Τι πρέπει να προσέξεις με το άρωμά σου το καλοκαίρι

Ένα άρωμα μπορεί να σε ταξιδέψει, να σε γεμίσει με αναμνήσεις, να φέρει το Καλοκαίρι. Κι αν είσαι από τα κορίτσια που δεν αποχωρίζονται το άρωμά τους- ούτε στις διακοπές τους- δώσε προσοχή στα παρακάτω 3 λάθη που μπορεί να κάνεις με το άρωμά σου κάθε Καλοκαίρι!

– Λάθος #1: Αφήνεις το άρωμά σου σε σημεία που πέφτει το φως του ήλιου ή γενικά σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία

Κανένα άρωμα δεν διαρκεί για πάντα! Αυτό βέβαια, δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν τα απαραίτητα tips που θα του χαρίσουν μεγαλύτερη διάρκεια. Ένα από αυτά; Ο κατάλληλος χώρος αποθήκευσης. Όπως είχαμε αναφέρει και παλαιότερα, θα πρέπει να αρχίσεις να σκέφτεσαι πολύ σοβαρά να αποθηκεύεις, μεταξύ άλλων και το άρωμά σου στο ψυγείο- ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι- προκειμένου να έχει μεγαλύτερη διάρκεια και να διατηρεί την ποιότητά του! Πιο συγκεκριμένα όταν το άρωμα είναι εκτεθειμένο σε θερμότητα ή στο ηλιακό φως, χάνει την έντασή του, καθώς εξατμίζεται. Μάλιστα, ο Mark Knitowski, senior VP ανάπτυξης προϊόντων και καινοτομίας στη Victoria’s Secret, σε παλαιότερη συνέντευξή του αναφέρει πως με αυτόν τον τρόπο μπορείς να «χαρίσεις» έως και δύο χρόνια στη ζωή του αρώματός σου. Έτσι, κρατώντας το σε ένα δροσερό, σκοτεινό περιβάλλον μπορείς να διασφαλίσεις ότι το άρωμά σου δεν θα μεταβληθεί από τη θερμότητα ή το φως του ήλιου.

Ocean Fragrance

-Λάθος #2: Άσε το βαρύ άρωμά σου για το Χειμώνα

Το Καλοκαίρι, φρόντισε να φοράς ένα πιο ελαφρύ άρωμα καθώς με την υψηλή θερμοκρασία, η δύναμη της μυρωδιάς του αρώματος αυξάνεται, με αποτέλεσμα ένα ήδη έντονο άρωμα να γίνει εντονότερο, τις ημέρες που ο υδράργυρος «χτυπάει» κόκκινο (πράγμα που καμία δεν θέλει, ιδιαίτερα όταν δουλεύεις σε κλειστούς χώρους) . Όπως, λοιπόν και στο νεσεσέρ σου, έτσι και στο άρωμά σου, κάνε τις απαραίτητες καλοκαιρινές αλλαγές και διάλεξε ένα με μία πιο ανάλαφρες, φρέσκες και δροσερές νότες.

girl applying perfume on her wrist 221862415 e1500441891474

-Λάθος #3: Ξεχνάς το πρώτο βήμα

Λαμπερή, ενυδατωμένη και αρωματισμένη επιδερμίδα: Τρεις στόχοι- Ένα μυστικό: Η ενυδατική σου! Τι θέλω να πω… Αν θέλεις η επιδερμίδα σου να είναι ενυδατωμένη και το άρωμά σου να έχει μεγάλη διάρκεια, δεν έχεις παρά να απλώσεις μία γενναιόδωρη ποσότητα ενυδατικής στα σημεία των παλμών ( καρποί, λαιμός, πίσω από τα αυτιά κλπ) αλλά και γενικότερα στα σημεία που σου αρέσει να ψεκάζεις με το άρωμά σου! Η ενυδατική σου λειτουργεί ως βάση για το άρωμά σου, ενώ παράλληλα χαρίζει βαθιά ενυδάτωση πετυχαίνοντας τον τέλειο συνδυασμό.