Μάκρυνε τα μαλλιά σου με αυτούς τους 9 τρόπους

Αν ψάχνετε έναν τρόπο για να κάνετε τα μαλλιά σας να μακρύνουν γρηγορότερα, ήρθε η ώρα να ανακαλύψετε μερικά απλά τρικ στην καθημερινή περιποίηση των μαλλιών που θα σας βοηθήσουν να το πετύχετε.

 Πρόκειται για μικρά αλλά σημαντικά βήματα που θα κάνουν τα μαλλιά σας να αναπτυχθούν με υγιή τρόπο, να γίνουν πιο δυνατά και ζωντανά.

Αν λοιπόν κάνατε μια δοκιμή και κόψατε τα μαλλιά σας μέχρι τον ώμο, αλλά τώρα το μετανιώσετε και αναζητάτε τρόπους για να μακρύνουν τα μαλλιά σας, οι συμβουλές που ακολουθούν θα σας δώσουν την λύση!

Βουρτσίστε το τριχωτό της κεφαλής σας

Τρόποι για να μακρύνουν τα μαλλιά σας (2)

Μπορεί οι παλαιές γυναίκες να συνιστούσαν το χτένισμα κάθε τούφας 100 φορές αλλά αυτό είναι λίγο υπερβολικό. Προκειμένου να αυξήσετε την ανάπτυξη των μαλλιών σας και να τονώσετε το τριχωτό της κεφαλής σας, θα χρειαστεί να εστιάσετε στο βούρτσισμα του τριχωτού της κεφαλής. 5 λεπτά κάθε βράδυ είναι αρκετά για να ενεργοποιηθεί η σωστή κυκλοφορία του αίματος στο κεφάλι σας. Αυτό θα κάνει τα μαλλιά σας να μακρύνουν γρηγορότερα. Οι κινήσεις τύπου C βοηθούν πολύ στο καλύτερο αποτέλεσμα, ενώ δεν χρειάζεται να κινηθείτε κάθε φορά σε ολόκληρο το μήκος των μαλλιών σας.

Λιγότερο λούσιμο

Τρόποι για να μακρύνουν τα μαλλιά σας (3)

Το συνεχές και καθημερινό λούσιμο των μαλλιών δεν είναι καθόλου καλή λύση. Ο σωστός τρόπος λουσίματος είναι όχι συχνότερα από μέρα παρά μέρα. Αν μπορείτε να τα διατηρήσετε άλουστα περισσότερες μέρες τόσο το καλύτερο. Μπορεί λούζοντας τα μαλλιά σας καθημερινά να νιώθετε πως είστε πάντα περιποιημένη και καλοχτενισμένη, ωστόσο όχι μόνο αυξάνετε την λιπαρότητα, αλλά αφαιρείτε και όλα τα απαραίτητα φυσικά έλαια που τα προστατεύουν και τα διατηρούν υγιή. Αν ανάμεσα στα λουσίματα χρειάζεστε μια ανανέωση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα dry shampoo ή να δοκιμάσετε ένα χτένισμα που κρύβει τα άλουστα μαλλιά.

Βαθιά ενυδάτωση

Τρόποι για να μακρύνουν τα μαλλιά σας (4)

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μακρύνουν τα μαλλιά σας. Η βαθιά ενυδάτωση τους είναι ένας από τους σημαντικότερους. Αφού λοιπόν λούζετε σωστά τα μαλλιά σας και αποφεύγετε το συχνό λούσιμο, θα πρέπει να επενδύσετε σε μια μάσκα βαθιάς ενυδάτωσης, την οποία θα κάνετε μια φορά την εβδομάδα. Λουστείτε κανονικά με το σαμπουάν και το μαλακτικό σας, αλλά φροντίστε να ξεπλυθείτε με ζεστό νερό για να ανοίξουν τα λέπια της τρίχας. Με αυτό τον τρόπο όταν θα εφαρμόσετε την μάσκα μαλλιών βαθιάς ενυδάτωσης, τα ευεργετικά συστατικά της θα εισχωρήσουν πιο βαθιά στην τρίχα. Στη συνέχεια, απλώστε τη μάσκα στα μαλλιά σας και αφήστε τη να δράσει 20 λεπτά. Τέλος, ξεπλυθείτε με άφθονο κρύο νερό, έτσι ώστε να κλείσουν τα λέπια της τρίχας και να σφραγίσουν όλα τα απαραίτητα συστατικά και την υγρασία στο εσωτερικό της.

Χρησιμοποιήστε προστατευτικά θερμότητας

Τρόποι για να μακρύνουν τα μαλλιά σας (5)

Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε την τρίχα υγιή και όμορφη, όπως επίσης και να μακρύνουν τα μαλλιά σας γρηγορότερα είναι να μην είναι εύθραυστα και να μην έχουν ψαλίδα. Γι’ αυτό όταν χρησιμοποιείτε εργαλεία styling θα πρέπει να εφαρμόζετε πάντα ένα προστατευτικό προϊόν από την θερμότητα.

