Βρες το δικό σου νυφικό μακιγιάζ

Πλησιάζει η μεγάλη μέρα σας! Η μοναδική ίσως που αναπόφευκτα θα νιώθετε σαν σταρ, καθώς δεκάδες μάτια θα είναι στραμμένα πάνω σας, παρατηρώντας σας και σχολιάζοντας κάθε σας στιλιστική επιλογή, από το νυφικό και τα παπούτσια έως τα μαλλιά και τα νύχια σας. Ένα από τα πράγματα που δεν θέλετε κανείς να σχολιάσει αρνητικά είναι το μακιγιάζ σας. Γιατί τη συγκεκριμένη μέρα, το μακιγιάζ της νύφης επιβάλλεται να είναι τέλειο!

Ιδέες για μακιγιάζ γάμου

 Οι απαιτήσεις του νυφικού μακιγιάζ είναι πολλές: Θα πρέπει καταρχήν να σας ταιριάζει (να «δένει» με την επιδερμίδα σας, το χρώμα των μαλλιών σας, το χρώμα του νυφικού και το μαύρισμά σας), να είναι αψεγάδιαστο γιατί θα μείνει αποτυπωμένο σε όλες τις φωτογραφίες, να είναι σούπερ-σταθερό για να μην χρειάζεται να ασχολείστε με αυτό κάθε λίγο και λιγάκι και φυσικά να σας κάνει να λάμπετε!

Οι makeup artists δίνουν τις παρακάτω συμβουλές για το μακιγιάζ της νύφης:

1. Τεχνητό μαύρισμα: Αν σκοπεύετε να κάνετε τεχνητό μαύρισμα με σπρέι πριν τον γάμο σας, ψεκαστείτε τουλάχιστον δύο μέρες νωρίτερα, ώστε την τρίτη ημέρα να έχει «δέσει» καλά με το δέρμα σας.

2. Πολλές πρόβες: Όπως και το νυφικό χτένισμα, έτσι και το νυφικό μακιγιάζ απαιτεί πολλές πρόβες μέχρι να καταλήξετε στα χρώματα και στο στιλ που σας ταιριάζει, ενώ πέρα από πρόβες στον καθρέφτη είναι σημαντικό να κάνετε και φωτογραφικές πρόβες, καθώς θέλετε να δείχνετε υπέροχη στις φωτογραφίες που θα μείνουν από τον γάμο σας. Φροντίστε, μάλιστα, να έχει και μπόλικο φως ή κάποιον μικρό προβολέα εκεί που θα βάφεστε, ώστε να δείτε πώς «βγαίνετε» στο φως.

3. Προσοχή στην ποσότητα: Ακριβώς λόγω των προβολέων, πολλοί makeup artists αλλά και φωτογράφοι θα σας πουν ότι το μακιγιάζ σας εκείνη την ημέρα θα πρέπει να είναι πιο «βαρύ» ή πιο «έντονο» για να φαίνεστε καλά βαμμένη στις φωτογραφίες. Προσέξτε, όμως, να μην το παρακάνετε και δείχνετε σα να βγήκατε από μπουζουξίδικο της Εθνικής οδού. Επιλέξτε ανεπηρέαστα το μακιγιάζ που σας κάνει να νιώθετε πιο όμορφη και φροντίστε στις φωτογραφίες να μην σας έχει «φύγει» (π.χ. το κραγιόν ή το ρουζ). Ο καλός φωτογράφος ξέρει τι πρέπει να κάνει για να δείχνετε φυσική και λαμπερή ταυτόχρονα.

4. Καλή βάση: Προσέξτε πριν σας απλώσουν το makeup στο πρόσωπο, να σας βάλουν μία καλή ενυδατική βάση, η οποία όχι μόνο θα λειάνει την επιδερμίδα σας πριν τοποθετηθεί το foundation αλλά και θα το σταθεροποιήσει για να διαρκέσει περισσότερες ώρες. Μία αντίστοιχη βάση θα πρέπει να εφαρμοστεί και στα βλέφαρα, πριν την σκιά.

5. Αδιάβροχο μακιγιάζ: Μπορεί να συγκινηθείτε, μπορεί να έχει υπερβολική υγρασία ή να βρέξει. Μπορεί ακόμα και να σας ρίξουν στην πισίνα! Πόσους ακόμα λόγους θέλετε για να επιλέξετε αδιάβροχο μακιγιάζ την ημέρα εκείνη;

6. Στο νεσεσέρ σας: Όλο και κάποιο μικρό τσαντάκι θα έχετε μαζί σας στο μέρος που θα πάτε μετά τον γάμο. Μην ξεχάσετε, λοιπόν, σε αυτό να βάλετε: το κραγιόν, το οποίο έτσι κι αλλιώς θα φοράτε, μία πούδρα ή χαρτάκια που απορροφούν την λιπαρότητα (αν δεν θέλετε να προσθέτετε στρώσεις πούδρας κάθε λίγο και λιγάκι στο πρόσωπό σας), μερικές μπατονέτες (για να σκουπίσετε τυχόν «διαρροές» γύρω από τα μάτια) και ένα βούτυρο-κακάο, που θα σας χρειαστεί προς το τέλος της βραδιάς.

7. Όχι αλλαγές τελευταίας στιγμής: Αν μερικά λεπτά πριν φύγετε από το σπίτι σας ως νύφη αποφασίσατε ότι κάτι στο μακιγιάζ σας δεν σας αρέσει αποφύγετε να κάνετε κάποια δραστική αλλαγή. Είναι ασφαλέστερο να αφαιρέσετε εντελώς κάποιο στοιχείο (π.χ. να μην βάλετε γκλίτερ στα μάτια) παρά να το αντικαταστήσετε με κάποιο νέο, που δεν έχετε ξαναδοκιμάσει.

8. Κόστος νυφικού μακιγιάζ: Ανάλογα με το ποιος θα επιλέξετε να αναλάβει το μακιγιάζ σας, το κόστος διαφέρει. Ωστόσο σε αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνονται και οι πρόβες. Έτσι, οι τιμές για έναν ιδιώτη, επαγγελματία makeup artist κυμαίνονται στα 100-150 ευρώ, για μακιγιάζ από κάποιο γνωστό ινστιτούτο στα 250-300 ευρώ, ενώ κάποιος επώνυμος μακιγιέρ μπορεί να ζητήσει 500 ευρώ ή και περισσότερα.

Τα πιο όμορφα νυφικά μακιγιάζ

Πάρτε ιδέες για το νυφικό μακιγιάζ σας από τις παρακάτω φωτογραφίες:

Απαλό και ρομαντικό

Απαλό smokey

Starlet

Κλασικό βραδινό

Φυσικό και διακριτικό

Έμφαση στα χείλη (Ι)

Έμφαση στα χείλη (ΙΙ)

Έμφαση στα μάτια

Ρετρό (I)

Ρετρό (ΙΙ)

Φωτεινό και νεανικό

Vintage