Διαζύγιο: Ποιες κινήσεις πρέπει να αποφύγεις

Το να παίρνεις διαζύγιο δεν είναι εύκολη υπόθεση. Σίγουρα όταν ξεκινάς την κοινή σου ζωή με τον σύντροφο σου ούτε που σου περνάει από το μυαλό αυτή η περίπτωση. Δυστυχώς, όμως, τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερα ζευγάρια αποφασίζουν να πάρουν διαζύγιο για διάφορους λόγους.

Συχνά μπορεί να κάνεις λάθη κατά τη διάρκεια του διαζυγίου, τα οποία θα έχουν σκληρά αντίποινα στο μέλλον. Για να αποφύγεις μια τέτοια κατάσταση, έχω να σου προτείνω μια λίστα με 9 πράγματα που πρέπει να αποφύγεις να κάνεις όταν αποφασίσεις να χωρίσεις.

Τι δεν πρέπει να κάνεις όταν αποφασίσεις να χωρίσεις

Μην βάζεις τα παιδιά σου στη μέση

diazygio paidi

Αυτό είναι το νούμερο ένα που πρέπει να έχεις υπόψη σου όταν παίρνεις διαζύγιο. Δυστυχώς, πολλές φορές αυτό μπορεί να συμβεί ακόμη κι άθελα σου. Μην χρησιμοποιήσεις τα παιδιά σου για να τιμωρήσεις τον σύζυγο σου. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να πληγώσεις τα ίδια σου τα παιδιά και να χαλάσεις τη σχέση τους μαζί σου.

Μην αγνοήσεις τα οικονομικά σου

diazygio

Αν σκέφτεσαι να πάρεις διαζύγιο, πρέπει να αρχίσεις να βάζεις στην άκρη μερικά χρήματα για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις στα έξοδα. Επίσης, βγάλε φωτοτυπίες όλα τα νομικά και οικονομικά έγγραφα σου πριν αρχίσεις τη διαδικασία του διαζυγίου. Βεβαιώσου ότι ο πρώην σου δεν έχει πρόσβαση σε αυτά τα χαρτιά.

Μην ξεχάσεις να πάρεις τη συμβουλή ενός δικηγόρου

diazygio dikigoros

Ένας δικηγόρος θα βοηθήσει και τους δυο σας να κατανοήσετε απόλυτα όλους τους όρους του διαζυγίου πριν υπογράψετε οποιοδήποτε χαρτί. Ακόμη κι αν πρόκειται για συναινετικό διαζύγιο καλό θα ήταν να προσλάβεις μια δικηγόρο για να σε βοηθήσει με τη γραφειοκρατία και να σε καθοδηγήσει σε όλη τη διαδικασία.

Μην κάνεις κάτι που θα το μετανιώσεις αργότερα

divorce and fights

Μπορεί να έχεις ανάμεικτα συναισθήματα, αλλά δε θα έπρεπε να φτάνεις στα άκρα και να γίνεσαι θέαμα σε όλους. Μην βγάζεις τα αρνητικά σου συναισθήματα στα παιδιά, στα κατοικίδια ή στην προσωπική σου περιουσία. Μην στραφείς στο αλκοόλ και στα χάπια, και μην μαλώνετε με τον πρώην σου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όλα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον σου κατά τη διάρκεια του διαζυγίου και να χάσεις πολλά πράγματα.

Μην βάζεις τους φίλους σου στη μέση

diazygio lathi

Το να υπάρχει κάποιος στην παρέα στα πρόθυρα του διαζυγίου μπορεί να προκαλέσει σύγχυση και ανάμεσα στους φίλους. Μπορεί να αισθανθούν άβολα όταν βρίσκονται μαζί σου ή με τον πρώην σου. Βοήθησε τους να καταλάβουν ότι κατανοείς την δυσκολία και ότι όλα είναι εντάξει.

Μην ζητήσεις από τους φίλους σου να διαλέξουν πλευρά. Μόνο οι φίλοι σου θα αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν να κρατάνε επαφές με τον πρώην  σου. Δείξε σεβασμό σε ότι κι αν αποφασίσουν, ακόμη κι αν δεν σε βρίσκει σύμφωνη.

Μην πεις αμέσως σε όλους ότι παίρνεις διαζύγιο

divorce

Πολλές φορές τα συναισθήματα σου είναι πιο έντονα και θέλεις να ενημερώσεις τους πάντες για τα προσωπικά σου ζητήματα. Ίσως να ψάχνεις για υποστήριξη, ή να θέλεις να ταπεινώσεις τον πρώην σου. Όπως και να έχει το θέμα, επέλεξε με σύνεση ποιον θα ενημερώσεις στην αρχή και γιατί.

Μην πάρεις συμβουλές για θέματα που αφορούν το διαζύγιο από γονείς και φίλους

gamos dialysi

Τα συγγενικά και φιλικά πρόσωπα θα θέλουν σίγουρα να σου παρέχουν υποστήριξη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Όλοι τους θα θέλουν να σε συμβουλεύσουν, να σου πουν τις εμπειρίες τους και τις γνώμες τους. Μπορεί όλοι τους να έχουν καλή πρόθεση, αλλά όλες οι συμβουλές τους περί διαζυγίου οφείλονται σε καταστάσεις που μπορεί να μην έχουν καμία σχέση με τη δικιά σου.

Δε σου λέω να μην σε στηρίξουν. Μπορούν πάντα να σε στηρίξουν συναισθηματικά. Αν, όμως, θέλουν να σου δώσουν οικονομικές ή νομικές συμβουλές, απλά αρνήσου με ευγενικό τρόπο.

Μην επικεντρώνεσαι στα μικρά πράγματα και ξεχνάς αυτά που έχουν σημασία

diazygio kavgas

Μπορεί να χρειαστεί να ξοδέψεις αρκετά χρήματα κατά τη διάρκεια του διαζυγίου σου σε δικηγόρους και σε διάφορα άλλα. Μπορεί να είσαι θυμωμένη αλλά να θυμάσαι ότι όσο περισσότερο μαλώνεις με τον σύζυγο σου τόσα περισσότερα χρήματα θα δίνεις στους δικηγόρους. Επικεντρώσου σε αυτά που έχουν πραγματική σημασία.

Μην κάνεις άλλη σχέση

diazygio kai paidia

Σίγουρα η περίοδος δεν είναι κατάλληλη για να ξεκινήσεις μια καινούρια σχέση τώρα. Αν έχεις ήδη μία, άφησε την λίγο στην άκρη. Ακόμη κι αν δεν μένεις με τον σύντροφο σου αυτή την στιγμή, μια εξωσυζυγική σχέση μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον σου κατά τη διάρκεια του διαζυγίου. Καλό θα ήταν να αποφύγεις μια καινούρια σχέση αυτή την περίοδο και για συναισθηματικούς λόγους.