Ροζ: Η απόλυτη τάση για το 2017

Το σημερινό μου θέμα θα ξεκινήσει με την εξής φράση: “Φέτος το ροζ έχει σκοπό να πάρει εκδίκηση”. Ντάξει, η αλήθεια είναι ότι τόσα χρόνια το αποφεύγαμε, το απορρίπταμε και εν τέλει φορούσαμε τα πιο διαχρονικά ή για τότε must χρώματα. Φέτος όμως τα πράγματα άλλαξαν! Φέτος όλα είναι διαφορετικά και το ροζ φυσικά κάνει τη δική του επανάσταση.

Πλέον το φοράς και το φοράω άνετα! Ή τουλάχιστον θέλεις να το φορέσεις. Σε daily εμφανίσεις, σε formal περιστάσεις, στις διακοπές…Παντού! Και πολύ καλά θα κάνεις. Γιατί το ροζ δεν έχει καμία μα καμία σχέση με την Barbie και τα κοριτσίστικα παιχνίδια, όπως το είχαμε παλιότερα στο μυαλό μας.

Κάπου εδώ λοιπόν, θέλω την απόλυτη προσοχή σου! Αν θες αυτό το καλοκαίρι να φορέσεις το ροζ με το σωστό τρόπο, μετακινήσου προς τα κάτω και πάρε ιδέες από street styles που τράβηξαν την προσοχή μας. Υιοθέτησε αυτόν τον fashion οδηγό και να είσαι σίγουρη πως θα πετύχεις στιλιστικό τζακ ποτ, αποφεύγοντας λάθη και παγίδες!

Street style #1
Ο Α-ΠΟ-ΛΥ-ΤΟΣ συνδυασμός χρωμάτων γα φέτος είναι το ροζ με το κόκκινο! Μην διστάσεις να το φορέσεις. Επέλεξε μια αέρινη ροζ παντελόνα που ταιριάζει ιδανικά στις καλοκαιρινές μέρες, και συνδύασέ τη με ένα minimal κόκκινο τοπ. Επίλεξε “καθαρές” γραμμές και όχι με prints. Όσο πιο απλό τόσο το καλύτερο. Τώρα, αν είσαι μια ιδιαίτερη προσωπικότητα και θες κάτι πιο τολμηρό, σέταρε ένα funky γυαλιά ηλίου και είσαι έτοιμη!

Street style #2

Η ροζ ολόσωμη φόρμα, εφόσον έχει μια αρκετά chic γραμμή και ύφασμα, μπορεί να συνοδεύσει στο γραφείο, στη βόλτα, στα βαφτίσια, στο γάμο της φίλης σου. Πρόκειται για ένα πασπαρτού κομμάτι που μπορείς να “παίξεις” μαζί του και να δημιουργήσεις τέλεια looks. Μια καλή επιλογή είναι τα πέδιλα σε γήινο χρώμα και ένα clutch με ethnic στοιχεία. Και minimal, και κομψό και… παντός καιρού.

 

Street style #3
Παραμένουμε στη ροζ ολόσωμη φόρμα, μόνο που αυτή τη φορά τη “μεταμορφώνουμε” σε ένα daily κομμάτι. Τη σετάρεις με ένα silver backpack, λευκά sneakers και round frame γυαλιά ηλίου. Την πας (και σε πάει) για βόλτα, για shopping ή ακόμα και στη δουλειά αν επικρατεί χαλαρό dress code.

 

Street style #4
H ροζ φούστα είναι ένα κομμάτι κλειδί που θα σε βγάλει από στιλιστικά διλήμματα. Για πιο cool εμφανίσεις τη συνδυάζεις με ένα funky λευκό t-shirt, ένα clutch σε έντονο χρώμα και πέδιλα όπως nude ή burgundy. Αν θες κάτι πιο κομψό, αντικατέστησε το λευκό t-shirt με ένα lingerie top στο ίδιο χρώμα ή ένα crop top από σταθερό ύφασμα.

 

Street style #5
Το ροζ πουκάμισο! Ίσως το απέκτησες για να πεις κι εσύ ότι πήρες κάτι… ροζ. Το πήρες, λοιπόν, το έβαλες στην ντουλάπα και από τότε δεν το έβγαλες! Τα βήματα για να το συνδυάσεις είναι λίγα και απλά! Το φοράς με το αγαπημένο σου mom jeans ή με μια denim ζιπ κιλότ και κρατάς μαύρα αξεσουάρ. Σε παπούτσια μπορείς να επιλέξεις mules, slippers αλλά και sneakers.

 

Street style #6
Ένα ακόμα styling tip για το ροζ πουκάμισο. Μια εξίσου ωραία και πιο κομψή επιλογή από αυτή που σου προανέφερα, είναι να το συνδυάσεις με καρό. Ξέρεις αυτό το καρό που μοιάζει λίγο με σκακιέρα. Κατά προτίμηση να είναι σε άσπρο-μαύρο. Αν έχεις ένα τέτοιο κομμάτι λοιπόν (φούστα, παντελόνι, σορτς), φόρεσέ το με το ροζ πουκάμισο και κράτησε μαύρα αξεσουάρ. Μπορείς να σετάρεις και τις μαύρες σου τις γόβες.

 

Street style #7
Το ροζ φόρεμα μπορεί να λειτουργήσει και σαν “καμβάς” για να δημιουργήσεις ιδιαίτερα και in fashion σύνολα. Καταρχάς, μπορείς να τους προσφέρεις extra χρώμα με ένα color block clutch και να ολοκληρώσεις με πέδιλα ή mules σε metallic pink απόχρωση. Εναλλακτικά, μπορείς να “παίξεις” με αποχρώσεις του ροζ, με λευκά ή nude αξεσουάρ. Τέλος, προτίμησε τα πιο minimal κοσμήματα και όχι αυτά που είναι ογκώδη και με πολλά χρώματα.

 

Street style #8
Στο γραφείο, σε επαγγελματικά ραντεβού ή γενικά σε περιστάσεις που πρέπει να φορέσεις κάτι πιο chic, επέλεξε ένα ροζ chinos σε συνδυασμό με ένα ανδρικό πουκάμισο και τα αγαπημένα σου nude πέδιλα. Και σε αυτήν την περίπτωση ακυρώνεις τα ιδιαίτερα κοσμήματα και απλά επιλέγεις κάτι πιο φίνο, όπως ένα ρολόι.

Street style #9
Last but not least, το ροζ κοστούμι! Άπειρες φορές μας έχεις ρωτήσει στο Q&A του fashion πως να το φορέσεις το βράδυ ή σε γάμο – βάφτιση. Τα βήματα για ακόμα μια φορά είναι απλά. Επιλέγεις ένα λευκό τοπ και κατά προτίμηση ένα πουκάμισο ή ένα σε lingerie στιλ. Το φοράς με ένα funky και χρωματιστό αξεσουάρ και ολοκληρώνεις με μεταλλικά πέδιλα. Μια ακόμα επιλογή που ταιριάζει “γάντι” σε αυτό το outfit, είναι το snake effect τσαντάκι.