Δεν μπορείς να τον ξεχάσεις; Σου έχουμε 10 τρόπους

Το θεματάκι του άρθρου αυτού, είναι γνωστό και all time classic. Καλά κατάλαβες λοιπόν , θα μιλήσουμε για τους άντρες. Συγκεκριμένα θα μοιραστούμε μαζί σου μερικούς τρόπους που θα σε βοηθήσουν  να τον ξεχάσεις πιο εύκολα  και να πάψεις να τυραννιέσαι!

Οι άντρες, κορίτσια μου, γεννήθηκαν πιστεύω για να μας παιδεύουν, κι ας ισχυρίζονται το αντίθετο! Εξάλλου από την φύση μας, είμαστε πιο συναισθηματικές θεωρώ και ενθουσιαζόμαστε πιο εύκολα, είτε είμαστε 20, είτε 25, είτε 30 και. Θέλουμε στην ζωή μας κάποιον άντρα που θα μας στηρίζει και θα μας ανεβάζει το ηθικό. Αυτό όχι γιατί απαραίτητα δεν έχουμε αυτοπεποίθηση, αλλά όπως και αν το κάνουμε είναι ωραία και τα κομπλιμέντα και η αποδοχή – ερωτική επιβεβαίωση, από τον άντρα που θέλουμε.

Για να μην μακρηγορώ, θα μπω αμέσως στο ζουμί της υπόθεσης. Ήσουν με έναν τύπο, για ένα κάποιο διάστημα. Δεν θα μιλήσω  για συγκεκριμένο χρόνο, αν ήταν λίγο ή πολύ, γιατί πιστεύω είναι λίγο σχετικό και διαφέρει από σχέση σε σχέση. Πια λοιπόν δεν είστε μαζί, κι όμως συνεχίζεις να τον σκέφτεσαι όλη μέρα και σου φαίνεται αδύνατο ότι θα τον ξεχάσεις. Αλλά μπορείς, για αυτό δες ποιοι είναι οι τρόποι εδώ!

Πώς θα ξεχάσεις έναν άντρα

1. Μην είσαι συναισθηματική

Το ξέρω ότι είναι δύσκολο σε ζητήματα καρδιάς να βάλεις το μυαλό μπροστά και την κοινή λογική, αλλά είναι το πρώτο βήμα που μπορείς να κάνεις για να αφήσεις κάποιον πίσω σου και τον ξεχάσεις. Ότι έγινε, τελείωσε και καλό είναι να το αποδεχτείς γρήγορα, ώστε να προχωρήσεις παρακάτω. Μην παιδεύεις το μυαλουδάκι σου με σκέψεις για το παρελθόν, και αναλύοντας με τις φίλες σου όλα τα πιθανά-φανταστικά σενάρια. Δεν σε βοηθάς  έτσι, γίνε πιο δυναμική, μπορείς!

2. Μην κρατάς επαφή με τον πρώην σου

oxi thlefwna se prwhn

Μέγα λάθος που το κάνουμε πολλές από μας, είναι προσπαθήσουμε να μείνουμε φίλοι με τον πρώην μας. Γενικά δεν πιστεύω ότι μπορείς να τον δεις διαφορετικά, όσος καιρός κι αν έχει περάσει και να αρχίσετε να μιλάτε εντελώς άνετα για τις επόμενες σχέσεις και περιπέτειες σας, λες και δεν έγινε ποτέ τίποτα μεταξύ σας. Οπότε ειδικά τον πρώτο καιρό  μην του στέλνεις κανένα μήνυμα, όσο έντονα κι αν τον σκέφτεσαι, πρέπει να συγκρατηθείς. Ζήτα το ίδιο και από εκείνον. Αργότερα βέβαια μπορεί να μιλάτε σε γιορτές και γενέθλια, ειδικά αν χωρίσατε με ήπιο τρόπο.

3. Απαγορεύονται τα αναμνηστικά

Ότι σου τον θυμίζει, βλέπε φωτογραφίες και δώρα του, τα βάζεις σε ένα κουτί, τα καταχωνιάζεις κάπου και δεν τα ξανακοιτάς. Μόνο όταν θα τον έχεις ξεχάσει και θα τον έχεις ξεπεράσει 100%, επιτρέπονται οι νοσταλγικές ματιές, σε ότι σου χάρισε εκείνος.

