αφήστε να βράσουν μαζί για 1 περίπου λεπτό.
Έτσι όπως είναι ζεστή βάλτε την σε ένα γυάλινο δοχείο φύλαξης.
Συντηρείται στο ψυγείο για 15-20 μέρες.