T-shirt σε tote τσάντα: Κι όμως γίνεται!

Κάνετε ξεκαθάρισμα στην ντουλάπα σας και έχετε ένα σωρό παλιά T-shirt που δεν φοράτε πια και σκέφτεστε να τα πετάξετε; Μην το κάνετε, δώστε τους μια ευκαιρία να γίνουν χρήσιμα με άλλον τρόπο.

 Μετατρέψτε τα t-shirt σε tote τσάντες, ιδανικές για τις βόλτες σας, την παραλία, τα ψώνια, αλλά και για το σχολείο. Η δημιουργία τους είναι πάρα πολύ εύκολη και δεν χρειάζεται ράψιμο.

Απλά ακολουθήστε τα βήματα που θα δείτε στην συνέχεια και βάλτε την φαντασία σας να τις διακοσμήσει.

Είναι ωραίο να ανακυκλώνετε παλιά σας ρούχα και να τους δίνετε νέες χρήσεις. Δοκιμάστε το!

Για την δημιουργία της tote τσάντας θα χρειαστείτε:

– 1 παλιό t-shirt
– 1 ψαλίδι ραπτικής

Τρόπος μετατροπής t-shirt σε tote τσάντα:

Το T-shirt που θα επιλέξετε θα πρέπει να μην έχει τρύπες και σκισίματα και να είναι βαμβακερό με λίγο polyester ή spandex.

1. Ξεκινήστε διπλώνοντας το T-shirt στην μέση, κατά μήκος και κόψτε τα μανίκια, προσέχοντας να κόψετε πίσω από τις εσωτερικές ραφές. Κόβοντας αυτό το κομμάτι θα έχετε ένα μπλουζάκι με φαρδύ τιραντάκι.

2. Στη συνέχεια, γυρίστε την μπλούζα ανάποδα, δηλαδή το μέσα έξω. Πιάστε τα κάτω μέρη της μπλούζας και κόψτε τα κάθετα δημιουργώντας κρόσσια μήκους 7-10 εκατοστών.

3. Μόλις τελειώσετε με το κόψιμο τους, δέστε τα μεταξύ τους κάνοντας 2 κόμπους. Μετά ξανακάντε έναν διπλό κόμπο, πιάνοντας όμως διαγώνια τα κρόσσια. Δέστε δηλαδή το ένα από την μια πλευρά με το επόμενο και όχι το αντίστοιχο από την άλλη πλευρά. Αυτό το βήμα θα κάνει τον πάτο της τσάντας σας πιο σταθερό.

Πανεύκολο, έτσι; Αν θέλετε, μπορείτε έπειτα να διακοσμήσετε την τσάντα σας με pom poms, κουμπιά ή ότι άλλο σας αρέσει να κολλήσετε πάνω της. Μπορείτε επίσης να κολλήσετε και κομμάτια δαντέλας.

Δείτε στην πράξη την μετατροπή ενός T-shirt σε tote τσάντα: