Κάνε το ντύσιμό σου πιο ακριβό μ’ αυτά τα μυστικά

Πολλές γυναίκες καταφέρνουν να ντύνονται υπέροχα με πολύ λίγα χρήματα. Πως μπορείτε να το καταφέρετε αυτό; Απλά επιλέγοντας τα σωστά κομμάτια και ακολουθώντας μερικά απλά μυστικά για να δείχνει το ντύσιμο σας πιο ακριβό.

Πάρτε για παράδειγμα μερικές από τις διάσημες social media fashionistas, οι οποίες καταφέρνουν να δημιουργούν υπέροχα και στυλάτα σύνολα χωρίς να ξοδεύουν μια περιουσία.

Δεν παίζει λοιπόν ρόλο πόσα χρήματα θα δώσετε για την εμφάνιση σας, αλλά η επιλογή των ρούχων και των υφασμάτων που θα κάνετε.

Δείτε μια λίστα με 16 μυστικά για να δείχνει το ντύσιμο σας πιο ακριβό.

16. Προσέξτε την εσωτερική επένδυση των ρούχων σας

Μυστικά για να δείχνει το ντύσιμο σας πιο ακριβό (1)

Η επένδυση των ακριβών και ποιοτικών ρούχων είναι σχεδόν αόρατη και πολύ περιποιημένη. Γι’ αυτό θα πρέπει να δίνετε μεγάλη προσοχή σε αυτήν όταν αγοράζετε καινούργια ρούχα. Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά μυστικά για να δείχνει το ντύσιμο σας πιο ακριβό.

15. Προσέξτε το μοτίβο στις ραφές

Μυστικά για να δείχνει το ντύσιμο σας πιο ακριβό (2)

Ένα καλό και ποιοτικό ρούχο δεν έχει ποτέ κομμένα μοτίβα στις ραφές. Αν δείτε κάτι τέτοιο, τότε η εταιρεία απλά ήθελε να κάνει οικονομία στο ύφασμα, με αποτέλεσμα το ρούχα να φαίνεται φθηνό. Καλό θα είναι να αποφύγετε τέτοιες αγορές.

14. Δώστε σημασία στα υλικά και τα υφάσματα των ρούχων

Μυστικά για να δείχνει το ντύσιμο σας πιο ακριβό (3)

Επιλέξτε μοντέρνα υλικά και υφάσματα όπως το νεοπρένιο, το οποίο μπορείτε να βρείτε και σε χαμηλού κόστους μάρκες. Επίσης, υφάσματα που φαίνονται πάντα ακριβά ακόμη κι αν δεν τα αγοράσατε με πολλά χρήματα είναι το λινό, το tweed και το βαμβάκι.

13. Δοκιμάστε τις απομιμήσεις του σουέτ

Μυστικά για να δείχνει το ντύσιμο σας πιο ακριβό (4)

Σε αντίθεση με την δερματίνη, που είναι συνθετικό δέρμα και φαίνεται φθηνό, η απομίμηση του σουέτ δείχνει πιο ακριβή από αυτή του δέρματος.

12. Πείτε όχι στα ορατά φερμουάρ

Μυστικά για να δείχνει το ντύσιμο σας πιο ακριβό (5)

Η ποιότητα ενός ρούχου φαίνεται συνήθως με την πρώτη ματιά κι αυτό διότι τα αξεσουάρ του το προδίδουν. Δείτε για παράδειγμα τα ορατά φερμουάρ. Πρόκειται για ένα αξεσουάρ που κάνει ένα ρούχο να φαίνεται φθηνό. Επιλέξτε λοιπόν τα ρούχα σας να έχουν κρυφά φερμουάρ ή έστω το φερμουάρ του να έχει παρόμοιο χρώμα με το ύφασμα για να μην ξεχωρίζει.

11. Επιλέξτε μυτερά παπούτσια

Μυστικά για να δείχνει το ντύσιμο σας πιο ακριβό (6)

Οι φωτεινές γόβες είναι το ίδιο όμορφες τόσο στις φθηνές εταιρείες μαζικής παραγωγής όσο και στις πολυτελείς φίρμες. Ωστόσο, οι μυτερές μαύρες και nude γόβες αποτελούν την καλύτερη επιλογή για ένα τέλειο σύνολο για το γραφείο.

10. Δημιουργήστε την εντύπωση των χειροποίητων ρούχων

Μυστικά για να δείχνει το ντύσιμο σας πιο ακριβό (7)

Συνήθως μόνο οι πολυτελείς φίρμες μπορούν να αντέξουν οικονομικά την δημιουργία κομματιών με μοτίβα που δείχνουν μοναδικά και ραμμένα ειδικά για τον αγοραστή τους.

Επομένως, όταν επιλέγετε ρούχα, για να είναι η εμφάνιση σας τέλεια, θα πρέπει να μην είναι ζαρωμένα, να μην είναι λάθος ή στραβά κουμπωμένα, να σας κάνουν και να κολακεύουν την σιλουέτα σας. Όπως επίσης, να μην έχουν πτυχές, διότι δημιουργούν την αίσθηση της μαζικής παραγωγής. Αυτό είναι ένα από τα βασικά μυστικά για να δείχνει το ντύσιμο σας πιο ακριβό.

9. Δώστε σημασία στην τσάντα που επιλέγετε

Μυστικά για να δείχνει το ντύσιμο σας πιο ακριβό (8)

Οι ιδανικές επιλογές χρωμάτων για μια τσάντα είναι οι φυσικοί τόνοι, όπως το μαύρο, το άσπρο και το μπεζ. Αν πάλι θέλετε να δώσετε χρώμα στο σύνολο σας επιλέξτε αποχρώσεις των πολύτιμων λίθων όπως το πράσινο του μαλαχίτη και το μπλε του ζαφειριού. Τέτοιου είδους χρώματα συνδυάζονται υπέροχα με την απομίμηση του δέρματος και δείχνουν πολύ πιο ωραία από τους φωτεινούς και έντονους χρωματισμούς ή τις παστέλ αποχρώσεις.

Αποφύγετε την αγορά τσαντών με αγκράφες που κάνουν αντίθεση με το υπόλοιπο σύνολο, που έχουν κρόσσια, πτυχώσεις ή κεντήματα. Αυτές οι λεπτομέρειες κάνουν μια τσάντα να δείχνει φθηνή και κακής ποιότητας, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα μοτίβα που κόβονται στις ραφές.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό να δώσετε βάση στις λεπτομέρειες και τα αξεσουάρ μιας τσάντας. Για παράδειγμα, οι ακριβές τσάντες δεν έχουν ποτέ φερμουάρ.

Τέλος, οι τσάντες που έχουν σκληρή επένδυση τείνουν να αντέχουν περισσότερο στο χρόνο και να δείχνουν πιο πολύ σα να έχουν φτιαχτεί από έναν διάσημο σχεδιαστή.

8. Μην κάνετε κατάχρηση των διακοσμητικών στοιχείων

Μυστικά για να δείχνει το ντύσιμο σας πιο ακριβό (9)

Δαντέλα από δαντέλα διαφέρει σε ποιότητα. Υπάρχουν δαντέλες που φαίνονται φθηνές και άλλες που μπορούν να μεταμορφώσουν πλήρως ένα ρούχο κάνοντας το να δείχνει ακριβό, ακόμη κι αν δεν είναι. Επομένως ένα από τα βασικά μυστικά για να δείχνει το ντύσιμο σας πιο ακριβό είναι η σωστή επιλογή των λεπτομερειών ενός ρούχου. Καλύτερα να επιλέξετε ένα κομμάτι με λίγη ποιοτική δαντέλα, παρά κάποιο με πολλή δαντέλα η οποία να φαίνεται φθηνή. Ακόμη κι αυτό το λίγο θα κάνει την εμφάνιση σας άκρως θηλυκή.

Και βέβαια οι παγιέτες και οι πούλιες είναι κατ΄εξοχήν προνόμιο της haute couture και οι απομιμήσεις τους σε ρούχα μαζικής παραγωγής είναι πολύ φθηνές.

7. Αποφύγετε τις γήινες αποχρώσεις

Μυστικά για να δείχνει το ντύσιμο σας πιο ακριβό (10)

Επειδή τα σκούρα χρώματα στα ρούχα ξεθωριάζουν εύκολα, καλό θα είναι να αποφεύγετε τα ρούχα που έχουν ως βάση τους κάτι σκούρο. Προτιμήστε φωτεινά χρώματα, παστέλ αποχρώσεις και χρωματισμούς πολύτιμων λίθων.

6. Βάλτε την μπλούζα ή το πουκάμισο από μέσα

Μυστικά για να δείχνει το ντύσιμο σας πιο ακριβό (11)

Φορώντας το πουκάμισο ή την μπλούζα σας από μέσα μπορείτε να μεταμορφώσετε πλήρως ένα σύνολο και να το κάνετε πιο κομψό και όμορφο. Αποφύγετε λοιπόν τα στυλ τύπου boho, ροκ, grunge και χίπι, και επιλέξτε πιο κλασσικά, ρομαντικά και χαλαρά outfit. Αυτό είναι ένα ακόμη από τα μυστικά για να δείχνει το ντύσιμο σας πιο ακριβό.

5. Προσθέστε λίγο χρυσό στο σύνολο σας

Μυστικά για να δείχνει το ντύσιμο σας πιο ακριβό (12)

Η επιλογή ενός χρυσού ή καλής απομίμησης χρυσού αξεσουάρ μπορεί να κάνει ακόμη και το πιο απλό σύνολο να δείχνει στυλάτο και ακριβό. Επιλέξτε λοιπόν να ολοκληρώσετε τις εμφανίσεις σας με μικρές χρυσές λεπτομέρειες που θα κάνουν την διαφορά. Ακόμη και ένα σύνολο με λευκό μπλουζάκι και jean μπορεί να δείχνει εντελώς διαφορετικό με μια μικρή πινελιά χρυσού.

4. Δημιουργήστε σύνολα με ανάμεικτες υφές

Μυστικά για να δείχνει το ντύσιμο σας πιο ακριβό (13)

Ένα σύνολο που αποτελείται από διαφορετικά είδη υφασμάτων, όπως μετάξι, λεπτή πλέξη, σουέτ, jean κλπ, δείχνει πολύ πιο ενδιαφέρον και όμορφο. Αυτό είναι άλλωστε ένα ακόμη από τα μυστικά για να δείχνει το ντύσιμο σας πιο ακριβό.

3. Οι μικρές λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά

Μυστικά για να δείχνει το ντύσιμο σας πιο ακριβό (14)

Τα ποιοτικά ρούχα έχουν κλωστές στο ίδιο χρώμα με το ύφασμα, κουμπώματα που δεν είναι χαλαρά ραμμένα και ίσιες ραφές. Επίσης, τα αξεσουάρ τους είναι ποιοτικά. Πιο συγκεκριμένα τα πλαστικά κουμπιά είναι πιο φθηνά και σπάνε εύκολα, ενώ τα κουμπιά που είναι βαμμένα μεταλλικά, ξεφτίζουν εύκολα. Καλό θα είναι λοιπόν να αντικαταστήσετε τα κουμπιά με πιο καλής ποιότητας και έτσι η εμφάνιση σας θα είναι πολύ πιο εντυπωσιακή.

2. Λευκά σύνολα

Μυστικά για να δείχνει το ντύσιμο σας πιο ακριβό (15)

Η επιλογή ενός total white look είναι πάντα μια πολύ καλή λύση. Ασχέτως με το πόσα χρήματα έχετε ξοδέψει για να ντυθείτε, ένα σύνολο που αποτελείται εξ’ ολοκλήρου από λευκά κομμάτια αποτελεί πάντα ένα από τα μυστικά για να δείχνει το ντύσιμο σας πιο ακριβό.

1. Βάλτε προτεραιότητες

Μυστικά για να δείχνει το ντύσιμο σας πιο ακριβό (16)

Τα ρούχα που φοράτε καθημερινά είναι πολύ πιο σημαντικά από ένα βραδινό φόρεμα που μπορεί να φορέσετε μια δυο φορές στη ζωή σας. Γι’ αυτό καλό θα είναι να ξοδεύετε περισσότερα για την καθημερινή σας εμφάνιση, πχ αγοράζοντας ένα καλό jean, ένα μπλουζάκι ή ένα πουκάμισο, παρά να πάρετε κάτι φθηνότερο, το οποίο θα σας χαλάσει πιο εύκολα.

Bonus: Δημιουργήστε τα δικά σας ρούχα

Μυστικά για να δείχνει το ντύσιμο σας πιο ακριβό (17)

Ένα τελευταίο από τα μυστικά για να δείχνει το ντύσιμο σας πιο ακριβό είναι ο σχεδιασμός και η δημιουργία των δικών σας ρούχων.