Κεφάλαιο Κουρτίνα: Ντύσε το σπίτι σου με στυλ

Αποφασίζοντας να διακοσμήσετε μόνες σας το σπίτι σας δίνετε στον εαυτό σας την ευκαιρία να ασχοληθεί με κάτι πολύ δημιουργικό, προσθέτοντας και την προσωπική σας πινελιά.

Ενας από τους χώρους που χρήζει ιδιαίτερης φροντίδας είναι το σαλόνι, που είναι το σημείο συγκέντρωσης της οικογένειας και της παρέας και σίγουρα η αισθητική του πέρα από εντυπωσιακή, θα πρέπει να δημιουργεί μια ευχάριστη και χαλαρή ατμόσφαιρα.

Η παραπάνω ιδέα δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξοδέψετε μια περιουσία για να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές, αφού το μυστικό των διακοσμητών εσωτερικών χώρων είναι το γεγονός πως μπορούν να μεταμορφώσουν κάθε επιφάνεια και κάθε χώρο ακόμα και με ένα μόνο αξεσουάρ.

Στην περίπτωση του σαλονιού, κάτι τέτοιο μπορεί να επιτευχθεί με την επιλογή της κατάλληλης κουρτίνας, παρότι συχνά δεν δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα ή και τα σχέδια.

Αλλωστε οι διακοσμητές προτιμούν να «παίξουν» με το ύφασμα, το χρώμα και το print μιας κουρτίνας από ότι να βάψουν έναν τοίχο, ιδιαίτερα σε μίνιμαλ σπίτια.

Παρακάτω ακολουθούν υπέροχες ιδέες για να εμπνευστείτε!

Κόκκινες ρίγες

Αν και παρεξηγημένο ότι «δεσμεύει», το ριγέ και μάλιστα σε κόκκινη απόχρωση είναι ιδανική επιλογή για να δώσετε ζωντάνια, φωτεινότηα και ένταση σε ένα χώρο που συνδυάζει το κλασικό με το μοντέρνο.

homeest.com
homeest.com

Αέρινες κουρτίνες

Οι ημιδιάφανες μπεζ κουρτίνες ταιριάζουν σε κάθε διαμέρισμα που έχει φτιαχτεί με έντονα στοιχεία της φύσης όπως το ξύλο και διατηρεί μια διακόσμηση σε ουδέτερους τόνους.

home-designing.com
home-designing.com

Ρουστίκ

Το ύφασμα στις κουρτίνες του καθιστικού μπορεί να είναι εκείνο που θα καθορίσει και το στιλ ολόκληρου του χώρου. Εμπνευστείτε από αυτό το σπίτι που βρίσκεται σε ένα ορεινό μέρος και επιλέξτε ντεσέν με καρό ή λουλούδια σε χρώματα όπως το μπορντό, το κυπαρισσί, το μπλε ή την ώχρα.

casualhomefurnishings.com
casualhomefurnishings.com

Orange is the color

Αν αγαπάτε το πορτοκαλί χρώμα, τότε δεν έχετε παρά να το βάλετε στη διακόσμηση του σπιτιού σας και μάλιστα να του δώσετε πρωταγωνιστικό ρόλο σε μεγάλες επιφάνειες. Το συγκεκριμένο χρώμα, αν και ταιριάζει απόλυτα με το γήινο στιλ και το ξύλο, μπορεί να συνδυαστεί και σε μοντέρνους χώρους, όπως το παρακάτω διαμέρισμα και να κάνει την αντίθεση με αποχρώσεις του μπλε, του μαύρου και του λευκού.

 

Το χρώμα της μουστάρδας

Από πολλούς θεωρείται «ψυχρό» όμως το συγκεκριμένο χρώμα είναι μια safe επιλογή, για το καθιστικό αν θέλετε να δημιουργήσετε μια έλεγαντ διακόσμηση. Συνδυάστε το με σκούρο πράσινο ή λαδί, χρυσό και λευκό.

fendhome.com
fendhome.com

Κρεμ κουρτίνες

Αν ο καναπές σας είναι λευκός και το υπόλοιπο σαλόνι γεμάτο χρώμα, διατηρήστε τη φωτεινότητα και τον παιχνιδιάρικο χαρακτήρα του με κουρτίνες όχι σε λευκό, αλλά σε κρεμ χρώμα. Είναι πολύ πιο «ζεστό» και φιλόξενο σε σύγκριση με το «αυστηρό» λευκό.

hgtvhome.sndimg.com
hgtvhome.sndimg.com

Η δύναμη του γκρι

Και αυτό το χρώμα έχει παρεξηγηθεί καθώς θεωρείται πως έχει αρνητική ενέργεια και είναι κατά κάποιο τρόπο καταθλιπτικό, ωστόσο σε ιντάστριαλ σπίτια αλλά και χώρους με μονοχρωμίες είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή, αρκεί να προσέξετε το βάθος του χρώματος.

buyerselect.com
buyerselect.com

Ζωηρό κόκκινο

Ισως από τα πιο δύσκολα και τολμηρά χρώματα στη διακόσμηση, παρόλα αυτά παραμένει εκείνο του πάθους και της έντασης και σύμφωνα με τη θεωρία των χρωμάτων, στα σαλόνια προσθέτει ζεστασιά και κάνει την ατμόσφαιρα πιο φιλόξενη.

happymodern.ru
happymodern.ru

Φλοράλ

Αν και σπάνια επιλέγεται για το σαλόνι, το φλοράλ είναι ένα σχέδιο το οποίο στην απαλή εκδοχή του μπορεί να ενταχθεί στο χώρο και να δείξει πολύ όμορφα μέσα σε αυτόν.

elledecor.com
elledecor.com

Κεντημένες κουρτίνες

Δίνουν την αίσθηση του βίντατζ ενώ παράλληλα είναι μοντέρνες με έναν ξεχωριστό τρόπο, με τα κεντήματα επάνω τους να κλέβουν την παράσταση είτε είναι σε όλο το μήκος τους είτε όχι. Ταιριάζουν απόλυτα σε χώρους με αρχοντικά έπιπλα.

independent.co.uk