Αποφύγετε την χρήση θερμότητας

Τρόποι για να μακρύνουν τα μαλλιά σας (6)

Μπορεί το ο συγκεκριμένος τρόπος για να μακρύνουν τα μαλλιά σας να είναι ο πιο δύσκολος, όπως ήδη αναφέραμε ωστόσο η θερμότητα αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους που καταστρέφονται τα μαλλιά μας. Γι’ αυτό προσπαθήστε να αποφύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο τη χρήση σεσουάρ ή άλλων εργαλείων styling και αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν μόνα τους. Η ιδανική περίοδος για να το κάνετε αυτό είναι το καλοκαίρι και ιδιαίτερα η περίοδος των διακοπών. Επενδύστε στην δημιουργία ανάλαφρων και επιμελώς ατημέλητων χτενισμάτων, όπως επίσης και στα διάφορα είδη πλεξούδας και κότσου.

Βιταμίνη Ε

Τρόποι για να μακρύνουν τα μαλλιά σας (7)

Η Βιταμίνη Ε είναι πολύ ευεργετική για την ομορφιά. Βελτιώνει την υγεία των μαλλιών, αλλά και της επιδερμίδας και των νυχιών. Δοκιμάστε την και επωφεληθείτε από τις ευεργετικές της ικανότητες.

Υγιεινή διατροφή

Τρόποι για να μακρύνουν τα μαλλιά σας (8)

Υπάρχουν πολλές τροφές που μπορούν να σας βοηθήσουν στην γρήγορη ανάπτυξη των μαλλιών σας. Τροφές που περιέχουν τις κατάλληλες βιταμίνες για να μακρύνουν τα μαλλιά σας, αλλά και να λάμψουν.

Καταναλώνοντας τα κατάλληλα συστατικά που είναι πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία όχι μόνο βοηθάτε το δέρμα σας να παραμείνει όμορφο και φρέσκο, αλλά ενισχύετε και την ανάπτυξη της τρίχας. Μερικά από τα τρόφιμα που μπορείτε να εισάγετε στην καθημερινή σας διατροφή και να βοηθήσετε στην υγιή ανάπτυξη των μαλλιών σας είναι τα παρακάτω.

Ο σολομός και τα άλλα τρόφιμα που είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα, όπως το αβοκάντο, οι σπόροι κολοκύθας και οι ξηροί καρποί είναι ιδανικά για την ενίσχυση της ανάπτυξης της τρίχας. Οι γλυκοπατάτες, τα καρότα και το Κανταλούπε (ποικιλία πεπονιού) αποτελούν μεγάλες αντιοξειδωτικές πηγές βήτα-καροτίνης, την οποία το σώμα μας μετατρέπει σε βιταμίνη Α που βοηθά στην παραγωγή και προστασία των φυσικών ελαίων του τριχωτού της κεφαλής. Από την άλλη μεριά, τα αυγά, το κοτόπουλο, το χοιρινό και το βοδινό περιέχουν πρωτεΐνη και σίδηρο! Ο σίδηρος βοηθά τα κύτταρα να μεταφέρουν οξυγόνο στους θύλακες των τριχών σας και η έλλειψη σιδήρου μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών. Το σπανάκι, το καλαμπόκι, το μπρόκολο και κάθε φυλλώδες πράσινο λαχανικό περιέχει β-καροτένιο, σίδηρο, βιταμίνη C και φυλλικό οξύ. Οι φακές, η σόγια και τα φασόλια έχουν τόνους πρωτεΐνης, ψευδάργυρο, βιοτίνη και σίδηρο. Το ελληνικό γιαούρτι έχει πρωτεΐνη, βιταμίνη Β5 και βιταμίνη D. Τα blueberries, οι φράουλες, τα ακτινίδια και οι ντομάτες έχουν πολλή βιταμίνη C, η οποία είναι κρίσιμη για την κυκλοφορία στο τριχωτό της κεφαλής.

Προστατεύστε τα μαλλιά σας από τον ήλιο και τον αέρα

Τρόποι για να μακρύνουν τα μαλλιά σας (9)

Μπορεί να είναι προφανές πως οι βλαβερές ακτίνες του ήλιου και ο αέρας μπορούν να καταστρέψουν τα μαλλιά σας. Ωστόσο, λίγες είναι οι γυναίκες που φροντίζουν να κάνουν κάτι γι’ αυτό. Καλό θα είναι να προμηθευτείτε ένα αντιηλιακό μαλλιών και να το βάζετε στα μαλλιά σας όταν κάθεστε στον ήλιο. Αν όμως δεν έχετε ή δεν θέλετε να βάλετε στα μαλλιά σας κάποιο τέτοιο προϊόν φροντίστε να φοράτε καπέλο. Σε περίπτωση που φυσάει πολύ, καλό θα είναι προκειμένου να γλυτώσετε από τα μπερδέματα να πιάσετε μια πλεξούδα ή έναν κότσο. Με αυτό τον τρόπο θα μακρύνουν τα μαλλιά σας όντας υγιή και θα δείχνουν υπέροχα!

Άσκηση

Τρόποι για να μακρύνουν τα μαλλιά σας (10)

Κι όμως η άσκηση μπορεί να βοηθήσει να μακρύνουν τα μαλλιά σας γρηγορότερα κι ο λόγος είναι απλός. Η γυμναστική, πέρα από την μυική ενδυνάμωση, προσφέρει και την αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος. Αυτό βοηθά επίσης στην ανάπτυξη της τρίχας. Επομένως, προκειμένου μακρύνουν τα μαλλιά σας πιο γρήγορα, ασκηθείτε όσο πιο συχνά μπορείτε.