4. Μακριά από το facebook

min koitas to profil tou sto facebook

Γενικά δεν θα σου συνιστούσα να μπαίνεις ούτε στο facebook του, ούτε στο instagram, ή ότι άλλο έχει, γιατί θα βλέπεις τις φωτογραφίες του, τα check in του, και θα τρελένεσαι κι άλλο. Άρα γιατί να μπεις μόνη σου σε αυτή την διαδικασία;

Ξεκίνα γυμναστήριο, γιόγκα, χορό, ταξίδια, ποτά και ξενύχτια ή απλά βάλε τα ξανά στο πρόγραμμά σου με τις φίλες σου, αν τα είχες αμελήσει, για χάρη του. Εστίασε επίσης στην δουλειά σου, η εργασιοθεραπεία κάνει θαύματα. Με μια γεμάτη μέρα, θα τον θυμάσαι όλο και λιγότερο, μέχρι που θα τον ξεχάσεις. Αν σε βοηθάει και δεν νιώθεις καλά, μείνε στην κολλητή σου κάποιο βράδυ.

6. Ανανεώσου

peripoihsou ton eauto sou

Μια μικρή ανανέωση στον εαυτό σου  θα ανεβάσει αμέσως επίπεδο στην διάθεση και την αυτοπεποίθηση σου. Οι επιλογές πολλές, από κάτι απλό όπως είναι ένα μανικιούρ ή ένα ωραίο μακιγιάζ για μια έξοδο με γυναικοπαρέα, μέχρι μια αλλαγή στα μαλλιά σου. Εσύ αποφασίζεις τι θα σου πήγαινε καλύτερα!

7. Κακόμαθε τον εαυτό σου

Γιατί να μείνεις μόνο σε μια αλλαγή στην εξωτερική εμφάνισή σου, και να μην ικανοποιήσεις λιγάκι την γυναικεία φιλαρέσκεια, που όλες κρύβουμε μέσα μας; Πάρε λοιπόν επιτέλους εκείνο το φόρεμα ή τα ακριβά παπούτσια, που είχες βάλει στο μάτι εδώ και καιρό, και φόρεσε τα στην επόμενη έξοδο, ανεξαρτήτως ώρας και μέρους.

8. Βγες ραντεβού

bges rantebou

Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που μετά από έναν χωρισμό δεν θέλουν να γνωρίσουν κανέναν άλλον, για ένα μεγάλο διάστημα. Υπάρχουν και οι άλλοι που λένε ότι ο έpωτας με έpωτα περνάει. Εγώ αυτό που θα σου έλεγα ως συμβουλή είναι να μην απορρίπτεις τους πάντες, που γνωρίζεις ή σου κάνουν προξενιό. Αν ένας άντρας σου φαίνεται ότι έχει κάτι το ενδιαφέρον ένας καφές ή ένα ποτό μαζί του, δεν είναι και κάτι. Επίσης ποτέ δεν ξέρεις τι θα προκύψει!

9. Αφιέρωσε χρόνο σε δικούς σου ανθρώπους

Εκμεταλλεύσου την ελευθερία σου, τώρα που μπορείς, γιατί δεν ξέρεις πόσο θα διαρκέσει. Δες τους γονείς σου, πήγαινε για φαγητό μαζί τους, μιλήστε. Το ίδιο κάνε με τους φίλους σου κολλητούς και μη, και πηγαίνετε επιτέλους για εκείνον τον καφέ που λέτε καιρό.

10. Συγχώρεση

sugxwrese ton

Μεγάλη κουβέντα και ακόμη πιο μεγάλη πράξη. Δεν είναι εύκολο ούτε για σένα που στην προκειμένη περίπτωση, και ειδικά αν σου έχει κάνει κάτι το βαρύ, ούτε για εκείνον όμως, αν μάλιστα σου ζήτησε ευθέως να τον συγχωρήσεις.

Επίσης η συγχώρεση δεν σημαίνει πάντα ότι ξεχνάς  αυτόματα ότι έγινε. Όμως θα είναι καλό και για σένα αν τον συγχωρήσεις, γιατί  σημαίνει ότι τα βρίσκεις πρώτα με σένα και δεν σε κατηγορείς, και έπειτα δεν υπάρχει λόγος να κρατάμε κακίες. Όλοι κάνουμε λάθη, το θέμα είναι να μαθαίνουμε από αυτά, να μπαίνουμε και στην θέση του άλλου και να προχωράμε. Η συγχώρεση είναι μια λύτρωση στην ουσία.